Skip to content

A Pirula Panda egy igazi spirituális film

A Pirula Panda (Turning Red) egy spirituális animációs film totemekről, állatlélekről, a pubertás korról, transzgenerációs elfojtásokról, anya-lánya viszonyról és arról, milyen volt kamasznak lenni a 2000-es évek Kanadájában.

A Pirula Panda a Pixar animációs filmje a 2000-es évek eleji Torontóban játszódik. Főszereplője Meilin „Mei” Lee-ről (Rosalie Chiang), egy kínai-kanadai tinédzser, aki a szó szoros értelmében egy hatalmas vörös pandává változik, amikor eléri a pubertás kort.

Figyelem, spoiler veszély! Csak akkor olvasd tovább, ha már láttad a filmet.

A Pirula Panda egy igazi spirituális film
A Pirula Panda egy igazi spirituális film

A Pirula Panda története dióhéjban

Mei segít gondozni a család őseiknek, Sun Yee-nek szentelt templomot, és azon dolgozik, hogy szigorú, túlságosan védelmező anyja, Ming büszke legyen rá. Mei titkolja Ming előtt személyes érdeklődését, például azt, hogy ő és legjobb barátai, Miriam, Priya és Abby rajonganak a 4*Town nevű fiúbandáért.

Ez utóbbi nem létezik a fizikai valóságban, ugyanakkor egyértelműen a 90-es évek végének fiúbandáit gyúrták egybe.

Az édesanya, Ming felfedezi, hogy Mei belezúgott a helyi kisbolt eladójába, és akaratlanul is zavarba hozza Meit a nyilvánosság előtt, többek között Tyler, az iskolai zsarnok előtt, ami miatt Mei egy élénk rémálmot lát, amelyben vörös pandák szerepelnek.

Másnap reggel Mei egy nagy vörös pandává változik…

A cikk a tarsasag.org oldalon folytatódik