Skip to content

Az Áramlás Gyakorlata: gyakorlati útmutató a bőség megvalósításhoz

A bőség és siker megvalósítása valószínűleg az Áramlás által a leghatékonyabb. Az Áramlás Gyakorlata ebben segíthet.

Lépj be az Áramlásba és valósítsd meg a Neked járó boldog életet!
A bőség és siker megvalósítása valószínűleg az Égi támogatással kapott Áramlás által a leghatékonyabb. Az Áramlás Gyakorlata ebben segíthet.

Az Áramlás Gyakorlata egy könnyedén elsajátítható, hatékony spirituális meditációs módszer, amivel lehetőséged nyílik, hogy végre megvalósíthasd azt az életet, amit mindig is élni akartál.

Az Áramlás Gyakorlatának alapjai: mi az Áramlás és mi nem az

Még többen vannak azok, akik látják, érzik, tudják, hogy létezik az Áramlás, talán már meg is élték, ám még sosem léptek be tudatosan. Ez a gyakorlat nekik szól.

Előbb azonban szükséges tisztáznunk pár dolgot.

Az Áramlás Gyakorlatának alapjai: mi az Áramlás és mi nem az
Az Áramlás Gyakorlatának alapjai: mi az Áramlás és mi nem az

Dr. Peter T. Sinclair boldogság-meghatározása és Csíkszentmihályi flow-élménye

Csíkszentmihályi professzor dolgozta ki a flow elméletet, amely röviden azt mondja ki, hogy minden ember ösztönösen azt az állapotot akarja elérni, amikor tökéletesen érzi magát, legyen az bármi. Ez a flow, azaz áramlás.

A professzor rátapintott a lényegre, amit az Istennő egyik avatott papja, P. Sinclair így fogalmazott meg, összegezve a filozófia több évezredes törekvését, hogy a bölcselők ráleljenek a boldogság titkára:

„A boldogság az, amikor úgy élsz, ahogy valóakaratod szerint élni akarsz, lett légyen az bármilyen élet. Tehát nincs két egyforma boldogság, ám mindenki boldogsága pontosan ugyanúgy mutatkozik meg: a valóakarat szerinti élet formájában.”

A flow-élmény magának a boldogságnak a megmutatkozása. Csíkszentmihályi professzor flow-nak nevezte el azokat a tökéletes pillanatokat, amelyek során az öröm és a kreativitás az élet teljes felvállalásával, az itt-és-most élményével mutatkozik meg.

Az Áramlás úgy viszonyul a flow-élményhez, mint a sebes sodrású hegyi folyó az evezéshez

Az Áramlás azonban messze túlmutat az egyén flow-élményén: ebben az egész világ részesül, és bárki beléphet, aki készen áll rá.

A különbség Áramlás és flow között olyan, mint a különbség egy sebes sodrású, vad hegyi folyó és a rajta való evezés között.

Amikor tehát Áramlásról beszélünk, a változásokról és egyszersmind a bőségről ejtünk szót: arról, hogy igenis Neked is lehet részed jólétben és jóllétben. A jóllét túlmutat az általában anyagi bőséget jelentő jóléten: azt jelenti, hogy jól élsz testben, lélekben, szellemben egyaránt.

Mi jellemzi az Áramlásban való haladást?

A legelső, ami feltűnik, ha belépsz az Áramlásba, hogy hirtelen sikerülni kezdenek a kisebb dolgok. Ha eltervezel egy komolyabb célt, jó eséllyel sikerrel jársz az oda vezető úton. Képessé válsz arra, hogy haladj, valóban megtedd a szükséges lépéseket mindaddig, amíg el nem éred a kitűzött célodat.

Mindezt úgy, hogy folyamatosan érkeznek a megérzéshez hasonlatos impulzosok, mit érdemes tenned, merre haladj, mire figyelj, vagy mit engedj el.

Rajtad áll tehát elsősorban, hogy elérd céljaidat!

Rajtad áll tehát elsősorban, hogy elérd céljaidat!
Rajtad áll tehát elsősorban, hogy elérd céljaidat!

Igen, meg akarom tanulni Az Áramlás Gyakorlatát!

Az Áramlás Gyakorlatához tartozó felkészülés lépéseit és magát az Áramlás Gyakorlatát [ide kattintva] éred el.

Index