Skip to content

Tízmilliószoros nap és Telihold 05.29-én. Mutatjuk, mire készülj!

2018.05.29. ismét egy különleges nap 2018-ban: egyszerre következik be a Tisztulást hozó Telihold és az idei második Tízmilliószoros nap!

A Telihold mindig különleges alkalom, hiszen ekkor a legfényesebbek az éjszakák (kiváltképpen ha a nyár elejének illata tölti be a levegőt).

Tízmilliószoros nap és Telihold 05.29-én. Mutatjuk, mire készülj!
Tízmilliószoros nap és Telihold 05.29-én. Mutatjuk, mire készülj!

Ahogy a Nap bevilágítja a Holdat, úgy, mivel a Hold a lélek jelképe, bevilágítja a Lelkünket is. A 2018.05.29-i Telihold kedd délután 16 óra 20 perckor következik be.

A Tízmilliószoros nappal együtt igazi csoda-idő köszönt be!

A buddhista tanok szerint a második tízmilliószoros nap a ས་ག་ཟླ་བ་དུས་ཆེན་ (Saga Dawa Düchen, azaz a “Születés, a megvilágosodás és a halál napja”, és ismert még བཅོ་ལྔ་མཆོད་པ་, azaz Chonga Choepa néven is). A tibeti naptár második jeles ünnepe a negyedik holdhónap 15. napja,a melyet a tibetiek Saga vagy Saka Dawa Düchennek nevezik.

A Tízmilliószoros nappal együtt igazi csoda-idő köszönt be!
Buddha legyőzi Mara erőit

Kép forrása: rigpawiki.org

A tibeti hagyomány szerint ez Buddha földi születésnapjának, majd a 35 évvel későbbi megvilágosodásának és végül halálának, vagyis a Nirvanába való belépésének napja is. Azaz hagyományosan ugyanazon a napon született, majd világosodott meg, majd halt meg Gautama Sziddhárta.

Mire készüljünk a 2018.05.29-i Telihold alkalmából?

A legfontosabb, hogy tartsunk önvizsgálatot: vajon miként szeretnénk Önmagunkat megmutatni? Mi az, amit tényleg meg akarunk valósítani?

Azért is nevezzük megtisztító Teliholdnak, mert kiváló alkalom arra, hogy megtisztítsuk Önmagunkat minden kételytől, aggódástól és más visszahúzó, gátló tényezőtől. Ideje, hogy visszanyerjük önbizalmunkat! Tartsunk testi-lelki-szellemi megtisztulási rituálét, mert most, a májusi-júniusi Telihold időszakában 05.29. estétől – 05.31. estéig nagyon intenzív hatással bírnak a meditációk, az imák, a spirituális-mágikus szertartások.

Meditáljunk három napon keresztül

Érdemes három egymást követő estén egy-egy meditációt tartani.

Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2018.05.29.
Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2018.05.29.

05.29. A tisztító meditáció

Május huszonkilencedikén, kedden a Telihold fényében tisztítást, böjtöt tartsunk, amikor kitakarítjuk a testünkből, lelkünkből, szellemünkből a mérgeket, gátló tévhiteket, blokkokat.

Meríts a Telihold fényéből tisztító erőt!

05.30. A rendrakó meditáció

Május harmincadikán, szerdán a Nap 20:26 körül nyugszik le, amikortól bármikor végezhető a Telihold-meditáció. A második napot szenteljük a belső rendrakásnak és lelki-szellemi lomtalanításnak!

Meríts a Telihold fényéből letisztázó erőt.

05.31. Az üzenő meditáció

Május harmincegyedikén, csütörtök este is napnyugta után meditálj, lehetőleg a szabad ég alatt, a természetben. Ezúttal Tenmagadra figyelj, és várd a megérzéseket, üzeneteket, tanácsokat, amik lelked mélyéből, vagy Szellemedből fakadnak. Ha semmi sem érkezik, meglehet, érdemes még többet tisztítanod a tudatod, és még inkább megtanulnod, hogyan lazítsd el az elméd és válj képessé az intuitív üzenetek fogadására.

Emlékezz a bőségmantrára!

Emlékezz 2018 bőségmantrájára: Áramlás és bőség kísérjen az utadon

Index