Skip to content

4+1 ékszer alkatrész, amelyre mindenkinek szüksége lehet!

Az ékszerek készítésének világa elképesztően különleges, ám ahhoz, hogy minden darab olyan legyen ahogy te azt elképzelted, akkor szükség lesz néhány ékszer alkatrészre. Lássuk, melyek azok, amelyekből mindenképpen érdemes betáraznod.

Fontos, hogy még mielőtt elkezdenél bepakolni a kosaradba, gondold át alaposan, hogy milyen ékszert szeretnél készíteni, ugyanis ennek megfelelően érdemes beszerezned az alapanyagokat és alkatrészeket.

Persze az sosem baj, ha előre bespájzolsz mindenből egy kicsit, így ha elkap az ihlet, akár azonnal tudsz alkotni.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk minden olyan lehetőséget, amelyek zöld utat adnak az alkotás és ezzel együtt az egyedi ékszerek felé, lássuk a legfontosabb ékszer alkatrészek listáját!

1. Az alapok

Első körben érdemes szétnézni az alapok között, ugyanis a karkötők és nyakláncok esetében a különböző zsinórok, damilok, drótok és gyöngyfűző anyagok állnak rendelkezésre, míg gyűrűk esetében az eltérő anyagú és kialakítású megoldások várnak a sorukra.

Ha pedig fülbevaló alapról van szó, számos különböző forma és kialakítás közül döntheted el, melyikből tudsz számodra minden szempontból tökéletes ékszert alkotni. Vagyis mindezek által minden adottá válik az alkotáshoz.

2. Szerelőpálcák, szerelőkarikák

Szintén alapkelléknek számít a szerelőkarika és a szerelőpálca, vagy a csomófogó, a stopper és a végzáró is, amelyek segítségével könnyedén megtörheted a gyöngyök sorát, készíthetsz lógós fülbevalót vagy rögzíthetsz medálokat, charmokat.

3. Fogók

Érdemes megismerni a különböző fogókat is, amelyek szintén nagy mértékben segítik az ékszerkészítés folyamatát. A lapos fogó vagy hajlított lapos fogó a szerelőkarikák szétnyitásához vagy a stopperek összenyomásához használható, míg a kúpos fogónak a hurkok hajlításánál van nagy haszna.

A csípőfogó jól jön a szerelőpálcák megfelelő méretre való igazításánál, drótok elvágásánál, míg az ékszer csipesz nagyon hasznos eszköz ahhoz, hogy megfogd vele az apró alkatrészeket.

4. Kiegészítők

A gyöngyök mellett számos olyan kiegészítő létezik, amelyek remekül feldobhatják a készülő ékszereket. Ilyenek például a charmok, a medálok, összekötők és a köztesek is, amelyek kerülhetnek akár nyakláncra vagy karkötőre is.

+1. Gyöngyök

Ha megvan az ötlet és az alkatrészek, jöhetnek a gyöngyök. E téren igen széles a választék, válogathatsz például a kásagyöngyök a pandoragyöngyök és egyéb szépségek között is, de bátran vegyítheted az alapanyagokat az ízlésed szerint!

Az igazán jól sikerült darabokból pedig mindenképpen érdemes teljes szettet készíteni.

Fontos a minőség!

Mivel a tökéletes ékszerek egyik kulcsa a minőségi alapanyagok használata, mindenképpen olyan helyről ajánlott vásárolni, ahol csak ilyen kiegészítők és elemek szerepelnek a kínálatban.

Ehhez nagyon lényeges, hogy legyen egy alap elképzelés azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnénk létrehozni, hiszen egy stílus irányt mindenképpen érdemes meghatározni. Így minden szempontból különlegessé és egyedivé tehetjük a megálmodott, egyedi ékszerünket, legyen az karkötő, nyaklánc, fülbevaló vagy éppen gyűrű.

Amiben biztos lehetsz, hogy ezeket a saját kézzel készült szépségeket igazán magadénak érezheted majd, így sokkal többet tesznek hozzá a megjelenésedhez is. Nem beszélve arról, hogy garantáltan nem jön majd veled szemben az utcán egyik darab sem.

Amennyiben szeretnéd egy helyről, kényelmesen beszerezni az ékszer alkatrészek mindegyikét, érdemes szétnézned a webáruházban.

Index