Skip to content

Meditációk

 Meditációs zenék minden alkalomra

A meditáció csökkenti a stresszt, és általa felfedezheted a belső békédet, megerősítheted erőforrásaidat. A meditáció segít abban, hogy javuljon kreativitásod és megnőjön az önbizalmad.

A meditációs zene (és általában a zene) terapeutikus hatással bír, mert lehetővé teszi a hallgatóság számára, hogy lecsendesítsék csapongó gondolataikat és transzcendentális állapotba mélyedhessenek.

Rövid meditációk

Forrás meditáció – rövid
Fényutazás meditáció – rövid
Spirituális védelem mantra, női változat
Gyökércsakra harmonizálása

Chris Collins meditációs zenéi

https://bandcamp.com/EmbeddedPlayer/album=2697395470/size=large/bgcol=ffffff/linkcol=e99708/artwork=small/track=888193395/transparent=true/ https://bandcamp.com/EmbeddedPlayer/album=537448656/size=small/bgcol=ffffff/linkcol=0687f5/track=7239505/transparent=true/

[/vc_column_text][vc_column_text]

Klasszikus meditációs zenék

Indiai meditációs zenék

https://bandcamp.com/EmbeddedPlayer/album=537448656/size=large/bgcol=ffffff/linkcol=e99708/artwork=small/transparent=true

Természet hangjai meditációs zenék

A meditációt bárki, bármikor megtanulhatja

A meditáció rendszerint olyan lelkiállapotra utal, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak.

A cél a lelki béke, megnyugvás keresése. Ilyenkor sikerül a környezetből kikapcsolódni, úgyhogy pszichológiai szempontból az élményt akár megváltozott tudati állapotnak is lehetne nevezni.

Számos nagy vallásban gyakorolnak rituális meditációt, míg az előbbi meditáció nem jelent szükségképpen vallásos tevékenységet.

A meditáció jelenlét.

Megszűnik minden, az Itt és Most van. Nem csupán egy dologra koncentrál az ember, mert ezáltal megítéli az összes többit. Meditáció során szemlélődünk. Mindent érzékelünk. Amikor ezt megtanulja valaki, akkor egy zajos piactéren tud a legjobban meditálni.

A meditáció nem elmélkedés vagy gondolkozás.

A meditációban semmiféle kísérletet nem teszünk arra, hogy ellenőrzésünk alá vonjuk a tudatot vagy közvetlen szuggesztióval lássuk azt el. Egyszerűen megfigyeljük, engedjük megnyugodni, békéssé válni, hagyjuk hogy lényünk mélyebb szintjeinek felfedezése és megtapasztalása közben egyre mélyebbre vezessen.

Ha tudatunk meditálás közben is világi ügyekkel és vágyakkal foglalkozik, az megzavarja a meditációt. Ebben az esetben szilárd elhatározásra van szükség, hogy megszabadulhassunk a tudatunkban felbukkanó összes, figyelmünket elvonni kívánó gondolattól.

Index