Skip to content

3+1 jele a spirituális ébredésnek – Te mennyit tapasztalsz magadon?

Kétségtelen, hogy az emberiség spirituális fejlődésen megy keresztül, amióta csak létezik. Egyre többen tapasztalnak magukon olyan jellemvonásokat, amik akár aggasztóak is lehetnek, mert gyökeresen eltérnek a profán világban megszokottól.

A spirituális fejlődés, akár bármilyen más folyamat, hullámszerű jellemzőkkel bír.

Most éppen egy intenzívebb, felfelé ívelő szakaszban járunk. Emiatt az emberek erőteljes változásokat tapasztalnak az életükben, személyes kapcsolataikban és munkájukban egyaránt.

A spirituális fejlődés, akár bármilyen más folyamat, hullámszerű jellemzőkkel bír.
A spirituális fejlődés, akár bármilyen más folyamat, hullámszerű jellemzőkkel bír.

Sokan ébrednek fel olyan ütemben minden évben, amire régen évtizedek hosszú során se volt példa. Amennyiben a következő három (plusz egy) jellemző igaz rád, vagy az életedre, tudd, hogy ez a spirituális ébredés jele!

1. A hétköznapi világ untat és egyre inkább igényled a spirituális emberek társaságát

Mások könnyen untathatnak Téged, de nagyon jól el tudod magadat szórakoztatni. Nagyon erős vágyat érzel önmagad és életcélod megtalálására.  Valószínűleg egyre inkább kezd érdekelni a spirituális oldal, amely keresés csillapíthatatlan vágy formájában mutatkozik meg. Jellemző, hogy ezt a vágyat az anyagi világ nem tudja kielégíteni.

A hétköznapi világ untat és egyre inkább igényled a spirituális emberek társaságát
A hétköznapi világ untat és egyre inkább igényled a spirituális emberek társaságát

Szabad és kreatív szeretnél lenni, az aki valójában vagy.

Vonzódsz a művészetekhez és a természethez. Fel akarsz szabadulni a dolgok vagy emberek által teremtett zsúfoltságtól, amely már nincsen hasznodra…

2. Több egyedüllétre van szükséged, mint egy átlagembernek

Számos, korábban kifejezetten társaságkedvelő, extrovertált személy számol be arról, hogy míg korábban sokkal nyitottabb és aktívabb egyénnek ismerték magukat, egyszeriben megváltoztak.

Nem tudják miért, de már nem szeretnek társaságba járni úgy mint ezelőtt.

Több egyedüllétre van szükséged, mint egy átlagembernek
Több egyedüllétre van szükséged, mint egy átlagembernek

Gyakran vagy kedves, de ha valaki egoista vagy durva, nem fogsz sok időt tölteni vele, vagy keresel valamilyen ürügyet, hogy ne kelljen olyan emberekkel lenned, akik önmaguk megszállottjai. Nem akarsz olyan embereket „kapni”, akik nem érzékenyek mások érzéseire és szempontjaira.

3. Kifejezetten nehéz számodra, ha olyan munkád van, amelyet nem akarsz csinálni, vagy nem igazán élvezel

Utálod a rutint, a monotóniát, az egyhangúságot. Vagy azt, ha nem találod az értelmét a munkádnak. Mint mondjuk aktákat iktatni, amiket senki se olvas el. Vagy jelentéseket írni, amire a kutya se kíváncsi. Vagy állni a futószalag mellett vagy hidegburkolni vagy… a sort hosszan lehetne sorolni.

Közben meg, ha olyasmit tehetsz, ami valóban érdekel, majd kicsattansz az energiától.

Olyan erőtől, amelyek arra késztetnek, hogy az ágyból kiugorva akcióba lendülj. Ha viszont a profán munkáról van szó, letargia és fáradtság kíséri a napjaidat.

+1. Ugyanazok a problémák térnek vissza újra és újra

Olyan emberek és helyzetek (vagy éppen állatok) jelennek meg életedben, akikkel, amikkel megoldandó feladatod van. Lezárási problémák,  vagy az önértékeléssel, bőséggel, kreativitással, önfelvállalással kapcsolatos problémákat kell megoldanod. Olyan források vagy emberek kezdenek megjelenni az életedben, akikre szükséged van e problémák megoldásához.

Legelőször azt ismerd fel, hogy ezek nem problémák.

Ugyanazok a problémák térnek vissza újra és újra
Ugyanazok a problémák térnek vissza újra és újra

Ezek feladatok, amikből tanulsz, amik által fejlődsz és amiket szükséges megoldanod, hogy tovább léphess.  Mélyüljetek el a megoldandó feladatok elemzésében. Ha túlságosan felszínesen elemzitek őket, beragadhattok ezek ciklikus, vég nélküli újrakezdésébe, a legmélyebb szinteken. Keressetek magatoknak szakértői segítséget ha szükségetek van rá, és addig ne menjetek tovább, amíg meg nem oldottátok.

Lehet, hogy van, aki ennek az ellenkezőjét tanítja. Azért Te tedd fel a kérdést magadnak: ha valóban felszínesen kéne kezelni ezeket a helyzeteket, akkor nem éppen újratermeled mindet? Nem éppen azért jelennek meg újra és újra, mert meg kell értened, mi a dolgod velük és a megértést tett kell kövesse? Na ugye. Elég volt a felszínességből! Az legyen a profán emberek sajátossága.

A spiritualitás a mély megértésről szól, a test, a lélek és a szellem együttes használatáról! Azért van eszed, hogy használd. Csak lépj túl a racionalitáson.

Forrás: tarsasag.org

Index