Skip to content

A Tarot üzenete a Telihold alkalmából

Tarot-t vetettünk a szeptember 21-ei különleges nap alkalmából. Szeptember 21-én teliholdas éjszaka lesz, méghozzá az őszi napéjegyenlőség előtt!

Mit üzen a Tarot a Telihold kapcsán?

A jeles alkalomból Tarot-t vetettünk, amelynek értelmezése lentebb olvasható. A kirakás szabályai szerint a három kártya közül a középső a főkártya, a másik kettő ennek magyarázata, így a három kártya valójában egy. Ennek az értelmezését a Hold fényén át vizsgáljuk ilyen alkalmakkor.

A Tarot üzenete a Telihold alkalmából
A Tarot üzenete a Telihold alkalmából

A három Tarot kártya értelme

Fő kártya

A Mágus

A Mágus eszességet, ügyességet, öntudatot és aktív életformát jelképez. Olyan periódust jelez, melyben nehéz problémákat is le tudunk küzdeni, fokozott tudatossággal és éber életbölcsességgel sikerrel szállunk szembe a kihívásokkal. Ez a kártya ugyan tudatunk erejét ábrázolja, de ezáltal nem azt fejezi ki, hogy az érzelmek és más tudatalatti erők elhanyagolhatóak lennének.

Ellenkezőleg: a Mágus által jelképezett rendkívüli befolyásoló erő és hatékonyság a tudatosság és tudatalatti közötti mély harmónián alapul. Csak az ebből keletkező benső biztonság képes hegyeket mozgatni. Az élethelyzetre vonatkozóan az első emberi tett a semmiből születik, tapasztalatok és tanulás nélkül: ez az első ösztönös alkotás.

Célok és érdekek nélküli spontán teremtés, melyben az ember kipróbálja az erejét és megtapasztalja képességeit.

Segédkártyák

Érmék Kilences

Az Érmék Kilences a hagyományos értelmezésben az anyagi szerencse kártyája, amely nagy, legtöbbször váratlan nyereményt ígér. Meglepően jó irányú fejlődést, hirtelen szerencsét és olyan helyzeteket jelent, melyeket „a nagy fogás” szólással jellemez a köznyelv.

E kétségtelenül erős oldala mellett, mely a külső nyereményekre vonatkozik, a kártya másik értelmezése az érezhető benső gazdagodás élménye.

Főpapnő

A Főpapnő tudattalan erőinket, gyengédségünket, beleérző-képességünket és a gyakran megmagyarázhatatlan, de mélyen gyökerező bizonyosságot jelöli. Ő a kulcs a logikusan gondolkodó elmével nem megközelíthető titokzatos igazsághoz.

Tudja, hogy a kimondható igazság soha nem az örök igazság. Világos oldala a türelem, megértés, elnézés, jóság és megbocsátási készség kifejezője, segítőként, gyógyítóként vagy látnokként a tudattalan erőit veti be mások érdekében.

Árnyékos oldala viszont a „sötét nővér”, a boszorkány megtestesítője, aki szellemi ereje hatalmát mások elcsábítására, megbénítására vagy ártalmára használja. A Tarot értelmezései azonban csak barátságos, segítőkész oldalát hangsúlyozzák.

A három Tarot kártya jelentése a Hold fényében

A Három Tarot kártya tehát egy kártya: A Mágus két aspektusa mutatkozik meg: az Érmék Kilences és a Főpapnő. Együttes értelmük tehát így alakul:

A bőség megteremtésére most érkezett el az idő igazán. Habár a lehetőségek nem mutatkoznak meg nyíltan, ott vannak, nagyon is. Most az megérzés, az intuíció szerepe sokkal inkább felértékelődik, mint korábban. Teremtsünk megérzésünk szerinti módon és türelemmel!

A Bőség megvalósításáról itt írtunk részletesebben

Ismerd meg részleteiben az összes Tarot lap értelmét! Gyere és vegyél részt az online Tarot tanfolyamunkon, ahol Magyarországon eddig sosem oktatott részleteket és a Tarot valódi titkait ismerheted meg.

 

Index