Skip to content

Tarot Iskola 9: Nagy Arkánum VI. A Szeretők (a Válaszút)

A Tarot Iskola kilencedik írása a Tarot Nagy Arkánumának hatodik lapjával, A Szeretőkkel foglalkozik.

A Tarot Iskola anyagait itt olvashatod.

Két témát köt össze ez a kártya. Jelentős szerelmi tapasztalatokra utal, de arra is ráébreszt, hogy ez döntést igényel: le kell mondani életünk eddigi kereteiről (szülői házról, agglegényéletről, flörtölésről), és egyértelműen el kell kötelezni magunkat szerelmünk mellett.

Csak ez a lépés vezet el ahhoz a lehengerlő tapasztalathoz, amit a Szeretők kártyája mutat.

Ezért nevezték ezt a kártyát régebben A Döntés kártyájának. Szükségszerű döntéseket is jelképezhet, melyeknek semmi közük sincs, vagy csak alig van közük a szerelemhez.

Ebben az esetben azt jelenti, hogy teljes szívvel kell döntenünk, neheztelés és kiskapuk nyitva hagyása nélkül.

A feltett kérdés hátterétől függ, hogy a két témakör közül melyikre utal a kártya. Minden esetben a nagy, fenntartás nélküli igent jelképezi.

Tarot Iskola 9: Nagy Arkánum VI. A Szeretők (a Válaszút)
Tarot Iskola 9: Nagy Arkánum VI. A Szeretők (a Válaszút)

VI. A SZERETŐK (DÖNTÉS) (The Lovers) – Vénusz – Jupiter ; Vénusz – Mars – Szerelem

Kulcsszavak:

Ikrek, szeretet, vonzódás, közeledés, összefüggés, kapcsolat, ellentétek feloldódása a szerelemben, emberi kapcsolatok révén tudatossá válás

Jelzések:

E lap kihúzása egy csodálatos és felkavaró szerelmi kapcsolatot jelez. Jelenlegi kapcsolatod is vagy elmélyül, vagy befejeződik. Személyes fejlődésed és saját ellentétes aspektusaid integrálódása kíséri egy partnerrel vagy egy csoporttal való kapcsolatba kerülésedet.

Akarsz többet tudni?

Vegyél részt a Bevezetés a Tarot Arkánumába – online kurzuson és megismerheted a Tarot izgalmas eredetét, a Tarot titkait, belső rendszerét, logikáját és elsajátíthassák a használatához szükséges alapvető tudást.

Ha vonzanak a titokzatos, míves Tarot lapok, régóta érzed a hívást, hogy megismerd ezt a különleges rendszer, de eddig nem találtál megfelelő tanfolyamot vagy könyvet,

Ha érzed, tudod, szívtudatossággal akarod jobban megismerni önmagad és a közeljövőt, akkor a Bevezetés a Tarot Arkánumába online tanfolyam Neked való!

Bevezetés a Tarot Arkánumába – online tudásanyag
Bevezetés a Tarot Arkánumába – online tudásanyag

https://tauportal.hu/tarot-arkanuma-bevezetes/

 

Index