Skip to content

A Nap és a Hold, mint a Férfi és a Nő szimbólumai

A Nap az emberiség legősibb és legerősebb szimbóluma, azaz csillaga. Ismerd meg a Napot és a Holdat, mint a Férfi és a Nő szimbólumait!

A Napunk nélkülözhetetlen az élet számára itt a Föld bolygón. Amit mi Napnak nevezünk, és láthatunk az égen, az nem örök, körülbelül az „élete” háromnegyede szakaszát megélte már, ez azt jelenti gyakorlatban, hogy egyszer a benne lévő hidrogén elveszik és ki hűl.

Ehhez persze van még cirka 4-5 milliárd év, ami a mi szempontunkból nézve azoknak, akik e sorokat olvassák, talán nem is fontos. De a Föld bolygó szempontjából annak, amit mi életnek nevezünk napjainkban annak vége lesz ekkor.

Kezdetektől fogva az emberek úgy tartották, hogy a Nap isten teremtménye, vagy akár ő saját maga Isten

Ahogy telt az idő az emberiség életében a Nap mindig ugyanazt az ábrázolást kapta és ugyanolyan erősséggel bírt a mindennapokban.

A Nap, az éltető energia központja, a fény, az idő, a hő változás és melegség, a hatalom, a tudás, a remény legfontosabb tényezője.

Nap nélkül nincs élet

Az emberiséggel egy időben jelentek meg a különböző kultúrákban a Nap szimbólumok is.  Ennek megfelelően központi szerepet játszott számos korban és vallásban. Többféleképpen ábrázolták az idők során, ami mindig nagy jelentőségekkel bírt. A sugarai Istenekre utaltak, szempontokra, amiket érdemes volt betartani.

Sok helyen az uralkodást jelentette, ezért elő szeretettel ábrázoltatták magukat királyok és fejedelemségek is Nap képekkel körbe véve, lefestetve. A Nap mindennapi lenyugvásával és felkelésével az időt is segített meghatározni.

A Nap és a Hold, mint a Férfi és a Nő szimbólumai
A Nap és a Hold, mint a Férfi és a Nő szimbólumai

Téli és nyári napforduló, illetve napszakok

A Nap imádat a legmagasabb tiszteletet jelképezi Isten és teremtés felé. A Nap férfi szimbólumként szerepel, ebből adódóan a Hold női.

A férfi energiákat oly szinten lehet érteni a Nap alatt mint, hogy védelmezést ad, biztonságot, a melegsége által értelmet ad, és fejlődésre sarkall.

A fénye áramlása által erőt birtokol, ami értékelésre késztet, a fénye ragyogása által új lehetőségeket és bizalmat ad az életre.

Sok Férfi sajnos nincs tisztában azzal, hogy valójában mekkora erővel bír a férfiasságuk

Egy erős hármas képet kellene sugározniuk magukból, ami az erőt, a birtoklást, és a kieresztést hozza el. Hiszen ezzel a hármas képpel bármire képesek lennének, ami a teremtéshez szükséges.

Megadatik minden egyes férfinak az életben, ha felismeri azt az erőt, ami segítségére van az irányításhoz, ahol ő saját maga tudja kezelni a helyzetet, és még a legnehezebbnek is tűnő helyzetekben képes össze fogni az egységet és létrehozni egy sokkal jobbat.

Birtokolja azt a tudást, amivel az erejét fent tarthatja, vagy megújíthatja. A képességei közé tartozik a melegsége és a fénye általi ki terjesztést, amivel képes beragyogni az életet.

A Nap kifejezi a tudatosságot és a vitalitást

Képes családokat létrehozni, boldog párkapcsolatokat, jó vezetőként jó irányító szerepeket.

Képes összefogni olyan helyzetek sokaságát, amivel egy biztonságot teremthet a környezetében.

Képes védelmezni, és elárasztani a lényét és éltetni másokat. A változás ereje benne van, mint egy körforgás, megteremti az erejével, birtokolja és beborítja a fényével védelmezve, és ezt újra és újra képes megteremteni és magasabb szintre emelni.

Sokunk a női és férfi energiákat kimerítik a yin és yang szimbólumokkal, ami természetesen tökéletes tanítás is, ha belegondolunk. Hiszen egyik félben sincs csak ez vagy csak az.

Minden férfiban van női energia és minden nőben ott a férfi. A kettő egyensúlya adja meg a tökéletes összhangot az emberi lélekben.

De maradjunk az égi testeinknél.

A Hold a Föld egyetlen holdja

Az őskorban és később is Istennőként tisztelték a Holdat.

A Hold úgyszintén szerepet játszott az élet kialakulásában itt a Földön, a ciklusai által az apály és a dagály által a felszínre segítette a különböző életformákat.

A Hold a női energiákat jelképezi

A legkorábbi időktől kezdve a nők és a Hold kapcsolata jelen volt az emberiség életében. A Holdfázisok segítségre szolgálnak a termékenységben, a Holdciklusok a női 28-30 napos természetes ciklusában.

A nők és a Hold közti különös kapcsolat a női test ritmusát erősen befolyásolja. Az érzelmek változnak ez idő alatt, a test megváltozik, és megtisztítja önmagát, tükrözi belső ösztönös vágyainkat a Hold energiái.

A női Hold energia, amely megteremti az életet és magában hordozza azt. A női erő az odaadáson alapszik. Közvetlen kapcsolódva a szívvel és az Isteni szeretettel.

A női erőnk az anyaméhben található, itt vannak elrejtve azok a sérülések, karmikus emlékek, amelyeket belülről megteremtve és magunkban hordozva megszül a nő.

Minden belülről fakadó intuíció a szív és a szeretet irányítása alatt áll. Épp úgy a düh, a félelem, a remény, a boldogság, a vágy stb.

A Nő egy kút, aminek a testében ott van minden érzés egyszerre

Csak a nőn múlik, hogy mikor melyiket veszi előtérbe, és hogyan reagál vagy fejezi ki magát. A nő védelemre szorul, a férfi energiái által.

A nő képes megőrizni és ugyan akkor szét is rombolni a férfi teremtő energiáit. Ezért nagyon fontos, hogy képes legyen használni a nő az Istennői oldalát, amikor is megtisztítja magát a bűn bilincseitől, a hamis vágyakozástól, és a hamis képtől.

Fel kell tudni szabadítani a női energiáit, ahhoz, hogy a férfi Nap Isten megélhesse vele a fénye kiáramlás erejét. Minden nőben ott van a helyes út felismerése, ők állnak legközelebb az igazsághoz mert náluk a megérzések szívből Istentől közvetlen áramlanak.

Teliholdkor belépünk egy olyan erős női ciklusba, ami igaz nem csak a nők érzelmi hangulatát képes megváltoztatni, de sok embernek az alvás ciklusa is felbomlik ilyenkor

Érzelmileg frusztráltak lehetünk, és elfeledkezünk arról, hogy valójában egy csodálatos kerek egészben van részünk azon napon. Teliholdkor érdemes tárgyalásokat folytatni, érdemes meditációt csinálni, érdemes időt szánni arra, hogy kapcsolódjunk Istenhez és Angyalaihoz kéréseinkkel, érdemes ilyenkor havi rituáléként gyertyát, virágot adni a bennünk élő Hold Istennőnek.

Könnyebben célba érhetnek vágyaink, nyilván ehhez a vágyak megteremtéséhez nem elég havi egy nap, de, aki nincs mélyen benne a spiritualitás módszereiben, azoknak kezdésnek elég hacsak teliholdkor rá szánják azt a kis időt a vágyaik kérésére, összpontosítására.

Fogyó Hold idején nem érdemes túl sok energiát adni semmibe

Ez időszak alatt leginkább próbáljunk kikapcsolni, hobbijainkra koncentrálni és halogatni minden fontos döntést.

Újholdkor érdemes tisztítást végeznünk, ekkor jól jöhet egy nagy takarítás az életünkben. Elengedni azokat a nem kívánt dolgokat, amiket rég óta halogatunk. Tökéletes idő egy méregtelenítő kúrához is.

A növő Holdnál elkezdhetjük megvalósítani terveink, és ha akadályokba ütközünk, akkor érdemes megvizsgálni, hogy valójában, amit elhatároztunk, az a javunkat szolgálja-e. Ez egy nagyon jó időszak azokra a felismerésekre, amikkel ellen állásba ütközünk. Érdemes itt át gondolni, hogy mit is akarunk.

Szeretve lenni és szeretni azt, amik vagyunk akár férfi testben, akár női testben hallgassunk a bennünk élő Istenre.

Nagy Noémi

Index