Skip to content

Koronacsakra: közvetlen kapcsolat a szellemi síkokkal

A Koronacsakra, azaz Szahaszrára csakra a fej felső részén, a fejtető felett helyezkedik el. A neve azt jelenti, Ezernyi, Végtelen.

A szahaszrára csakrát nevezik még „Ezerszirmú lótusznak” is.„Brahmarandhra” (Istenhez vezető kapu) vagy a „milliónyi sugár központja” elnevezéssel is szokták illetni, mert fénye a napsugárzáshoz hasonlítható.

A Nap fényével semmilyen fényforrás nem vetekedhet, mint ahogy minden más csakra energiáját és kisugárzását elhalványítja a szahaszrára csakra ragyogása.

A szahaszrára csakrában fontos erő lakozik: a medhá shakti. Ez egy hormon, amely az agyi funkciókat, tehát az emlékezetet, az összpontosítást és a felfogóképességet befolyásolja.

Koronacsakra: közvetlen kapcsolat a szellemi síkokkal
Koronacsakra: közvetlen kapcsolat a szellemi síkokkal

A medhá shakti jógagyakorlatokkal aktivizálható és erősíthető.

A szahaszrárának nincs semmilyen színe és tulajdonsága.

Tiszta fénye minden színt és árnyalatot magában foglal. Az összes nádi energiája ebben a központban fut össze, mint ahogy a tengerbe is ezernyi folyó torkollik.

Ez Shiva, a Legfelsőbb Önvaló székhelye. A szahaszrára csakra aktivizálásával elénk tárul az isteni ragyogás, és megnyilvánul a Legfelsőbb Tudat.

Ahogy a felkelő nap elűzi az éjszaka sötétjét, úgy szűnik meg a tudatlanságunk a szahaszrára csakra felébredése nyomán.

Ez a csakra testesíti meg a jóga végső célját, azaz az önmegvalósítást és az Istenmegvalósítást.

Aki eljut idáig, az megszabadul minden karmától és eléri a mokshát, vagyis megszabadul a születés és halál körforgásából.

A jógi a meditáció során ebben a csakrában éri el a szamádhit, a Legfelsőbb Tudatállapotot. A szamádhi legmagasabb fokán, a nirvikalpa szamádhiban az elme végre tökéletes nyugalomra lel, s a jógi eléri a tudás alanyának, tárgyának és magának a tudásnak az egyesülését.

A szahaszrára csakrában ezerlevelű lótusz nyílik, a tudat tökéletes kiteljesedésének szimbólumaként.

A csakra istensége a színtiszta, Legfelsőbb Tudat alakjában megnyilvánuló Shiva. Eleme az ádi tattva, a legfelsőbb spirituális tattva, mantrája pedig az ágjá csakrához hasonlóan az OM, vagyis az őshang.

A szahaszrára csakrában ezerlevelű lótusz nyílik, a tudat tökéletes kiteljesedésének szimbólumaként
A szahaszrára csakrában ezerlevelű lótusz nyílik, a tudat tökéletes kiteljesedésének szimbólumaként

A fejtető csakra az én képveselője, ezért korona csakrának is nevezik.

Lótuszvirága a fejtető közepén bontja ki felfelé törekvő ibolyaszínű ezer szirmát. A legfelső mindet egyesítő csakra a nagyagyat, a koponyafedőt és a tobozmirigyet látja el finom energiával.

Csatlakozz most a Lélekút Társaság szabad spirituális közösségi oldalához! A Lélekút Társaság küldetése, hogy a tiszta, valódi ezotéria, spiritualitás, okkultizmus és misztika iránt elkötelezett személyek számára lehetővé tegyük a közösségépítést.

A benne fellépő zavart migrén, magas vérnyomás és nagyagy betegség jelzi.

A korona csakra akárcsak a Keter, a legbelső templom, melyben az egység, és az egyesülés titikait fedezzük fel, a magasabb énünkkel lépünk kapcsolatba. Ebben a csakrában éljük át az isteni egységet, Isten közelségét, a világmindenség egységét.

Amikor e csakránk teljesen megnyílik, ráeszmélünk a múlhatatlan valóság létezésére, eddigi ismereteink kibővülnek, rendeződnek, és tökéletesednek.

Megértjük a dolgok felszíne alatt húzódó igazságokat, felismerjük a világ törvényeinek és jelenségeinek ok-okozati összefüggéseit.

Harmónia uralkodik bennünk, megtalálhatjuk a tökéletes boldogságot. Alkotóerőnket a világ megszépítése és az emberek szívének megnyitása érdekében használjuk fel.

Harmónia uralkodik bennünk, megtalálhatjuk a tökéletes boldogságot.
Harmónia uralkodik bennünk, megtalálhatjuk a tökéletes boldogságot.

Már nem érzünk haragot, bosszút, nincsenek negatív gondolataink, mert az Istei fény ragyog bennünk, Isten részei vagyunk.

Ha a koronacsakra zárt és energiája nem megfelelően áramlik, nem találjuk önmagunkat, életünk értelmét, nem tudjuk mi az igazi önzetlen szeretet.

A Koronacsakra tudnivalói

Eleme: nincs, mert nem az anyagi síkhoz tartozik.
Endokrin mirigyei: tobozmirigy és az agy.
Hormonjai: melatoin.Életfeladata: isteni eredetünk megtapasztalása, isteni tudat, tökéletes lét, egységérzet. Egyesítés a spiritualitás és a fizika között.
Érzékelése: nem tarozik hozzá érzékelés, a magasabb rendű világokkal van kapcsolata.
Színei: a szivárvány színei, fehér fény, arany.
Polaritása: egyszerre női és férfi is.
Temperamentuma: mester.
Mantrája: om, om mani padme hum.
Megerősítése: legyen meg a te akaratod.
Szimbolikája: Túl van a szimbolikán.Fizikai szerepe: NincsSpirituális szerepe: Az Univerzummal való kapcsolattartást biztosítja.
Archetipikus képe: már nincs képe.
Istene/Istennője: nincs, a dualitás itt már feloldódott.
Tarott megfelelői: a Nap, a Mindenség, a feltámadás.
Kövei: hegyikristály, gyémánt.
Illóolajai: babér, mirha, tömjén, lótusz.Asztrológiai megfelelője: nincs.
Bolygólya: Hold.

A Koronacsakra betegségei

A legtöbb csakrával ellentétben a koronacsakra zavarai ritkán okoznak klasszikus betegségeket, általában lelki, pszichés betegségekben, személyiségváltozásokban érzékelhetőek a zavarok. A parkinson-kór, az alzheimer-kór, a dementia, a depresszió, az epilepszia mind a koronacsakrára visszavezethető betegséghez tartozik.

Az, aki elhatárolja magát a bölcsesség, a belső hang elő, netán visszaél ezekkel, annak számolnia kell a zavarokkal.

Harmonikus működés: Vonzó, kisugárzó személyiség, nyugalom, harmónia van körülötte.
Túlműködik: Elmebaj, mániás depresszió, zavart szexualitás, frusztrált, nem létező erőt tulajdonít magának.
Alulműködik: Állandóan kimerült, hezitál, nem érzi, hogy valahová tartozna, bizonytalanság, céltalanság, halálfélelem, értelmetlen életérzés, felszínesség, kicsinyesség.
Harmonizáló kép: magas hegyek, havas hegycsúcs, a határtalan tér érzése, csillagos égbolt.
Túlműködésnél: kék, türkiz szín
Alulműködésnél: fehér, ibolyaszín

Ha koronacsakránk jól működik, mentesek vagyunk bárminemű ítélkezéstől, békés, szeretet teli egységben szemléljük a mindenséget, és együtt rezgünk a magasabb világbeli tudással. Vonzó, kisugárzó személyiségek vagyunk, nyugalom és harmónia vesz minket körül.

Alulműködése esetén gyakran tapasztalható céltalanság, az élet értelmetlenségének érzése, halálfélelem. Állandó kimerültség, hezitálás, bizonytalanság, céltalanság, értelmetlen életérzés, felszínesség, kicsinyesség a jellemzőek.
Túlműködése esetén elmebaj, mániás depresszió, zavart szexualitás, frusztrált nem létező erőt tulajdonít magának.

A hetedik csakra megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei;
Az ibolyakék és a fehér szín segítik legjobban a koronacsakra megnyílását, kiterjedését. Illata: lótusz

Forrás, részben: tarrdaniel.com

Index