Skip to content

Mi a holdfogyatkozás asztrológiai és spirituális jelentése?

A holdfogyatkozás ritka és jelentőségteljes esemény. Kiváltképpen akkor, ha teliholddal egy időben történik.

A telihold az elengedés és a lemondás ideje. A kinyilatkoztatás a telihold természetéből fakad. Ezek az égi események híresek arról, hogy ugyanúgy megmozgatják az érzelmeinket, mint ahogy árapályt okoz a Hold keringése.

Mi történik, ha a Teremtő úgy dönt, hogy egy holdfogyatkozást is a keverékhez ad? A 2022. májusi Vörös Hold teljes holdfogyatkozás spirituális jelentése a Skorpióban arról szól, hogy engedjünk el mindent, ami lejárt az életünkben, amihez ragaszkodtunk, így nyugodtan mondhatjuk, hogy intenzíven fejezzük be a dolgokat.

A végzet a nevedet szólítja. Válaszolni fogsz? A Skorpióban bekövetkező holdfogyatkozás újrakezdést kínál. Az életed soha többé nem lesz ugyanolyan, mint régen.

A teliholdkor bekövetkező holdfogyatkozás spirituális jelentősége

A holdfogyatkozás szezonja nem mindig sétagalopp. Ezek a durva és zűrös kozmikus időszakok hajlamosak hirtelen felismeréseket és hatalmas változásokat hozni az életünkben.

Egy szuper-virágvérhold van a láthatáron, és ez pusztítást fog végezni a kommunikációs mezőnkön. A holdfogyatkozások változást és fejlődést hoznak. Holdfogyatkozás idején a tudattalan érzések a felszínre törnek, és a valóság talajára kerülnek.

A teliholdkor bekövetkező holdfogyatkozás spirituális jelentősége. Kép: Alex Andrews
A teliholdkor bekövetkező holdfogyatkozás spirituális jelentősége. Kép: Alex Andrews

Itt az ideje a gyors változásnak

Csendes meditáción, gondolatcserén vagy spirituális gyakorlaton keresztül a teliholdak olyan pontok, amikor elengedhetjük magunkat. Akár készen állsz rá, akár nem, a Teremtő és az Égiek úgy döntöttek: itt az ideje a gyors változásnak.

A változás ijesztő. Emberi lényekként nem szeretjük a változást. De éppen ez az oka annak, hogy a holdfogyatkozások olyan erőteljesek és átalakító erejűek. A holdfogyatkozások olyan jelentős életeseményeket jelölnek, amelyekre gyakran örökre emlékszünk.

A ragaszkodás káros lehet

Ha ragaszkodsz valamihez, ami nem szolgál téged, az általában megakadályozza, hogy az életedbe lépjen az, amit igazán neked szántak, ezért ez a tökéletes alkalom arra, hogy lazíts a szorításodon, és hagyd, hogy a dolgok úgy áramoljanak ki az életedből, ahogyan kell.

Pozitívum, hogy nem valószínű, hogy az univerzum olyan helyzeteket vagy kapcsolatokat fog célba venni az életedben, amelyek egészségesek és támogatóak, így bátran bízhatsz abban, hogy ha az életed bizonyos területei most fel is robbannak, valószínűleg úgyis erre voltak hivatottak.

A holdfogyatkozással kapcsolatos alapvető tudnivalók

A teljes holdfogyatkozás teliholdkor következik be, a Földet közvetlenül a Nap és a Hold közé helyezve. Az összehangolódás rövid pillanataiban a nap sugárzása – amely az egót és mindazt szimbolizálja, ami a külvilág számára közvetlenül látható – átfolyik a földön és a holdra, a belső és láthatatlan tartományára.

A Hold magában hordozza történelmünket és belső életünk tágasságát. A Nap fénye által közvetlenül kitéve, a Luna hirtelen és ijesztő tisztasággal tárja fel az igazságot.

Holdfogyatkozás Erdély felett. Kép: Dids
Holdfogyatkozás Erdély felett. Kép: Dids

Az asztrológiában ezek a kozmikus pontok arról ismertek, hogy jelentős életváltozásokat hoznak, ezért gyakran „a sors csomópontjainak” is nevezik őket. Emiatt a holdfogyatkozások arról híresek, hogy drasztikusan felrázzák a dolgokat az életünkben, jóban-rosszban.

Ez a holdfogyatkozás egyben szuperhold is, ami azt jelenti, hogy a Hold pályája a NASA szerint a Földhöz legközelebbi pontján lesz

Ez a teljes holdfogyatkozás (más néven Vörös Hold vagy Vérhold, ahogy a vörös ragyogása miatt nevezik), amely egy fix vízjegyben (Skorpió) zajlik, biztosítja, hogy az érzelmek minden idők legmagasabb szintjén legyenek.

Bár sokan közülünk hallják belső vágyaik és álmaik hívását, gyakran nehéz…

A cikk folytatása a tarsasag.org oldalon olvasható

Index