Skip to content

Szuperhold és Tavaszi napéjegyenlőség: ezekre figyelj, mert évszázados ritkaságú, különleges alkalom!

Tavaszi napéjegyenlőség és Szuperhold egyszerre? Igen, pont most zajlik! Elképesztő hatásukat már egy ideje érezni. Mutatjuk, mire figyelj.

A tavaszi napéjegyenlőség (itt olvashatsz az ősi titkáról többet) március 20-án következett be csillagászatilag, a Szuperhold pedig fél napra rá vált láthatóvá.

Szuperholdat ritkán láthatunk az égen Magyarország felett.

Több cikk is foglalkozott az asztrológiai, energetikai vonatkozásával, azonban egy igazán lényeges dolgot senki sem mondott el a szuperholddal kapcsolatban.

A telihold Magyarországról nézve március 21-én 2:43-kor fog legfényesebben ragyogni. Ez lesz az év utolsó szuperholdja egyébként, tehát a jelentősége sokszoros!

Mielőtt rátérnénk a titokra, nézzük meg kicsit alaposabban a tényeket.

Szuperhold és Tavaszi napéjegyenlőség: ezekre figyelj, mert évszázados ritkaságú, különleges alkalom!
Szuperhold és Tavaszi napéjegyenlőség: ezekre figyelj, mert évszázados ritkaságú, különleges alkalom!

Van és nincs szuperhold-jelenség

Most csütörtök éjjel az év legnagyobb teliholdját csodálhattuk meg. A szuperhold hozta változások kifejezetten segíteni fognak új energiákkal feltöltődni és új rálátást nyerni az előttünk álló, téli időszakra.

De mi is az a szuperhold?

A kifejezést Richard Nolle asztrológus találta ki még 1979-ben. A csillagászatban nem használják, mert nincs csillagászati jelentősége a holdtölte és a földközelség egybeesésének, ugyanakkor a csillagászat a Hold energetikai hatásaival se nagyon foglalkozik. Szuperholdról akkor lehet szó, ha a Hold tömegközéppontja közelebb van a Föld tömegközéppontjához a 360 000 km-es távolságnál.

A Hold ellipszis alakú pályán kering a Föld körül, azaz hol közelebb, hol távolabb jár tőlünk. Viszonyításképpen, a Hold földtávolban (apogeumnak nevezzük) nagyjából 405 ezer km-re, míg földközelben (perigeum) 356 ezer km távol van a Földtől, emiatt a látszólagos mérete kb. 14%-kal, a fényessége pedig 30%-kal nő meg a legkisebb értékhez képest.

A Hold jelentős hatással bír a földi élővilágra
A Hold jelentős hatással bír a földi élővilágra

Kiváltképpen, ha telihold van. Az északi félteke téli hónapjaiban a jelenség valamelyest erősebb, mert a Föld ilyenkor közelebb van a Naphoz, így a Holdat is több fény éri.

Évente változó, hogy hányszor fordul elő szuperhold

Volt olyan év, hogy ilyen egybeesés egyszer sem fordult elő, de olyan év is akadt, amikor többször is láthattunk ilyet: 2016-ban például 14 földtávoli és 13 földközeli holdállás fordult elő, és ezek közül mindössze csak egy alkalom, november 14. esett egybe a telihold időpontjával.

Most csütörtök is érdemes felnézni az égre, mert a számítások szerint 16 százalékkal fényesebbnek és 7 százalékkal nagyobbnak látszott a Hold az átlaghoz képest.

A Hold jelentős hatással bír a földi élővilágra

A Hold tömegének hatása a Föld vizeire és szárazföldjére nagyobb mértékben nyilvánul meg telehold vagy újhold idején, mivel ilyenkor a Hold-Föld-Nap egy vonalba esik és így a Hold és a Nap gravitációs ereje együttesen nagyobb hatást fejt ki.

[ecwid_product id=”132934436″ display=”picture title price options addtobag” version=”2″ show_border=”1″ show_price_on_button=”1″ center_align=”1″]

A profán emberek számára is észrevehető a különbség, mert ilyenkor a tenger vízszintje dagály idején a megszokottnál magasabbra emelkedik, és az apálykor is mélyebbre húzódik vissza. A tudományos kutatások eredményei szerint viszont  a szárazföldön mérhető tektonikus elmozdulások esetében a szuperholdnak nincs érdemi hatása.

Szuperhold San Francisco felett
Szuperhold San Francisco felett

A titok, amit nem mondanak el: a Hold elemi hatással bír az emberi élet egészére

Az égitest emberekre gyakorolt hatása viszont létfontosságú, hiszen nagy hatással van az érzékeny, lelki beállítottságú emberekre. Emellett a Hold ciklikus jelzője az emberi életnek és a világnak is. Ahogy a Hold 4*7 napos ciklus szerint változik, úgy az emberi életben is megfigyelhető a 4*7 éves ciklusok jelenléte:

Első ciklus

0-7 éves kor: kisgyermek kor

7-14 éves kor: gyermek kor

14-21 éves kor: fiatal kor

21-28 éves kor: ifjú kor

Második ciklus

28-35 éves kor: felnőtt kor

35-42 éves kor: beérés kora

42-49 éves kor: érett kor

49-56 éves kor: életközép kor

Harmadik ciklus

56-63 éves kor: átadás kora

63-70 éves kor: összegzés kora

70-77 éves kor: számadás kora

77-84 éves kor: lezárás kora

Negyedik ciklus

84- éves kor: pihenés és felkészülés kora

Figyeljük meg, hogy a 4*4*7, azaz 4*28 éves teljes nagy ciklus összesen 112 évet jelent. A 120 éves kor számmisztikai szimbolizmussal bír. A 112 év viszont természeti jelkép, ami hívebben tükrözi az emberi életet.

Mit üzen a mostani szuperhold?

A mostani szuperhold elsődleges üzenete, az, hogy szabadítsuk meg végre magunkat a feleslegestől, a szükségtelentől! A Szuperhold most segítségünkre lesz abban, hogy a gátló, zavaró, megakasztó dolgokat a felszínre hozzunk.

Legyünk türelmes magunkkal és másokkal, és engedjük kibontakozni a dolgokat a Szuperhold energiáinak hatására.

Menjünk bele teljes szívvel ebbe a lelki információcserébe, megélve a nyugtalanságot és feladva az önmagunkba zárkózást!

A Szuperhold energiája leginkább az emberi kapcsolatokban fog megnyilvánulni.

Míg 2016 a salak eltávolításáról, 2017 az új kezdetek kovácsolásáról szólt, 2018 pedig a fokozódó Áramlás éve volt, addig 2019 az elvetett magvak szárba szökkenésének ideje, a gyarapodásé.

A Szuperhold ebben segít, elengedéssel. Kiváltképpen, ha egy ilyen, buddhista erőhelyről származó, sárga gyöngyös málával támogatod meg a változást!

[ecwid_product id=”132934436″ display=”picture title price options addtobag” version=”2″ show_border=”1″ show_price_on_button=”1″ center_align=”1″]

Index