Skip to content

Tarot Iskola 12: Nagy Arkánum IX. A Remete

A Tarot Iskola tizenkettedik írása a Tarot Nagy Arkánumának kilencedik lapjával, A Remetével foglalkozik.

A Tarot Iskola anyagait itt olvashatod.

A Remete a visszahúzódás és a magunkba fordulás kártyája. Introvertált életszakaszt ábrázol, mely során elhatároljuk magunkat idegen befolyásoktól, hogy a buzgó tevékenységtől és az emberektől távol találjunk rá újra a nyugalmunkra, és mindenekelőtt önmagunkra.

Így a Remete jelentős tapasztalatokra utal, amelyekben felismerhetjük, kik vagyunk, mit akarunk és miként érhetjük azt el.

Két értékes szélsőséget egyesít magában a lap: az élmény mélységét és a felismerés magasrendűségét. Sokan alaptalanul félnek ettől a kártyától.

Kizárólag akkor jelenik meg a magányosságtól és elhagyatottságtól való félelem, ha félreértik ezek jellemzőit.

Aki önként követi a Remete hívását, az világossággal, erővel és azzal a boldog megtapasztalásával gazdagodik, hogy egyedül lehet önmagával.

Tarot Iskola 12: Nagy Arkánum IX. A Remete
Tarot Iskola 12: Nagy Arkánum IX. A Remete

IX. A REMETE (The Hermit)

Szaturnusz – Vízöntő – Bölcsesség

Kulcsszavak:

Szűz, saját belső világosságunk megtalálása, befelé haladás, termékenység, tökéletesség, befejezés, szüret, nyugalomban lenni saját belső központunkban, bölcs vezető

Jelzések:

Fogadd el magányodat! Ne törődj azokkal, akik nem értenek meg, akik szívesebben vennék, ha te is a tömeg része lennél. Ha találkozol egy bölcs vezetővel vagy tanítóval, csatlakozz hozzá.

Akarsz többet tudni?

Vegyél részt a Bevezetés a Tarot Arkánumába – online kurzuson és megismerheted a Tarot izgalmas eredetét, a Tarot titkait, belső rendszerét, logikáját és elsajátíthassák a használatához szükséges alapvető tudást.

Ha vonzanak a titokzatos, míves Tarot lapok, régóta érzed a hívást, hogy megismerd ezt a különleges rendszer, de eddig nem találtál megfelelő tanfolyamot vagy könyvet,

Ha érzed, tudod, szívtudatossággal akarod jobban megismerni önmagad és a közeljövőt, akkor a Bevezetés a Tarot Arkánumába online tanfolyam Neked való!

Bevezetés a Tarot Arkánumába – online tudásanyag
Bevezetés a Tarot Arkánumába – online tudásanyag

https://tauportal.hu/tarot-arkanuma-bevezetes/

Index