Skip to content

Különleges Tarot jóslás a Tarot Nouveau-ból augusztus első hetére

Augusztus első hetére most ismét különleges Tarot jóslást kínálunk Nektek.

Különleges Tarot jóslás a Tarot Nouveau-ból augusztus első hetére

válassz egy kártyát megérzésed szerint, oszd meg ismerőseiddel a bejegyzést és máris olvashatod a válaszokat, amikből megtudhatod, mit üzen a Tarot Nouveau Neked augusztus első hetére!

tarot jóslás spiritan
tarot jóslás spiritan

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!


Ezúttal ismét a saját Tarot kártyánkból vetettünk, amely a hagyományos Tarot-ra épül, ám égi útmutatás alapján született meg. Ezért is kapta az Új Tarot, vagy Tarot Nouveau nevet.

A három lap a következő volt:

Világ, Aszály, Boszorka

Bal

Világ

A kínálkozó lehetőséget, utunkba kerülő impulzust jelez.

A Világ konkrétan megvalósítható, felhasználható javaslatot jelent. A Föld elem állandóságának következtében az ajánlat megbízhatónak és tisztességesnek tekinthető. A feltett kérdéstől függően jó üzlet megkötésének vagy új feladat teljesítésének lehetőségére utal.

Jelenthet érzéki tapasztalatokat vagy rendkívül hasznos javaslatot, mely kihúzhat a csávából. A kártya által jelzett impulzus és alkalom mindig nyilvánvaló, kézzelfogható.

Kis Arkánumbéli megfelelője: Érmék Apródja

Az Újhold fényében megjelenő értelme:

Az új lehetőségek időszaka nyílik meg most Előtted, hogy még inkább bőségben, szeretetben, elfogadásban részesülhess. Kattints ide, ha erről többet szeretnél tudni!

Közép

Aszály

Az Aszály igazi hiány-lap. Energia, erő, lehetőség, erőforrás tartós hiányát jelenti, olyan időszakot, amikor a hiányt éljük meg tartósan.

Kártyaként az Aszály a krízis, a nélkülözés és a bizonytalanság lapja. Az élet szűk átjáróit jelképezi, melyekben nyomorúságosnak, boldogtalannak, elhagyatottnak és valóban szánalmasnak érezzük magunkat.

Azt mutatja, hogy bizonytalan lábakon állunk, félünk. A minden fejlődési krízisre jellemző állapotot jeleníti meg, melyben elhagyjuk a stabilitást és biztonságot jelentő területeket.

Kis Arkánumbéli megfelelője: Érmék Ötöse

Az Újhold fényében megjelenő értelme:

Az aszályos időszaknak most vége szakadhat és beindulhat a Bőség Áramlása. Kattints ide, ha elő akarod segíteni a saját életedben!

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Jobb

Boszorka

Kötöttségek. Bűbáj. Praktikák.

A Boszorkány a Prófétanő másik formája. Míg a Prófétanő csak közvetít, és a titkok nagy részét megtartja magának, a Boszorkány cselekszik, de szándékai, tudása nagy része titokban marad.

A kötöttségek itt olyan külső kényszerítő erők, amelyek a mi javunkat szolgálják. Gyógyulási folyamat kórházban, kötelező tanfolyam, oktatás.

A bűbáj pozitív irányú, segítő, de ösztönös varázslat jelen kontextusban, de jelenthet egyszerű elragadtatást is, olyan élethelyzetet, amikor rajongunk valamiért.

Az Újhold fényében megjelenő értelme:

Már most érezheted az eddig szunnyadó energiáid felerősödését, aktívabbá válását, Képességeid kibontakozását.

Érdekességek a Tarot-ról

A tarot keletkezéséről megoszlanak a vélemények. A kártyákról elsőnek egy 1377-es dokumentumban tettek említést, amelyben betiltották a kártya használatát. Ennek ellenére a terjedését nem tudták megállítani, és a világ nagyobb városaiban rövid időn belül ismertté vált.

Ismerve a középkor kommunikációs szokásait, és figyelembe véve a könyvnyomtatás hiányát, ez nem volt elhanyagolható tényező akkoriban. A mai játékkártyák szerzetileg sok hasonlóságot mutatnak a tarot lapjaival. A kis arkánum négy színe a legtöbb mostani játékkártyajátékban is megtalálható. A nagy arkánum Bolond kártyája mára dzsókerként vált ismertté.

A Tarot a 16. században

A 15. század végére, 16. század elejére már a maihoz hasonló, 78 lapos kártyáról álló csomag vált ismertté, melyet velencei tarotnak neveztek, a későbbiekben marseille-i tarotként híresült el. A marseille-i tarot máig is hozzáférhető az eredetivel azonos kiadásban, a szakirodalmak általában ezeket a lapokat kiáltják ki „eredetinek”. Jellegzetes, egyszerűen színezett lapjai erősen megosztják a hozzáértőket, abban azonban egyetértenek, hogy szimbólumrendszere valóban, a ma kapható lapok eredetiének tekinthetőek.

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Index