Skip to content

A szakrálcsakra és szakrális szexualitás

A szakrálcsakrát szexcsakrának is nevezik, meglehetősen találóan - habár a szexualitáson túl azért még elég sok mindenért felel.

A szakrálcsakra szanszkrit neve Szvádhishthána csakra, azaz Az Önvaló helyének kereke. A szva jelentése önvaló, az adhishthánáé pedig az, hogy hely.

A szvádhishthána csakra a keresztcsont alsó végénél helyezkedik el.

Ennek a csakrának a mantrája a VAM.

A szakrálcsakra és szakrális szexualitás
A szakrálcsakra és szakrális szexualitás

A szvádhishthána csakra evolúciónk második lépcsőfokát jelképezi. A tudat fejlődése tiszta emberi tudattá a szvadhistána csakrában veszi kezdetét.

A szvádhishthána csakra a tudatalatti, ahol az anyaméhbe jutásunktól, vagyis fogantatásunktól kezdve létünk minden tapasztalatát és benyomását magában rejti.

A karmánkat ugyan a muládhára csakra tárolja, de aktivizálódásuk a szvádhisthánától indul. Az már csak rajtunk múlik, hogy ezeket az adottságokat jó vagy rossz célokra használjuk. A szvádhishthána csakra ébredése világosságot, tisztaságot hoz és kibontakoztatja a személyiségünket, de csak akkor, ha előtte megtisztítottuk a tudatunkat a negatív minőségektől, illetve tulajdonságoktól.

Csatlakozz most a Lélekút Társaság szabad spirituális közösségi oldalához! A Lélekút Társaság küldetése, hogy a tiszta, valódi ezotéria, spiritualitás, okkultizmus és misztika iránt elkötelezett személyek számára lehetővé tegyük a közösségépítést.

A csakrát jelképező lótusznak hat levele van, amelyek a leküzdendő rossz tulajdonságainkat képviselik

Ezek:

  • harag,
  • gyűlölet,
  • féltékenység,
  • kegyetlenség,
  • mohóság és
  • önhittség, illetve gőg.

E csakra további alacsonyrendű tulajdonságai, amelyek gátolják fejlődésünket: a tunyaság, a félelem, a kétkedés, a bosszúvágy, az irigység és a kapzsiság.

A szvádhishthána csakra állata a krokodil, amely a csakrában szunnyadó lustaságot, érzéketlenséget és veszélyt jelképezi.

Szintén a leselkedő, rejtett veszélyekre utal a szvádhishthána őseleme, a víz. A víz lágy, szelíd, „engedékeny”, de ha elszabadul, ha kikerül az ellenőrzés alól, akkor irtóztató az ereje.

A szakrálcsakra és szakrális szexualitás
A szakrálcsakra és szakrális szexualitás

Ugyanez a helyzet a szvádhishthána csakra energiájával. Ha negatív érzelmek emelkednek fel a tudatalattiból a tudatba, akkor ezek könnyen kibillenthetnek az egyensúlyunkból.

E csakra istenségei Brahmá, a teremtő és leánya, Szaraszvati, a bölcsesség és a művészet istennője.

A szvádhishthána színe a narancs, akárcsak a tudat felemelkedését jelképező hajnalé. A narancssárga az aktivitás és a megtisztulás színe is, amely azokat a pozitív tulajdonságokat jelöli, amelyek ebben a csakrában kibontakozhatnak, ha már uraljuk a szvádhisthána csakrát. Ezek a pozitív tulajdonságok: az öröm, a bizalom, illetve bizakodás, az öntudatosság és a tetterő.

A második csakrát szakrális-, hasi-, nemi csakrának is mondják.

A hasi csakra narancssárga lótuszvirága a nemi szervek, és a gyomor között bontja ki előrefelé nyíló hat szirmát. Finom energiával látja el a medence területét, az ivarszerveket, ivarmirigyeket, a prosztatát, a heréket, a spermát, a vesét, a hólyagot, a vért és az emésztőnedveket.

A hozzárendelt hormon az ösztrogén és a tesztoszteron. A csakrában fellépő zavarok a következő betegségeket okozzák: a bél megbetegedése, hólyagpanaszok, vesebetegség, meddőség, prosztata beteség, méh és petefészek panaszok, menstruációs zavarok.

A szvádhishthána csakra állata a krokodil, amely a csakrában szunnyadó lustaságot, érzéketlenséget és veszélyt jelképezi.
A szvádhishthána csakra állata a krokodil, amely a csakrában szunnyadó lustaságot, érzéketlenséget és veszélyt jelképezi.

Pozitív kisugárzása által megszabadulhatunk a gyötrő érzéseinktől, nyitottak leszünk, érzelmeinket természetesnek vesszük, az élet szépségeire újra rácsodálkozunk, a szexualitást, mint teremtő erőt sikerült felhasználnunk, jól érezzük magunkat, kreativitásunk kibontakozik, kalandvágyunk növekszik, megtanuljuk élvezni az életet.

Az érzelmesség és az érzékiség csakrája ez. A túlzott szexuális étvágy, vagy az ellenkezője, az elfojtás, az álmatlanság, a halálfélelem, a korlátoltság mind a hasi csakra zavaros működésére utal.

Akarsz többet tudni? A lÉLEKÚT tÁRSASÁG KÖZÖSSÉGI OLDALÁN MEGTALÁLHATOD A VÁLASZOKAT. Kattints ide hozzá.

Forrás, részben: tarrdaniel.com

Index