Skip to content

Tarot Iskola 18: Nagy Arkánum XV. Az Ördög

A Tarot Iskola tizennyolcadik írása a Tarot Nagy Arkánumának tizenötödik lapjával, Az Ördög-gel foglalkozik.

A Tarot Iskola anyagait itt olvashatod.

Az összes Tarot kártya közül természetének megfelelően az Ördög a legnehezebben megfogható, mert mindenki számára más arcát mutatja.

Az általa jelzett élményekben a közös vonás a függőség, az akaratnélküliség, a jószándékok kudarca, valamint a meggyőződésünkkel szöges ellentétben álló cselekedetek.

Az Ördög sok Tarot kártya sötét oldalának felel meg

A Mágussal (I) szemben ő a Fekete Mágus.

Része a Főpapnő (II) sötét oldalának, ő a Főpap (V) álszent, az anyagi világnak hódoló ellenpárja, a Szeretők (VI) hatalmi harccá vagy lélektelen kéjsóvársággá torzult oldala, az Igazságosság (VIII) megvesztegethető vagy önbíráskodó árnyéka.

Ő testesíti meg az Erő (XI) zabolázatlan mohóságát, ő a Mértékletesség (XIV) ellentéte, a mértéktelenség, ő uralja a Hold (XVIII) túlsó területeit.

Mint kísértő, természetesen legtöbbször vonzó formában jelenik meg.

A kártya azt mutatja, hogy a tűzzel játszunk, és pokolian (!) oda kell figyelnünk, nehogy megégessük magunkat. Mélyebb értelmezési szinten azt jelenti, hogy a feltett kérdés vonatkozásában saját árnyékos oldalunkkal kell szembenéznünk.

Tarot Iskola 18: Nagy Arkánum XV. Az Ördög
Tarot Iskola 18: Nagy Arkánum XV. Az Ördög

XV. AZ ÖRDÖG (KÍSÉRTŐ) (The Devil)

Plútó – Rendezetlenség

Kulcsszavak:

Bak, alkotó energia, nemzőerő, humor, érzékiség, szexualitás, kreatív energia, individualitás

Jelzések:

Lehet, hogy vannak olyan emberek, akik úgy néznek rád, mint egy démonra, akik azt állítják, hogy Sátán vagy. Humorral és könnyedséggel közelíts hozzájuk. Fogadd el, amit az élet ad. Tartsd magad egyenesben! Maradj a Földön!

Akarsz többet tudni?

Vegyél részt a Bevezetés a Tarot Arkánumába – online kurzuson és megismerheted a Tarot izgalmas eredetét, a Tarot titkait, belső rendszerét, logikáját és elsajátíthassák a használatához szükséges alapvető tudást.

Ha vonzanak a titokzatos, míves Tarot lapok, régóta érzed a hívást, hogy megismerd ezt a különleges rendszer, de eddig nem találtál megfelelő tanfolyamot vagy könyvet,

Ha érzed, tudod, szívtudatossággal akarod jobban megismerni önmagad és a közeljövőt, akkor a Bevezetés a Tarot Arkánumába online tanfolyam Neked való!

Bevezetés a Tarot Arkánumába – online tudásanyag
Bevezetés a Tarot Arkánumába – online tudásanyag

https://tauportal.hu/tarot-arkanuma-bevezetes/

 

Index