Skip to content

Amióta malát hordok és használok, két csodálatos változást tapasztalok

Malát, avagy imafüzért azért kezdtem el hordani és használni, mert ilyen sugallat érkezett. Mint a megérzéseim többsége, ez is igaznak bizonyult. Azóta csodás változásokat tapasztalok minden nap!

A mála eredetileg hindu imafüzér volt, ami Indiából terjedt el világszerte.

Használni mégis amiatt kezdtem, mert hallgatok a megérzéseimre.

Az európai hagyományban rózsafüzérként ismerik

A mála változatai, mint például a közismert rózsafüzér is, mára már szinte minden nagyobb vallásban megtalálható imaeszközök.

Amióta malát hordok és használok, két csodálatos változást tapasztalok
Amióta malát hordok és használok, két csodálatos változást tapasztalok

Az imafüzért nem vallási okokból vásároltam meg

A döntésem mögött spirituális, nem vallási okok álltak: a hinduizmus távol áll tőlem. Viszont rendkívül hasznosnak találtam a meditációk során.

Régebben mindig gondot okozott a meditáció közbeni számolás

Ezzel persze aligha vagyok egyedül, hiszen az imafüzérek vallástól független meditációs eszközként segítenek az elme lecsendesítésében, valamint megtalálni és elérni a test, a lélek és az elme nyugalmi állapotát.

A mala gyöngysor egy szépséges és hasznos meditációs eszköz, vagyis eredeti funkciójuk szerint a gyöngyök hatékonyan támogatják a mantrákban elmélyedést a lelki gyakorlatok során.

A mala (mála), azaz imafüzér titka, ereje és használata
A mala (mála), azaz imafüzér titka, ereje és használata

A mala egy eszköz, amely segíthet elérni a teljességet

A malák többnyire 108 szemből állnak, amelyekből 100 a bardo, a közteslét békés és erős védelmező aspektusait testesíti meg, 8 pedig a nyolcféle tudatosságot, de előfordulnak olyanok is, amelyek gyöngyből a 9 valamely többszörösét (27, 56) tartalmazzák.

A 9 pedig, mint az sokak számára ismert, a teljesség száma, vagyis annak számértékben kifejezett szimbóluma, a mala tehát lépésről-lépésre, gyöngyről-gyöngyre vezet a teljesség és a megvilágosodás felé.

Az első csodálatos változás a teljesebb nyugalom

Amióta használom, azt vettem észre, hogy meditáció során, de akár egy üzleti értekezleten, „míting” során van mivel lefoglalni a kezem, és segít a jobb elmélyedésben vagy éppen összpontosításban.

A második csodás változás az energetikai védelmem erősödése

A természetes fa- és napsárga gyöngyös imafüzér megfelelő áldásban és beavatásban részesült, és úgy vettem észre, hogy az addig negatív emberek egyszerűen elkerülnek, a támadásaik lepattannak rólam.

Sokkal nyugodtabbak az éjszakáim is a malának hála!

[ecwid_product id=”132934436″ display=”picture title price options addtobag” version=”2″ show_border=”1″ show_price_on_button=”1″ center_align=”1″]

Index