Skip to content

Az Ősi Hit humanista, nem feminista

A Teremtő IstenNő, áldott legyen a szent neve, felette áll a női és férfiúi minőségeknek.

Akik csak a „szent nőiesség” a „szakrális feminitás” a „lágy női energiák” képviselőjét látják az IstenNőben, a Teremtőben, az súlyosan tévednek.

A Teremtőben minden minőség benne van, férfiúi, női egyaránt

Az egyes istennők mind az Ő kiáradásai, személyei, arcai, ahogy az egyes istenek is.

A Fiúisten, nevezd akár Dumuzinak, akár Hórusznak, akár Marduknak, akár Attisznak, akár Jézusnak vagy Krsnának: Egy. Önmagában is teljes valóság és a Teremtő IstenNő, áldott legyen a szent neve, kiáradása, személye.

Az Ősi Hit humanista, nem feminista
Az Ősi Hit humanista, nem feminista

Az Anyaistennő, hívd akár Démétérnek (Dia Máternek, Istenek Anyjának), akár Ninhurszágnak, Ninmah-nak, a Hatalmas Úrnőnek, Anatnak az Ég Úrnőjének, Elatnak, az Istennőnek, Hérának, Iszet/Íszisznek, mind ugyanaz az egyetlen istennő, az Anya.

Mind önálló istenség és mind egy nagyobb Isteni Személy része

Képzelj el egy sok oldalú gyémántot. Minden oldala más, mégis mind ugyanazon kristály lapjai. Nézd meg a kezed. Minden ujjad más, mindegyik ujjad önálló, mégis mind a kezed része.

A kezeid és lábaid pedig a Te részed.

Ráadásul sok esetben pontosan ugyanazt az isteni személy megnyilvánulást tisztelték eltérő néven, átvéve egymástól. Inanna a sumereknél, Istár a babiloniaiaknál, Asera az izraelitáknál, Asztarté a görögöknél, Vénusz a rómaiaknál.

Egyazon konkrét istennő (feminin isteni személy megnyilvánulás), más-más néven.

Az Ősi Hit, az Ősforrásból származó legelső vallás humanista

A Teremtő IstenNő, áldott legyen a szent neve, ősi vallása minden más vallást megelőzve, minden más ókori vallás eredőjeként, ősforrásaként 16000 évnél is idősebb.

A Teremtő hite magában foglalja mind a szent férfiúi, mind a szent női energiákat.

Ez a vallás az Emberért létezik, az Ősforrás energiája egyaránt táplálja a Nőt és a Férfit

Ha azt reméled, hiszed, hogy az Istennő hite elsősorban feminin energiákat mozgat meg, biztos, hogy nem az Ősi hitről, nem az Ősforrás hitéről beszélsz, hanem a Teremtő egyik női személyének hitéről.

Igen, ha Íszisz/Iszet vagy Hekaté vagy éppen Parvati istennőt tiszteled, ők tényleg a szakrális feminin energiákat biztosítják a számodra.

Ám a Teremtő IstenNő, áldott legyen a szent neve, Ősforrásából áradó esszencia minden minőséget tartalmaz. Férfiúit ugyanúgy, mint nőit.

Humanisták vagyunk

Ezért mi, az Ősi Hit, az Ősforrás vallásának követői az Ember szolgálatát tartjuk elsődlegesnek, így humanisták vagyunk. Jogilag nem teszünk különbséget nemi alapon, így visszautasítjuk a feminizmust (vagy a maszkulinizmust) és a humanizmust támogatjuk.

Az Ősi Hit, az Ősforrás vallása egyaránt közvetít szakrális feminin és szakrális maszkulin energiákat. Mert a Teremtő IstenNő, áldott legyen a szent neve, felette áll minden nemiségnek.

Forrás: great-goddess.com

Index