Skip to content

2023 utolsó Tízmilliószoros napja 11.04. Mutatjuk, mire készülj!

2023.11.04. a negyedik tízmilliószoros nap 2023-ban. Te milyen manifesztálásokkal készülsz?

A tízmilliószoros napok a buddhizmusból erednek, ahol minden évben, a holdnaptár szerinti dátumok idején emlékeznek meg Buddha egy-egy életeseményéről.

A buddhista hit szerint ilyenkor minden cselekedet tízmilliószoros erővel hat

A negyedik tízmilliószoros nap 2019-ben november 18-ára esik. Ez a Lhabab Düchen, amely a tibeti naptár szerint a kilencedik holdhónap 22. napjára esik, és Tibetben és Bhutánban széles körben megünneplik.

A fesztivált más buddhista ázsiai országokban is ünneplik, köztük Sri Lankán, Mianmarban, Thaiföldön és Laoszon, ahol néhány héttel a tibeti és a bhutáni alkalom előtt ülik meg.

A Tízmilliószoros napok a buddhizmusból erednek, ahol minden évben, a holdnaptár szerinti dátumok idején emlékeznek meg Buddha egy-egy életeseményéről.

A buddhista hit szerint ilyenkor minden cselekedet tízmilliószoros erővel hat, legyen az jó vagy rossz. Ezért ezek a napok kiváló alkalmak a spirituális gyakorlásra, a meditációra, az imára, a jótékonyságra, a bocsánatkérésre és a megbocsátásra. A Tízmilliószoros napok segítenek abban, hogy megtisztítsuk a karmánkat, és közelebb kerüljünk a megvilágosodáshoz.

A Tízmilliószoros napok 2023-ban

2023-ban négy Tízmilliószoros nap lesz, amelyek a következők:

A Tízmilliószoros napok tökéletes alkalmak a meditációra és pozitív gondolkodásra

A pozitív gondolkodás azt jelenti, hogy minden helyzetben megtaláljuk a pozitívumot – nem pedig azt, hogy kizárjuk mindig a negatívumot!

A határaink meghúzása olyan alapvető, napi cselekedet, amely lehetővé teszi, hogy fenntartsuk a pozitív gondolkodást.

A Forrás-mantra alapjaiban változtatja meg pozitív irányban az életedet

A negyedik tízmilliószoros nap eredete

A buddhista tanok szerint a harmadik tízmilliószoros nap a ལྷ་བབས་དུས་ཆེན (Lha Bab Düchen)

A Lhabab Duchen egy buddhista fesztivál, amely során Buddha alászállását ünnepelték a Trāyastriṃśa-ból (33. menny) a földre.

Buddha visszatérése a a Tráyastriṃśa-ból
Buddha visszatérése a a Tráyastriṃśa-ból

A legenda szerint a Buddha 41 éves korában ideiglenesen felemelkedett a Tráyastriṃśa-ba, hogy tanításokat adjon az isteneknek a vágyak birodalmában való hasznukra, és visszafizesse az anyja kedvességét azzal, hogy felszabadította a Samsarából.

Maudgalyayana, aki tanítványa és képviselője volt, hosszasan kérlelte, hogy térjen vissza, és hosszú vita után a Telihold alatt beleegyezett abba, hogy visszatér. Egy héttel később visszatért a földre egy különleges tripla létrán, amelyet Viswakarma, a gépek istene készített. Ez az esemény a Buddha nyolc nagyszerű tette egyikének számít.

A negyedik Tízmilliószoros nap és a spirituális fejlődés

A negyedik Tízmilliószoros nap, a Lhabab Düchen, különösen fontos a spirituális fejlődés szempontjából, mert ezen a napon Buddha megmutatta, hogy milyen nagy a szeretete és a könyörülete az élőlények iránt. Buddha ugyanis a mennyei birodalomban tartózkodott, hogy tanítsa az isteneket és a démonokat, és hogy tisztelegjen édesanyja előtt, aki ott újjászületett.

De a földi tanítványai nagyon hiányolták őt, és kérték, hogy térjen vissza. Buddha hallgatott rájuk, és hét lépcsőn keresztül leereszkedett a földre, amit az istenek aranyból, ezüstből és drágakövekből készítettek neki. A lépcsők mellett a négy nagy király, a négy nagy elem őrzője állt, és virágokkal, illatokkal és zenehangszerekkel köszöntötték őt. Buddha visszatérése nagy örömet okozott a tanítványainak és az embereknek, akik nagy tisztelettel fogadták őt4.

Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy Buddha mindig velünk van, és hogy mindig hallja a hívásunkat

Ez a nap arra is tanít minket, hogy milyen fontos a szeretet és a könyörület gyakorlása, és hogy milyen nagy hatással van ez a karmánkra és a sorsunkra.

Ha ezen a napon szeretettel és könyörülettel fordulunk mások felé, akkor tízmilliószorosan megsokszorozzuk a jót, amit teszünk. Ha ezen a napon bocsánatot kérünk és megbocsátunk, akkor tízmilliószorosan megtisztítjuk a karmánkat, és feloldjuk a konfliktusokat.

Ha ezen a napon meditálunk és imádkozunk, akkor tízmilliószorosan erősítjük a spirituális kapcsolatunkat Buddhával, és közelebb kerülünk a megvilágosodáshoz.

Hogyan éljük meg a negyedik Tízmilliószoros napot?

A negyedik Tízmilliószoros napot úgy élhetjük meg a legjobban, ha a következőket tesszük:

  • Áldozzunk fel valamit Buddhának, például virágot, gyertyát, édességet, vagy bármit, amit szívesen adunk neki.
  • Mondjunk el egy Buddhához kapcsolódó mantrát, például a legismertebbet: Om Mani Padme Hum, ami azt jelenti: „A gyöngy a lótuszban van”.
  • Olvassunk el egy Buddhához kapcsolódó szútrát, például a Lótusz Szútrát, ami Buddha egyik legfontosabb tanítása.
  • Gyakoroljunk szeretetet és könyörületet mások iránt, például adjunk alamizsnát, segítsünk valakinek, vagy kívánjunk jót másoknak.
  • Gyakoroljunk bocsánatot és megbocsátást, például kérjünk elnézést, ha valakit megbántottunk, vagy bocsássunk meg, ha valaki megbántott minket.
  • Meditáljunk és imádkozzunk, például képzeljük el, hogy Buddha mellettünk áll, és áldását adja nekünk, vagy kérjük őt, hogy segítsen nekünk a spirituális úton.

Ha ezeket a dolgokat tesszük a negyedik Tízmilliószoros napon, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nagy lépést teszünk a spirituális fejlődésünkben, és hogy Buddha örül nekünk, és támogat minket.

A Lhabab Düchen-ön a pozitív vagy negatív hatások hatása tíz milliószorosára nő.

Ezért is fontos, hogy pontosan miket manifesztálsz, teremtesz ma meg. Te mivel készülsz?

 

Képek forrása: pixabay, wikimedia

Index