Skip to content

Tiszta energetikai védelem

A negatív energiákat gyakran észre sem vesszük. A mindennapjainkba férkőzve folyamatosan érhetnek minket olyan szituációk, és cselekedetek, gondolatok, ami nagyban befolyásolja az életünket.

Sokan azt gondolják, hogy, ha nyitnak a spirituális út felé, akkor ők már rendben vannak.

Sajnos ezt cáfolnom kell, olyan egyszerű természetesnek tűnő gondolatokkal vétkeznek a teljes tisztaság ellen, amit legtöbb esetben nem is ismernek fel magukon. Ilyenkor a negatív energiák jobban megformálódnak a fizikai világukban is.

A negatív energiáknak lehetnek testi tünetei

Akár családon belüli, munkahelyi, közösségi konfliktusok akár fizikai tünetek formájában. Az egyénnek ilyenkor változtatni kell saját magán, ami biztosan nem fog egyik pillanatról a másikra sikerülni, de kellő oda figyeléssel elérhető a biztos nyugalmi állapot és a védelem magunk körül a negatív behatások ellen.

Nem kell feltétlenül nagyon bele menni a spiritualitásba, hogy észrevegyük azokat a negatív energiákat, amiket mi bocsájtunk ki, vagy mi felénk küldenek. Ezek a nem jó energiák szorongást fognak eredményezni, akár álmainkban, akár az egészségünkben, akár a kapcsolatainkban.

De megfigyelhetjük az állatokat is a környezetünkben, hiszen nem kívánatosak leszünk számukra és magunkra hagynak minden ok nélkül kerülve minket.

Tiszta energetikai védelem
Tiszta energetikai védelem

A tiszta energia segíthet

Ahhoz, hogy teljes tisztaságban éljük meg a mindennapjaink, saját magunktól vagy akár mások által küldött ártó energiáktól fontos figyelembe vennünk a szeretetet önmagunkban.

  1. lépés: Korunk nagy baja az ítélkezés, a mások lenézése, megítélése. Ezt mindenképpen EL KELL hagynunk. Meg kell értenünk, hogy mindenki olyan, amilyen. Olyan formában, olyan felfogásban ahogy épp az ő fejlettségi szintjén van. Nem szabad ítélkezni mások felett. Hiszen semmivel nem vagyunk se többek, sem kevesebbek a másiknál, azért mert anyagilag jobban állunk, többet tudunk e társainknál, vagy csinosabb a külsőnk a másiknál, ha bírálunk, kritizálunk, negatív energiákat vonzunk be. El kell fogadni mindenkit úgy ahogy van, nem a mi életünk az övé, nem a mi testünk. Tanácsot adhatunk, amivel nem bántjuk meg a másikat. De ítélkezni bárki felett, senkinek nincs joga.
  2. lépés: Egy nehezebb időszakban, amikor több megoldásra váró feladat hárul ránk, szorongunk, aggódunk, víziókat gyártunk. Önmagunkban kételyeket és lehetőségeket bírálunk, azaz a saját negativitásunk kerül előtérbe. Persze, át lehet értékelni az éppen nehezebb életszakaszt, de minden esetben a pozitív tulajdonságait is szemléljük meg. Az a pohár nem félig üres, hanem félig tele van.
  3. lépés: Próbáljuk betartani a mások, vagy önmagunk felé tett ígéreteink. Legyünk pontosak, tartsuk a szavunkat. Ez nem csak azt fogja eredményezni, hogy megbízhatóbbnak gondolnak minket, hanem mi magunk is elégedettek leszünk azzal, hogy, amit állítunk, ígérünk, az valóssá válik.
  4. lépés: Tartsunk magunk körül rendet! Nagyanyáink otthonában biztosan sokan látták már a feliratot „ Tiszta udvar, rendes ház” . Ennek az egyszerű mondatnak a lényege, hogy mindenki tartsa rendben a saját környezetét. Ezáltal a rendetlenből, rendezett lesz., amit mások is észre fognak venni, és, amint belép az otthonunkban, le fogja venni a cipőjét, azért, hogy ne piszkítsa be a lakásunk. Ugyan így működik ez velünk is, ha látják, hogy rendezettek vagyunk rendszer szerint élünk, nem fognak megkörnyékezni azzal, hogy bűnt kövessünk el.
  5. lépés: Lássuk meg a szépet minden egyes nap! Minden reggel, amikor felébredünk, legyünk Hálásak, hogy újabb napot kezdhetünk, hogy látunk, érzünk, van mit ennünk, hol aludnunk, és új dolgokat tapasztalhatunk meg. Keressük a szépet!
  6. lépés: Szeresd magad! A médián keresztül, a magazinok, a televízió mind azt sugallják, hogy mi a szépségideál aktuálisan. Sokan másra szeretnének hasonlítani, vagy egyszerűen csak méregetik magukat és nem elégedettek azzal, ami nekik jutott. Nem lehetünk külsőleg egyformák, nem lehetünk belsőleg sem egyformák. Ezt el kell fogadni. Mindkettő alakítható bizonyos szintekig., ha valaki elégedetlen a súlyával, akkor tud érte tenni, de az is lehet, hogy ő így szereti magát (mi pedig bírálat helyett, elfogadjuk ezt), ha valaki butábbnak érzi magát és zavarja a tudatlanság, akkor tanulni fog, ha persze van benne erre való késztetése. Mi önmagunk elfogadására a legjobb módszer, ha minden egyes reggel, amikor bele nézünk a tükörbe, észre veszünk magunkon valamit, ami nekünk tetszik. De, ha nem is vagyok megelégedve a látott képpel, akkor is fontos megszeretnünk, mert hozzánk tartozik., ha olyan külső elváltozásunk van, ami nem rajtunk múlik, és nem lehet kúrával, sporttal, kozmetikussal stb, javítani rajta, akkor szeressük meg azt is magunkon. Mert hozzánk tartozik az is! Aki szereti önmagát, annak pozitív energiái vannak, az életébe csak az olyan embereket fogja bevonzani aki úgy szintén szépnek látja őt. Figyeljünk oda magunkra, és ápoljuk a testünk, lelkünk egyaránt.
  7. lépés: A múlt elengedése., ami tegnap volt az elmúlt. El kell fogadnunk azt, hogy nem tudunk vissza menni az időben és jobban irányítani a cselekedeteinket. Viszont tanulhatunk az okozatokból., ha ezt megértjük, akkor könnyedén el engedhetjük azokat a negatív érzéseket, ami nagyban akadályozza a jelenünket. A megfelelő tanulság árán, jobbak lehetünk a jelenben, és ezáltal a jövőnket is szebbé tehetjük.

Minden lépésnek a legfontosabb és alapvető szabálya, hogy SZERESSÜNK

Feltételek nélkül, önzetlenül, odaadóan, elfogadóan, bátran! Ne csak magunkat, hanem mindent, ami körbe vesz minket. Akár a fákat, növényeket, állatokat, ember társainkat, otthonunkat, munkahelyünket stb.

Ezeket mind a Teremtőtől kaptuk. Ahogy a szabad akaratunkat is, hogy mit választunk az utunk során.

Ha betartjuk a fenti lépéseket, akkor alkothatunk magunk köré egy szép, békés, új világot. Ahová csak, akkor tör be a az ártó energia, ha valamit mégis kihagytunk és nem dolgozunk magunkon kellően.

Persze a rés mindig ott lesz, ahol a kísértés, vagy az egónk betörhet, de, ha erősek vagyunk, akkor ellenállunk azoknak a negatív energiáknak, amik nem szolgálnak minket a fejlődésünkben.

Energetikai tisztítások

Különböző gyakorlatokat is lehet végezni annak érdekében, hogy tisztítsuk magunkat, vagy védelmet kapjunk a nem kívánatos energiákra.

  • Elképzelhetjük, hogy a fejtetőnkön keresztül egy Fény energia áramlik a testünkbe., ami egész testünket feltölti egy nyugtató, védelmet biztosító Isteni Fénnyel. A testünk, amikor feltöltekezett ebből a csodás fénysugárból, egyre erősebben növekszik, már nem csak minket, hanem a környezetünket is védelem veszi körbe. Ez a képzeletbeli Fénysugár, amit akár buborékként is elképzelhetünk, kitöltheti a szobát, az egész otthonunk is. Ugyan ilyen Fény gömbbel elképzelhetjük szeretteink, tárgyaink, értékeink is.
  • Ha valaki állandóan kritizál minket, vagy vitát szeretne indítani velünk, és tartunk attól, hogy a békénket megbillentheti a reakciónk, akkor hasonló gyakorlatot lehet végezni. Az előbb említett Fénygömb külsejét vonjuk be egy képzeletbeli tükörrel. Így, amit ő kíván nekünk, az vissza tükröződik ő felé, mi pedig védettek maradunk.

Ez a fajta védelemhez akár fohászkodhatunk is az égiekhez, akár 3 perces légző gyakorlattal együtt is csinálhatjuk. 12 órás védelmet nyújt.

Minden reakciónk előtt számoljunk el 10-ig, és, ha valamiért úgy érezzük, hogy a szavakat át kell formálnunk, akkor tegyük is meg. Figyeljünk a szavainkra, cselekedeteinkre!

Ne akarjunk senkit meggyőzni a mi általunk gondolt érveink mellett, fogadjuk el azt, hogy ő a saját szemszögéből látja a világot. Csak annak nyissunk, aki erre befogadóképes, és érdeklődik. Csak annak segítsünk, aki kéri, de annak szívesen és készségesen, vagy aki elfogadja a segítségünket. Ráerőltetni senkire semmit nem kell, és nem is lehet.

Ha mégis észrevesszük magunkon azt, hogy győzködünk valakit valamiről, ami a mi meglátásunk, akkor azonnal térjünk vissza az 1. lépéshez, és gondoljuk át újra.

Áldott pozitív mindennapokat kívánok Mindenkinek!

Szerző: Nagy Noémi

Youtube csatorna: Noémi

Index