Skip to content

A 4 Évszak Arkangyalai II. A Tavasz arkangyalai

Az ezoterikus gondolkodás szerint minden évszakhoz hozzárendelődnek bizonyos arkangyalok és mágikus erők. 
Öt részes cikksorozatunk második írásában a tavaszi időszak arkangyalaival ismerkedhetsz meg. Előző cikkünket itt olvashatod el.

A Tavasz arkangyalai

A tizenkét állatövi jegyhez tizenkét arkangyal kapcsolódik. Most a Kos, a Bika és az Ikrek állatövi jegyhez rendelt tavasz angyalain a sor – ebben az időszakban ők kerülnek közelebb a föld szférájához, ők közvetítik erősebben a kozmikus energiát – mondja Tarr Dániel filozófus, kulturális antropológus.

GÁBRIEL : a határozottság arkangyala

[„TÜZES (kardinális) VÍZ” = „Kardinális Tűz” : Kos – Mars]

Az időszak jellemzése: A távoli pontok meghódításából és a célok eléréséből szerzett energia. Az önérdekből fakadó akarat. Motiváció az öncélú szerzésre és versengésre.

A Kos állatövi jegy, illetve annak uralkodó bolygója, a Mars alá rendelt arkangyal.

GÁBRIEL : a határozottság arkangyala
GÁBRIEL : a határozottság arkangyala

Ha bátorságnak, a merészségnek, a kicsattanó szellemi és testi energiának az angyala. Gábrielt nevezik a bizonyításvágy, a forrongó tetterő, a kockázatvállalás angyalának is. Ha szeretnénk olyat tenni, amivel felhívhatjuk magunkra a figyelmet, amivel elsők lehetünk, amivel megmutathatjuk, hogy milyen képesség, és tehetség lakozik bennünk, akkor szintén Gábriel arkangyal segítségére van szükségünk.

Mit kérhetünk tőle?

Adjon erőt, bátorságot és kitartást. Hogy amit elterveztünk, az első felmerülő akadálynál ne hagyjuk félbe, hanem vigyük tovább a sikerig.
Adjon bölcsességet, hogy tudjuk, mikor van szükség arra, hogy akár egy veszni látszó ügyet is tovább vigyünk, bár tartsanak ezért bennünket erőszakosnak, de győzhetünk. És tudjuk, hogy mikor kell valamit, vagy valakit elengedni, visszafogni magunkat.
Kérjük a segítségét, ha összezavarodott körülöttünk minden, amikor úgy érezzük, hogy nem a saját utunkat járjuk.
Kérjük, hogy tanítson meg bennünket a türelemre, és ne tegyen bennünket egy várakozás, vagy akár a velünk nem egy habitusú személlyel szembeni ingerlékenység.
Adjon merészséget, például, ha tetszik valaki, szeretnénk megismerni, netán szerelmesek vagyunk belé, akkor merjünk kezdeményezni, az első lépést megtenni felé.

Mikor kérjük?

A Gábriel közvetítette kozmikus erő ideje a Kos állatövi jegy időszaka: március 21-április 20.

JOFIEL : a gyakorlatiasság arkangyala

[„FÖLDES (stabil) VÍZ” = „Szilárd Föld” : Bika – Vénusz]

Az időszak jellemzése: Az anyagiak megőrzése, birtoklás és beosztás, az anyagi világ élvezete, kevés igény az újra, makacs ragaszkodás. Haszon saját maga és családja számára.

A Bika állatövi jegy, illetve annak uralkodó bolygója, a Vénusz alá rendelt angyal.

JOFIEL : a gyakorlatiasság arkangyala
JOFIEL : a gyakorlatiasság arkangyala

Az erős akaratú, gyakorlatias életszemléletű, biztonságérzetet, nyugalmat adó angyalnak is nevezik. De a szépség és a harmónia angyalának is tartják. Az arkangyal közelségének a hatására fellelhetjük az élet szépségéit, amelyek mellett mások elmennek.

Mit kérhetünk tőle?

Ha pénzügyi zavarban vagyunk, akkor segítsen tisztán látni, és kikerülni a helyzetből. Ha állást szeretnénk találni, de erre talán már hosszabb ideje képtelenek vagyunk, akkor hívjuk Jofielt, különösen, ha meghallgatásra, próbamunkára megyünk. Kérjük a segítségét, ha a házasságban, párkapcsolatban élünk, és ott problémák merülnek fel, hogy segítsen elrendezni. Vagy ha muszáj elválnunk, akkor az a legsimábban, mindenféle gyűlölködés nélkül, szépen menjen.
Az otthon teremtésben, valamint a gyermekvállalás, a szülői szerep jó ellátása – amikor szigorúnak kell lenni, vagy amikor éppen engedni kell – legyen mellettünk.
Amennyiben válaszokat szeretnénk kapni a bennünk felmerülő, életünkkel kapcsolatos kérdésekre, akkor szintén Jofielt hívjuk, aki megajándékoz bennünket a felismeréssel.

Mikor kérjük?

A Jofiel arkangyal közvetítette kozmikus erő ideje a Bika csillagjegy időszaka: április 21 – május 20-ig.

CHAMUEL : a figyelmesség angyala

[„LEVEGŐS (labilis) VÍZ” = „Változó Levegő” : Ikrek – Merkúr]

Az időszak jellemzése: Ismeretek és intellektuális kapcsolatok közvetítése és átalakítása, a szellemi tudás alkalmazása a mindennapokra.

Az Ikrek állatövi jegy, illetve annak uralkodó bolygója, a Mérleg alá rendelt arkangyal.

CHAMUEL : a figyelmesség angyala
CHAMUEL : a figyelmesség angyala

Chamuel arkangyal a feltétel nélküli szeretet, a tisztaság, a figyelmesség, a másik emberről való gondoskodás arkangyala. Közelsége arra ösztönzi az embert, hogy ne csak másokat, hanem saját magát is fogadja el olyannak, amilyen, vagyis minden hibájával együtt.

Mit kérhetünk tőle?

Segítsen lezárni a múltbeli kapcsolatainkat, és a jelenlegiben simítsa el az esetleges problémákat.
A szülő és a gyermek közötti viszályok megoldását kérhetjük, valamint, hogy ez a kapcsolat legyen erősebb.
Ne legyünk felületesek, főként akkor ne, amikor valami nagyon fontos dologra kell koncentrálnunk.
Kérjük a segítségét, ha két embert – akik netán közel állnak a lelkünkhöz – össze akarunk békíteni, hogy hallgassanak ránk.
És a segítségére van szükségünk, ha tanulmányokat folytatunk, a vizsgák, a felvételik esetén, támogasson bennünket, hogy a lehető legjobban szerepeljünk.

Mikor kérjük?

A Camuel arkangyal közvetítette kozmikus erő ideje az Ikrek állatövi jegy időszaka: május 22 – június 22-ig.

Hogyan kérjünk?

A segítség kérése történhet imával, vagy magunk által megfogalmazott mondatokkal, a lényeg, hogy a megfelelő időben történjen, és a mondatban a kívánság mellé az angyal nevét is szőjük bele.

Cikk és képek forrása: tarrdaniel.com