Skip to content

5+1 tulajdonság, ami a spirituális emberekre jellemző

A spiritualitás lelki-szellemi irányultságot jelent, amely törvényszerűen megváltoztatja az Embert magát is, nem csak azt, ahogy a világot látja. 
Cikksorozatunk első részében azt az 5 plusz 1 tulajdonságot vesszük sorra, ami általában jellemző minden spirituális emberre.

Örömtelinek, de rémisztőnek is tűnhetnek a spirituális úton megélt változások. Ez a cikksorozat azért született, hogy megnyugtassunk, teljesen normális az, amit átélsz, még ha néha őrültségnek is tűnhet – főként a profán, anyagban ragadó, régi ismerősök szemében.

Biztosíthatunk, Te látod jól a dolgokat.

11+1 tulajdonság, ami a spirituális emberekre jellemző
5+1 tulajdonság, ami a spirituális emberekre jellemző

Bizonyosan észrevetted miután elindultál a spiritualitás útján, hogy egyre több minden változott meg az életedben

Elkezdted teljesen új szemszögből nézni a világot, nyitottabbá váltál bizonyos dolgokra, míg mások teljesen elveszítették a jelentőségüket vagy egyenesen taszítani kezdtek. A változás normális, hiszen egyfelől maga az Élet is változás, másfelől az új felfogás új viszonyulásokat teremt.

A spiritualitás közös jellemzői nem mindenkire érvényesek

Kiemelten fontos, hogy szem előtt tartsd, csak azért, mert valami jellemző kilenc spirituális úton járó emberre, nem kell a tizedikre is érvényes legyen! A spiritualitás nem egy sablon öntőforma, nem szektás agymosás és a legkevésbé sem uniformizáló, biorobot-gyártó folyamat, amely során sok kis klónozott emberke lesz, akik ugyanúgy gondolkodnak, éreznek és látnak.

Merj önmagad lenni, merd a saját utad járni és merj különbözni!

A most következő 5 plusz 1 jellemző tehát sokakra jellemző ám attól még bőven lehetsz spirituális lény, ha csak egy része igaz rád.

1. Pozitívan gondolkodsz

Tisztában vagy vele, hogy a pozitív gondolkodás határozottan nem azt jelenti, hogy mint egy bedrogozott aprómajom ugrálsz örömködve körbe-körbe, kizárva a legkisebb negativitást is az életedből!

Tisztában vagy vele, hogy a pozitív gondolkodás jelentése az, hogy minden helyzetben a pozitívumokat keresed, mindig azt nézed, hogyan válhat magad és mások javára valami, mit tanulhatsz belőle, miként fordíthatod előnyödre a hátrányokat. Tudod, hogy a pozitív gondolkodás a győztesek gondolkodása, azoké, akik a jég hátán is megélnek.

1. Pozitívan gondolkodsz
1. Pozitívan gondolkodsz

Ezért választod a pozitív gondolkodást, hiszen ugyanannyi energiába kerül, mint állandóan sötétben látni a világot, csak éppen sokkal jobban érzed magad és sokkal jobb eredményeket érsz el vele.

2. Kerülöd az egójátszmákat és a drámákat

Egyszeriben észreveszed, hogy többé nem akarsz drámákban és egójátszmákban részt venni. Fárasztanak, zavarnak, hidegen hagynak.

Megérted a lényegüket és ezért inkább távol tartod magad tőlük. Elvégre az aggodalom, stressz, erőszakos helyzetek mind károsan hatnak, ahogy több nem akarsz asszisztálni sem energiavámpíroknak, hogy minden energiádat leszívja egy beszélgetés vagy veszekedés során.

Kerülöd az egójátszmákat és a drámákat
Kerülöd az egójátszmákat és a drámákat

Elkezded a természetes módjait megkeresni, hogyan érvényesítheted az akaratod és válhatsz teljessé anélkül, hogy ezért bárki elismerését vagy visszaigazolását kérned kéne. És ugyanígy, távol tartod magad azoktól, akiknek a Te energiádra van szükségük, mert energiavámpírok.

3. Erős az igazságérzeted

Egyre inkább az igazságot választod. Ha korábban erős volt az igazságérzeted, akkor az most a csúcsra pörög. Képtelen vagy elviselni az igazságtalanságot, legyen szó apró vagy nagy dologról.

3. Erős az igazságérzeted
3. Erős az igazságérzeted

Ráadásul azt veszed észre, hogy hazudni sem tudsz, vagy egyszerűen nem akarsz. Ez kapcsolódik az 1. ponthoz – ahogy a drámák eltűnnek az életedből, a hazugságok is.

4. Vonzódsz a természethez

Nyugalmat találsz a természetben, feltöltődsz és egyre inkább az otthonodnak tekinted. Tisztában vagy vele, hogy a természetben folytonos a küzdelem a túlélésért, hogy minden szintjén zajlik az élőlények kölcsönös pusztítása, ám látod mellette az együttműködés, a szimbiózis megannyi példáját is.

4. Vonzódsz a természethez
4. Vonzódsz a természethez

Ráadásul a természet kitakarítja mindazt a mérget, amit az addigi toxikus életmódod és negatív gondolkodásod felhalmozott. Észreveszed, hogy a természet csendje lecsendesíti az elmét is és előhívja a mély, kreatív, spirituális gondolatokat.

5. Bőségtudatban gondolkodsz

Egyszeriben ráébredsz, hogy igenis bőségben akarsz élni testi, lelki és szellemi síkon egyaránt. A nélkülöző szent és a nyomorgó gyógyító életpályák éppen annyira nem követhetők Számodra, mint a lelki sivárságot shoppingmániával vagy munkamániával kompenzáló fogyasztói embereké, vagy a szellemi ürességet dicsőítő profán életmód.

Igényed van arra, hogy az anyagi bőség is jelen legyen az életedben, amint a lelki és a szellemi is. Hiszen ez a három összefügg, és ha valahol hiány van, az a másik kettőtől von el fontos erőforrásokat.

Ezért inkább a bőséget választod. Hiszen tényleg nemes gesztus az utolsó zsömlét is megfelezni az éhezővel, de akkor mindketten éhesek maradtok. Ám ha van pénzed ingyenkonyhát üzemeltetni, ott éhezők százai laknak jól és a Te hasad se marad üres.

+1. Szeretsz nevetni

Fontossá válik számodra a humor, a vicc, a nevetés. Mindaz, ami pozitív érzést kelt benned, és rájössz, hogy a nevetés egyszerre több dologban is hasznos: amin tudsz nevetni, az már nem bír mentális síkon hatalommal feletted. Amin tudsz nevetni, az kisebb fájdalmat is okoz. És maga a nevetés is gyógyít!

Index