Skip to content

Minden egy – helyett minden együvé tartozik

"Minden egy" tartja a modern ezotéria, holott ez tévedés. Aki először tapasztalja meg az együvé tartozást, azt annyira elvakítja a valóság ragyogása, hogy törvényszerűen félreérti azt, ami van.

Ősi, közös tapasztalat: létezik elkülönülés

Minden ősi vallás és hitvilág közös tapasztalata, hogy az itt és az ott közötti távolságot megfelelő térben és időben, megfelelő lépésekkel lehet áthidalni.

Bárki, akinek valós tapasztalata van a mindenség felépítéséről, pontosan tudja, hogy még annál is több dimenzió/létsík létezik, mint amennyi életek egész során át bejárható. Ezen létsíkok pedig lehatároltak, elkülönülnek, úgy, mint a sejtek a testben: van átjárás, ám ettől még önálló egységek.

Minden egy - helyett minden együvé tartozik
Minden egy – helyett minden együvé tartozik

A minden egy hatalmas tévedés

Annak a félreértése, hogy minden együvé tartozik – ám ez az egység nem jelent se azonosságot, se egy homogén masszát.

A máj és a gyomor együvé tartozik, de nem egy.

A főnév és az ige együvé tartozik, de nem egy.

A szeretet és a harag együvé tartozik, de nem egy.

A létezők együvé tartoznak, de nem egyek.

A helyes válasz a holonizmus, azaz a teljesség eszméje

A holonizmus írja le ezt a legtisztábban: minden önálló egész és rész egyszerre.

A szőlőmag és szőlőhús egyenként is önálló egészek, ám együtt alkotják, részként, a szőlőszemet. A szőlőszem önálló egész, ám együtt alkotják a szőlőfürtöt. A szőlőfürt önálló egész, ám részként, együtt alkotják a szőlőtőkét. A tőkék önálló egészek, ám részként, együtt alkotják a szőlőskertet.

minden önálló egész és rész egyszerre
minden önálló egész és rész egyszerre

A régi korokban mindezt érezték, de nem tudták, egy egészen parányi kivétellel, néhány tudót leszámítva. Ők pedig világosan leírták, aztán szimbólumokba csomagolták: Minden egy helyről származik és egy helyen van és egy helyre tér vissza, de nem Egy! Sokféleség az egységben.

Aki megtapasztalja az együvé tartozást, először azt hiszi, minden egy

Mert a tapasztalás ereje úgy borítja el a tudatát, mint árhullám a szigetet. Aztán letisztul a kép és a vakító ragyogásban látni kezd. Meglátja a hálózatot, a kapcsolódási pontokat, az élő szerkezetet. Meglátja azt, hogy fraktálisan épül fel a multiverzum. Megérti azt, hogy minden együvé tartozik, és majdan minden egyé válik – de akkor már semmi sem lesz a Forráson kívül.

Iszet és Uszir kígy formájában
Iszet és Uszir kígy formájában

Kép forrása: isiopolis.com

Egyiptomban ezt világosan leírták: a világ végét követően csak Atum és Uszír marad és ők kígyóvá válva térnek vissza Nun őstengerébe.

Ismerd meg részleteiben az összes Tarot lap értelmét! Gyere és vegyél részt az online Tarot tanfolyamunkon, ahol Magyarországon eddig sosem oktatott részleteket és a Tarot valódi titkait ismerheted meg.

Dr. Peter T. Sinclair

forrás: tarsasag.org

Index