Skip to content

Hogyan kérjünk jelet az Univerzumtól: spirituális útmutató

Sokan szeretnének kapcsolatba lépni az Univerzummal, hogy vezetést és bölcsességet kapjanak életük fontos kérdéseiben. De honnan tudjuk, hogy az Univerzum hallja-e a kéréseinket, és hogyan küldi el nekünk a válaszokat?

Hogyan ismerhetjük fel az Univerzum jeleit, és hogyan értelmezhetjük őket helyesen? Ebben a cikkben megpróbálunk választ adni ezekre a kérdésekre, és bemutatni egy egyszerű és hatékony módszert arra, hogy hogyan kérjünk jelet az Univerzumtól.

Miért fontos jelet kérni az Univerzumtól?

Az exoterikus körökben, egyfajta modern panteizmusként („minden isten” avagy „a mindenség az isten”) úgy hiszik, hogy az Univerzum egy intelligens és szerető erő, amely mindig támogat minket abban, hogy a legjobb életet éljük.

A modern exoterikus hiedelem szerint az Univerzum ismeri a lelkünk tervét, a céljainkat, a vágyainkat és a kihívásainkat. Az Univerzum mindig segíteni akar nekünk abban, hogy megtaláljuk az örömöt, a békét, a harmóniát és a teljességet.

Az Univerzum azonban nem avatkozik be a szabad akaratunkba, hanem csak akkor nyújt segítséget, ha mi kérjük. Ezért fontos jelet kérni az Univerzumtól, hogy megnyissuk magunkat a spirituális vezetésnek, és megerősítsük a kapcsolatunkat az Univerzummal.

Végül is, ez pontosan ugyanaz az istenhit, mint a kereszténységben vagy a judaizmusban, csak az „Isten” szót lecserélték „Univerzumra”.

Milyen jeleket küld az Univerzum?

Az Univerzum jelei sokféle formában jelenhetnek meg az életünkben. Valójában ezek a jelek az Istennőtől, a Teremtőtől, az angyaloktól vagy más, tudatos szellemlényektől érkeznek.

Ám ha abban hiszel, hogy az univerzum üzen Neked, akkor lássunk most néhány példa az Univerzum jeleire:

 • Szinkronicitások, azaz olyan véletlennek tűnő események, amelyek valójában jelentőséggel bírnak számunkra. Például amikor éppen gondolunk valakire, és ő felhív minket, vagy amikor éppen egy dalt hallunk a rádióban, ami kapcsolódik egy helyzethez vagy egy üzenethez, amire szükségünk van.
 • Ismétlődő számok, amik olyan számok, amelyek gyakran felbukkannak az életünkben, mint órák, rendszámtáblák, számlák stb. Ezek a számok angyali üzeneteket hordoznak magukban, amelyeket megfejthetünk numerológia segítségével. Például a 1111-es szám azt jelenti, hogy figyeljünk az álmainkra és gondolatainkra, mert ezek teremtő erővel bírnak.
 • Álmok során felbukkanó képek és szimbólumok, amelyek alvás közben jelennek meg tudatunkban. Az álmok gyakran tükrözik lelki állapotunkat, félelmeinket és vágyainkat, de néha üzeneteket is tartalmaznak az Univerzumtól vagy más spirituális lényektől. Például ha álmodunk egy madárról, az azt jelentheti, hogy szabadságra és felszabadulásra vágyunk.
 • Intuíció, avagy olyan belső hang vagy érzés, amely irányít és tanácsol minket. Az intuíció a lelkünk nyelve, amely összeköt minket az Univerzummal. Az intuíció segít nekünk felismerni a helyes döntéseket és lehetőségeket. Például ha intuíciónk azt súgja, hogy menjünk el egy bizonyos helyre, az lehet, hogy ott találkozunk valakivel, aki fontos szerepet játszik az életünkben.
Milyen jeleket küld az Univerzum?
Milyen jeleket küld az Univerzum?

Hogyan kérjünk jelet az Univerzumtól?

Ha jelet szeretnénk kérni az Univerzumtól, először el kell döntenünk, hogy milyen jelet szeretnénk kapni.

Hogyan válasszunk jelet?

A jel lehet bármi, ami számunkra jelentőséggel bír, és könnyen felismerhető. A jel lehet egy állat, egy növény, egy tárgy, egy szín, egy szó, egy név, egy dal stb.

A lényeg, hogy a jel legyen egyértelmű és egyedi számunkra. Például ha a jelünk egy rózsa, akkor ne legyen olyan helyzetben, ahol sok rózsát látunk, mint egy virágüzletben vagy egy esküvőn. A jelnek olyan helyen vagy időben kell megjelennie, ahol nem várjuk vagy nem szokványos.

Hogyan tegyük fel a kérdést?

Miután kiválasztottuk a jelet, el kell fogalmaznunk a kérdést, amire választ szeretnénk kapni az Univerzumtól. A kérdés lehet igen-nem típusú, vagy nyitottabb is. Például:

 • “Kérlek, mutass nekem egy rózsát, ha ez a munka jó nekem.”
 • “Kérlek, mutass nekem egy rózsát, ha ez az ember az igazi.”
 • “Kérlek, mutass nekem egy rózsát, ha most jó időben vagyok az utazáshoz.”
 • “Kérlek, mutass nekem egy rózsát, hogy milyen irányba menjek tovább.”

A kérdés megfogalmazásakor fontos, hogy legyünk őszinték és nyitottak. Ne tegyünk fel olyan kérdést, amire már tudjuk a választ, vagy amire nem akarjuk hallani a választ. Ne próbáljuk befolyásolni vagy manipulálni az Univerzumot. Hagyjuk, hogy az Univerzum a legjobb tudása szerint vezessen minket.

Hogyan kérjünk jelet az Univerzumtól?
Hogyan kérjünk jelet az Univerzumtól?

Hogyan adjunk határidőt?

A kérdés megfogalmazása után érdemes határidőt adni az Univerzumnak arra, hogy mikor küldje el nekünk a jelet. Ez segít nekünk abban, hogy ne várjunk túl sokáig vagy túl keveset a jelre. A határidő lehet néhány óra, nap vagy hét is. Például:

 • “Kérlek, mutass nekem egy rózsát a következő 24 órában, ha ez a munka jó nekem.”
 • “Kérlek, mutass nekem egy rózsát a következő héten belül, ha ez az ember az igazi.”
 • “Kérlek, mutass nekem egy rózsát a következő hónapban, ha most jó időben vagyok az utazáshoz.”
 • “Kérlek, mutass nekem egy rózsát a következő évben, hogy milyen irányba menjek tovább.”

A határidő megadásakor fontos, hogy legyünk reálisak és türelmesek. Ne adjunk túl rövid vagy túl hosszú határidőt. Ne legyünk türelmetlenek vagy frusztráltak, ha nem kapjuk meg a jelet időben. Bízzunk abban, hogy az Univerzum mindig a legjobb időzítéssel küldi el nekünk a jelet.

Hogyan adjuk át a kérést?

Miután megfogalmaztuk a kérdést és megadtuk a határidőt, el kell engednünk a kérést és át

A kérést átadás után el kell engednünk a kérést és át kell adnunk magunkat az Univerzum gondviselésének. Ne aggódjunk, ne szorongjunk, ne kételkedjünk a kérésünkben. Hagyjuk, hogy az Univerzum dolgozzon értünk, és ne próbáljuk kontrollálni vagy erőltetni a dolgokat.

Legyünk nyugodtak, bizakodók és hálásak. Köszönjük meg az Univerzumnak előre a segítségét, és bízzunk abban, hogy a legjobb választ fogjuk kapni.

Hogyan ismerjük fel és értelmezzük az Univerzum jeleit?

Ha jelet kértünk az Univerzumtól, fontos, hogy legyünk figyelmesek és éberek a környezetünkre.

Hogyan legyünk figyelmesek?

Ne zárkózzunk be a saját világunkba, hanem legyünk nyitottak és kíváncsiak. Figyeljük meg a részleteket, a változásokat, az újdonságokat. Vegyük észre a szépséget, a csodát, a meglepetést. Legyünk tudatosak arról, hogy az Univerzum bármikor és bárhol küldhet nekünk jelet.

Hogyan legyünk intuitívak?

Ha jelet vélünk felfedezni az Univerzumtól, fontos, hogy hallgassunk az intuíciónkra. Az intuíció segít nekünk abban, hogy megértsük és érezzük a jel jelentését. Ne hagyatkozzunk csak a logikára vagy az értelemre, hanem hallgassunk a szívünkre és a lelkünkre is. Ha valami mélyen rezonál velünk, ha valami erős érzést vagy gondolatot vált ki belőlünk, akkor valószínűleg az egy jel az Univerzumtól.

Hogyan ismerjük fel és értelmezzük az Univerzum jeleit?
Hogyan ismerjük fel és értelmezzük az Univerzum jeleit?

Hogyan legyünk kritikusak?

Ha jelet kapunk az Univerzumtól, fontos, hogy legyünk kritikusak is. Ne fogadjunk el mindent vakon, ami elé kerül. Ne essünk abba a hibába, hogy túl sokat vagy túl keveset lássunk bele a dolgokba. Ne legyünk paranoidok vagy naivak. Legyünk reálisak és objektívak. Ha valami nem tűnik hitelesnek vagy relevánsnak számunkra, akkor ne erőltessük rá magunkra a jel címkét.

Hogyan cselekedjünk?

Ha jelet kapunk az Univerzumtól, fontos, hogy cselekedjünk is. Ne maradjunk passzívak vagy tétlenek. Ne várjuk el, hogy az Univerzum megoldja helyettünk a problémáinkat vagy megvalósítsa helyettünk az álmainkat.

Vegyük komolyan az Univerzum üzenetét, és tegyük meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy közelebb kerüljünk a céljainkhoz vagy a válaszainkhoz. Legyünk bátrak és határozottak. Kövessük az Univerzum vezetését.

Az Univerzum küldi-e a jeleket?

Egy másik fontos kérdés, amit feltehetünk, hogy az Univerzum küldi-e a jeleket, vagy valaki más. A helyzet az, hogy az Univerzum nem csak egy fizikai valóság, hanem egy spirituális erő is, amely viszont nem kommunikál velünk tudatosan!

Az Univerzum csak a megnyilvánulás és a létezés tér-ideje, nem pedig egy élő és tudatos lény. A jeleket nem az Univerzum küldi, hanem más spirituális lények, mint az Isten-Istennő, az angyalok vagy más entitások, például felemelkedett mesterek, az ősök szellemi, vagy akár totemősök vagy egyéb szellemi létezők.

Az Univerzum a manifesztáció és a létezés tér-ideje, nem tudatos élőlény

Az Eredet tanításai szerint is az Univerzum csak a megnyilvánulás és létezés tér-idejű színtere, nem pedig egy tudatos és szerető erő! Az Univerzum nem hallja és nem érti a kéréseinket, nem küld nekünk jeleket és nem vezet minket.

Az Univerzum csak a megnyilvánulás és a létezés tér-ideje, nem pedig egy élő és tudatos lény. A jeleket nem az Univerzum küldi, hanem más spirituális lények, mint az Isten-Istennő, az angyalok vagy más entitások, például felemelkedett mesterek, az ősök szellemi, vagy akár totemősök vagy egyéb szellemi létezők.

Fontos az önismeret

A jeleket, amelyeket kapunk, néha szándékolatlan egybeesések vagy pszichológiai jelenségek, amelyeket mi magunk kreálunk vagy értelmezünk úgy, ahogy akarunk. Ha jeleket kapsz, mindig vizsgáld meg, tényleg jelek, vagy csak Te akarsz többletjelentést belelátni hétköznapi dolgokba!

Az Isten és az Istennő küldik a jeleket

A legtöbb jelet az Isten és az Istennő küldi, nem az Univerzum küldi a jeleket. Az Isten és Istennő a teremtés forrásai és fenntartói, akik mindent látnak és tudnak.

Az Isten és Istennő hallják és értik a kéréseinket, küldenek nekünk jeleket és vezetnek minket. A jelek Isten és Istennő szeretetének és bölcsességének kifejeződései, amelyeket mi magunk is érezhetünk és megérthetünk. Azt tanácsoljuk, hogy bízz az Istenben és Istennőben, és engedd át magadat az ő akaratuknak.

Az Isten és az Istennő küldik a jeleket
Az Isten és az Istennő küldik a jeleket

Az angyalok és más spirituális lények küldik a jeleket

Végül vannak olyan jelek is, amelyeket az angyalok és más spirituális lények küldik. Az angyalok és más spirituális lények olyan entitások, akik segítenek nekünk a lelki fejlődésünkben és védelmeznek minket.

Az angyalok, a szellemi mesterek hallják és értik a kéréseinket, küldenek nekünk jeleket és vezetnek minket. A jelek egy része az angyalok és más spirituális lények üzenetei vagy energiái, amelyeket mi magunk is érzékelhetünk és megfejthetünk.

Azt tanácsoljuk, hogy bízz az angyalokban és más spirituális lényekben, és kérd az ő segítségüket és útmutatásukat!

Hogyan hagyjuk, hogy az Isten és Istennő vezessenek minket?

Bárhogy is gondoljuk az Univerzumról és a jelekről, egy dolog biztos: mindannyian szeretnénk érezni az Isten és Istennő jelenlétét és vezetését az életünkben. De hogyan tehetjük ezt meg? Hogyan érhetük el, hogy az Isten és Istennő, vagy az ő akaratukat közvetítve az angyalok vezessenek minket?

 • Imádkozzunk. Az imádság egy olyan beszélgetés az Isten és Istennővel, amelyben kifejezhetjük a hálánkat, a kéréseinket, a bánatunkat, a kétségeinket vagy bármi mást, ami foglalkoztat minket. Az imádság segít nekünk közelebb kerülni az Istenhez és Istennőhöz, és hallani a válaszaikat.
 • Meditáljunk. A meditáció egy olyan gyakorlat, amelyben elcsendesítjük az elménket, és összpontosítunk a légzésünkre, egy mantrára, egy képre vagy bármi másra, ami segít nekünk relaxálni és megnyílni. A meditáció segít nekünk megtisztítani a felesleges gondolatoktól és érzelmektől, és érzékelni az Isten és Istennő belső hangját.
 • Viseljünk selyem vagy szatén fejkendőt a szellemi gyakorlatok során. A selyem és a szatén olyan anyagok, amelyek finomak, puhák és simogatóak. A selyem és a szatén fejkendők ráadásul védik a csakrákat és erősítik az aurát, ami növeli a szellemi gyakorlatok hatékonyságát és erejét, segítenek a spirituális fejlődésben és a szellemi utazásban.
 • Gyakoroljuk a jelenlétet. A jelenlét egy olyan állapot, amelyben teljesen tudatosak vagyunk a pillanatnak, és nem aggódunk a múltért vagy a jövőért. A jelenlét segít nekünk élvezni az élet apró örömeit, és észrevenni az Isten és Istennő jeleit és ajándékait.
 • Kövessük az intuíciónkat. Az intuíció az a belső tudás vagy érzés, amely irányít és tanácsol minket. Az intuíció az Isten és Istennő nyelve, amely összeköt minket velük. Az intuíció segít nekünk felismerni a helyes döntéseket és lehetőségeket.
 • Lépjünk ki a komfortzónánkból. A komfortzóna az a hely vagy állapot, amelyben biztonságban és kényelemben érezzük magunkat, de nem növekszünk vagy fejlődünk. A komfortzóna elhagyása azt jelenti, hogy merünk kockázatot vállalni, új dolgokat kipróbálni, változtatni vagy változni. A komfortzóna elhagyása segít nekünk kiteljesedni az Isten és Istennő által ránk szabott életben.
Index