Skip to content

Hogyan találd meg a totemállatodat? Útmutató kezdőknek

A totemállatodra rátalálni jelentős lépés a spirituális fejlődésed során. A totemállatok, szellemállatok és erőállatok rengeteg segítséget jelenthetnek a fejlődésed útján. 
Ezért is népszerű témák a spirituális közösségben.

Érezted már úgy, hogy ugyanazt az állatot látod újra és újra? Talán több olyan álmod is volt, amelyben egy állat közeledett feléd.

Ha ez a helyzet, érdemes lenne megkérdezned magadtól, hogy „mi az én állati totemem”, mert lehet, hogy pont a totemősöd akarja felvenni így veled a kapcsolatot.

Esetleg azon tűnődsz, hogyan találhatod meg a totemállatodat, és mit tegyél, miután megtaláltad? Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni a cikkben.

Mi az a totemállat, totemős és totem?

A totemős, totemállat, totem vajon mind ugyanaz a dolog, mint egy szellemi vezető vagy egy ismerős?

Valójában ezek mind különböznek egymástól. A totemállat, egyszerűen fogalmazva, egy állati szellemős, amely egész életedben veled marad, mert hozzá tartozol a földi síkon.

Hogyan találd meg a totemállatodat? Útmutató kezdőknek
Hogyan találd meg a totemállatodat? Útmutató kezdőknek

Természetesen milliónyi faj él ezen a földön, és mindegyiknek megvannak a sajátos értékei és tulajdonságai, amelyek hasznosak lehetnek az életünk szempontjából.

A totemállat meghatározásáról sok vita folyik

A szellemállat jellemzően azért van melletted, hogy vezessen és megvédjen, és gyakran születésed előtt kapod meg ajándékba. Néha családi vonalakon keresztül öröklődnek. A tiéd, használd kedved szerint – de sose élj vissza az erejével, mert akkor ellened fordulhat vagy örökre elhagyhat.

Abban különböznek a szellemvezetőktől, hogy egy állati szellemvezető lehet ideiglenes hírvivő, de nem marad veled egész életedben.

Mi a különbség egy szellemállat és egy erőállat között?

Állati totemünk útmutatóként szolgálhat, hogy átsegítsen bennünket aktuális életünk küzdelmein, vagy segíthet azonosítani valamit magunkban, amit el kell ismernünk.

A „szellemállat” és az „erőállat” kifejezéseket gyakran felcserélhetően használják, bár kissé eltérő jelentésük van attól függően, hogy milyen kontextusban használják őket.

Röviden: a szellemállat általában egy szellemi vezető ajándéka, míg erőállat bármilyen állatszellem lehet, amit megszelídítünk és munkára fogunk.

Szellemállat meghatározása

A szellemállatok a spirituális vezetők vagy a totemős küldte segítők, amelyek állat formában jelennek meg. A szellemállatok jellemzően a hagyományos, valamint a modern nyugati sámángyakorlatokhoz kapcsolódnak.

A beavatások vagy sámánutazások során a sámán megtalálja azt az egy vagy több állatot, amelyhez ő vagy egy másik személy kapcsolódik. Hagyományosan a szellemállatot útmutatásra használják.

A szellemállatok a spirituális vezetők vagy a totemős küldte segítők
A szellemállatok a spirituális vezetők vagy a totemős küldte segítők. Kép forrása: JL G

Miért jelenhet meg egy szellemállat vagy erőállat az életünkben?

A spirituális vezetők bármilyen módon megjelenhetnek számunkra, ahogyan hajlandóak vagyunk látni őket. Időnként azonban előfordul, hogy a segítség legjobb formájának azt tartják, ha egy szellemállatot vagy erőállatot adnak használatra.

A szellemállatok és erőállatok misztikus, látszólag túlvilági lények, akik mindig hajlamosak a megfelelő időben felbukkanni.

Gondolj a szellemállatodra úgy, mint egy őrzőszellemre vagy szellemvezetőre. A védelmező szerepét töltheti be, és útmutatást nyújt. Olyan, mint egy „személyes vezető vagy védelmező”, amely személyes rokonságban áll azzal a személlyel, akihez kapcsolódik.

Erőállatok

Ezenkívül az állat szelleme személyesebb módon is egyesülhet az általa „kiválasztott” személlyel, és gyakran találunk hasonlóságokat a személyiségjegyekben, tulajdonságokban és szinkronicitásban a kettőjük között.

Ily módon az állat ereje vagy lényege érezhető vagy közölhető. Ebben az értelemben a szellemállatokat „erőállatoknak” is nevezhetjük.

Mi a totemállat vagy állati totem?
Mi a totemállat vagy állati totem?

Kép forrása: upklyak

Mi a totemállat vagy állati totem?

Az állati totem vagy totemállat az állatősöd. A tested milliárd évnyi evolúció eredménye és természetes, hogy kapcsolódik az állatvilághoz.

Csakhogy a totemállat/totemős nem innen ered!  Minden egyénnek van egy, és minden családi vonal is rendelkezik saját totemőssel – ahogy minden törzs, klán, nemzetség és nemzet is.

Régen úgy mondták: a totemős az az állat alakú ős, amitől származik az adott egyén. Úgy tartották, annak az állatnak az erejét, képességeit szerzi meg, annak a tulajdonságai fognak megmutatkozni rajta.

Ez a naiv magyarázat elég jól lefedi a valóságot, csak éppen magyarázatot nem ad arra, miként lehet valakinek, például, egy medve vagy egy tintahal az őse.

A totemős egy szakrális szerződés által kapcsolódik

A totemős a kapcsolat a magasabb rendű szellemet hordozó valólélekhez kapcsolódó, és az anyagi test használatát lehetővé tevő halólélek és az anyagi világ éterikus kivetülése között.

Másként szólva a totemős egy-egy földi élet során a szellemhez kapcsolódik, jellemzően támogatást, erőt, segítséget adva, a saját fajtája szerint.

Ez egy ősi szerződés miatt alakult így: a magasabb rendű szellemek így támogatják a Föld élővilága egészének fokozatos emelkedését. Bővebben ezt most szükségtelen kifejteni.

Az állati totemek ábrázolhatók totemoszlopon, talizmánon, címerpajzson, sőt ékszereken is.

Vegyük például a népszerű könyv- és tévésorozatot, a Trónok harca című sorozatot. Minden családnak van egy állata, amely a házukat képviseli. Ez a sorozat nem a valóságot képviseli, de sok ötletet merít olyan kultúrákból, amelyek nagyon is valóságosak és élnek.

Szintén megtaláljuk a totemállatokat az egyes népeknél. Sas, sólyom, medve, unikornis, hal – ezek nem pusztán heraldikai díszek!

Miért fontos a totemállat?

Kérdezted már magadtól, hogy mi az én állati totemem? Nos, ha még nem, akkor próbáld ki. Az állati totemed akkor mutatja meg magát neked, amikor a legnagyobb szükséged van rá.

Ha tudod, hogy mi az állati totemed, az a spiritualitás hasznos része. Vigaszt nyújt, reményt és boldogságot ébreszt.

Állati kísérőd egész életedben megmarad, de gyakran előfordul, hogy több állatot is kapsz életed során, attól függően, hogy éppen milyen szükségleteid vannak. Néha valóban családi vonalon öröklődnek.

Mi a totemállat vagy állati totem?
Mi a totemállat vagy állati totem? Kép forrása:  suju-foto

Hogyan találd meg a totemállatodat?

A legegyszerűbb módja annak, hogy megtaláld a totemállatodat, ha visszagondolsz gyermekkorodra.

Mi volt a kedvenc állatod? Melyik volt az az állat, amelyik lenyűgözött, de talán meg is ijesztett?

Gyakran előfordul, hogy az az állat, amely gyermekkorodban az álmaidba hatolt, egyben a totemállatod is lehet. Nekem tucatnyi álmom volt farkasokról. Elbűvöltek, de meg is ijesztettek.

A farkas, függetlenül attól, hogy milyen más állatok jönnek és mennek, mindig ott volt az életemben kiskoromtól kezdve, és még mindig ott van! Ez egy családi vezetéknév is.

Hogyan találd meg a totemállatodat?
Hogyan találd meg a totemállatodat? Kép forrása: Okan Caliskan

Kérj jeleket a totemősödtől

Kérd meg a totemállatodat, hogy azonosítsa magát előtted. Nyitottnak kell lenned a jelekre, és ne várj nagy belépőt a totemállatodtól. Ez alatt azt értem, hogy ne várd, hogy mondjuk egy kerecsensólyom fog az autódra ülni, vagy becammog egy bivaly a nappalidba.

Főként azért felejtsd el az előzetes elképzeléseket és elvárásokat, mert a totemősöd lehet akár egy egér, egy pók vagy egy rája is.

A totemős jelei egyértelműek

Ezek a nyilvánvaló jelek a következők lehetnek:

  • folyamatosan látni az adott állatot a tévében vagy az interneten.
  • a totemállatot a természetben látni (távolról vagy közelről)
  • hallani, hogy valaki beszél az adott állatról
  • az állat szimbólumait látod, vagy képeket látsz a könyvekben stb.

Kiskorod óta különösen megszállottja vagy egy állatnak? Vagy talán csak nemrég váltál egy állat megszállottjává? Nos, ez is lehet jel.

Mit csinál egy totemállat? Hogyan lesz hasznodra – és te az ő hasznára?

Úgy tartják, hogy egy állati totem védelmet és útmutatást nyújt az ember életútján. Az állattól függően számos különböző tulajdonságot és jellemzőt testesíthet meg.

Az állati totemek betekintést nyújtanak a tudatalattiba, és olyan fontos üzeneteket közvetítenek, amelyek hasznosak lehetnek az aktuális helyzetünkben.

A szellem- vagy totemállatod útmutatóként szolgál, és a megfelelő időben bukkan fel, amikor életed bizonyos területeinek nagyobb figyelemre van szüksége.

Hogyan találhatod meg totemállatodat álmok és meditációk segítségével?

A totemállatod megtalálásának egy másik módja az álmok és a meditáció. Kérd meg a totemállatodat, hogy mutatkozzon meg álmaidban!

Próbálj ki különböző meditációkat

Vagy ha szeretnéd kipróbálni a meditációt, kérd meg a totemállatodat, hogy jöjjön el meditáció közben. Gyakran a legkönnyebb, ha a totemállatod álmokban vagy látomásokban jelenik meg, mert már abban a dimenzióban van.

Ne lepődj meg azon sem, ha a totemállatod teljesen más, mint ahogyan azt elképzelted. Néha még sokkoló is lehet, sőt a totemállatok néha mitológiai jellegűek is lehetnek: sárkány, egyszarvú, főnix

Dr. Peter T. Sinclair

Forrás: tarsasag.org

Index