Skip to content

Erőjelek: mi a szív, és mi az erő valójában?

Az erő, a szeretet, a szívtudatosság közkedvelt fogalmak a modern ezoteriában - de vajon mit is jelentenek igazában?

Miben különbözik egyik nap a másiktól? Befolyásolja-e a világ alakulását a holdállás s az aktuális dátumok?

Igen, és nem is.

Mert mindezektől függetlenül minden nap egyedi, s megismételhetetlen. Olyan nap, ahol tudatosan átlátva a saját dolgainkat alakítjuk mi a saját életünket. Az egyéni döntéseinkkel, hogy önmagunk ellen cselekszünk e épp, vagy sem.

Jól csak a szívével lát az ember… De mi is valójában a szív? S mi vajon az erő?

Az erő lehet fizikai erő. Ez által összetűzésbe kerülhetünk, hogy megvívjuk harcaink. Egyénenként, s kollektív. Az erő legalsó aspektusában ez folyik most is.

Harcba szállva  az elmúlt időszakban is, akár  az oltott s oltatlan vitában. A háborgó háború vitában. Mindkét esetben elvágva magunk a forrástól, az erő magasabb aspektusától.

Erőjelek: mi a szív, és mi az erő valójában?
Erőjelek: mi a szív, és mi az erő valójában?

Mi az erő magasabb aspektusa?

Az erő a szeretet szíverő s a felsőbb énnel látás, a harmadik szemhez tartozó szív szeretetteli tisztán látás.  Amikor nem erőszakolod meg sem magadat, sem a másikat, hanem tiszta szívvel látod magasabb aspektusból tenmagad, s a másikat is.

Teljességében. A fájdalmaival, az akadályaival, a szeretetlenségével mindkettőtöket, vagy mindannyiunkat. Nem beazonosulni s beleragadni, hanem figyelni s látni. Látva az összefüggéseket, hogy mit miért teszel, és látva a megoldásokat is.

A megoldásokhoz kellenek az eszközök, ezért is vagyunk itt. Vannak olyan eszközök, amiket már megszereztünk, s van, amit most fogunk. (Ez ugyanúgy vonatkozik az emberiség kollektív tudatára is)

A harmadik szemünk mellett lévő oldalsó csakra a bölcsességcsakra, amely segít rálátni az eszközökre. Ez akkor kezd kifejlődni, amikor tudatosabban kezded szemlélni a világod.

Mi történik most a kollektívben?

Két éve kezdődött, hogy a félelem kézzel foghatóbb lett az embereknek. Igen. Ez is ott van megint. Picit más formában, de a feladat ugyanaz…

A cikk a tarsasag.org oldalon folytatódik

Index