Skip to content

A bőség megvalósításának művészete 1. A bőségtudat alapjai

A bőség megteremtése és áramoltatása olyan lépés, amit feltétlenül érdemes megtenned, méghozzá már évekkel ezelőtt! Igen, jól hallod, a bőség alanyi jogon jár – ha megteremted magadnak.

Ellentmondásos? Egyáltalán nem! A bőséget megélni ugyanis születésedtől kezdve jogodban áll. Senki az égen, földön vagy az alsó világban nem vitathatja el ez Tőled – egyedül Te magad tehetsz magadnak keresztbe.

Ha a bőségre mindenkinek joga van, miért van olyan sok szegény ember?

Teljesen jogos kérdés és régóta hozzák fel mindazok, akik elutasítják a bőség áramlását. Elvégre a világon van vagy másfél milliárd ember, aki még tiszta ivóvízhez és elegendő élelemhez sem jut. Tízmilliók élnek háborús övezetekben, százmillióra tehető azok száma, akik napról napra fizikai, lelki, anyagi rabszolgaságot élnek meg.

Azonban a látszat éppen úgy csal, mint sok más esetben. A látszat azt mutatja, hogy a Föld a mindenség stabil középpontja, és körülötte kering a Nap és minden csillag. A látszat azt mutatja, hogy a Föld nem forog. A látszat azt mutatja, hogy a Nap sárga és az ég kék és a virág olyan színűek, amilyennek az emberi szem érzékeli.

Az emberek ugyanis saját életfeladattal születnek le egy-egy életre. Ez az életfeladat egy vagy több fontos fordulópontot tartalmaz, olyan leckéket, amiket meg akarnak tanulni. Természetesen ez nem ment fel senkit a felelősség alól! Mindenki a saját élete kovácsa, szabad akarattal bír, tehát a bűnözők aligha takarózhatnak azzal, hogy az áldozatuk ezt tervezte megtanulni!

Mert egyfelől igaz, hogy az áldozat áldozattá akart válni, másfelől viszont a bűnelkövetőt senki sem kényszeríti arra, hogy áldozattá tegye. Sőt ellenkezőleg, az áldozat lehetőséget kínál a bűnelkövetőnek, hogy az ne legyen bűnözővé! A felelőssége tehát tagadhatatlan.

A szegénység oka elsődlegesen tehát az életfeladatban keresendő. Ám van megoldás!

A szegénységből való kilépésére a megoldás a bőségtudat

A bőségtudat alapja annak felismerése, hogy a bőség mindenki rendelkezésére áll, aki bőségben akar valóban élni. Ehhez pedig olyan lényegi képességeket szüksége megélni, mint összetartva, egymást erősítve, támogatva éljünk és ezáltal a saját életünkben is egyre nagyobb bőséget teremtünk!

Mert a bőség megteremtése és áramoltatása a lehető legtávolabb áll a kapzsi-zsugori vagyonhalmozástól. Olyan gazdagság elérését és fenntartását jelenti, ami egyszerre mutatkozik meg anyagiakban, érzelmekben és szellemi téren.

A bőség anyagi, lelki és szellemi bőség együttesét jelenti, nem csak az anyagiakat!

Az egyik legjelentősebb akadály az áramlásban való részvétellel szemben az, hogy sokan a bőség alatt pénzbeli, anyagi javakat értenek. Amíg valaki ezen nem lép túl, képtelen lesz megtartani a javakat, hiába áramlanak be és ugyanolyan szegény lesz egy idő után, mint ahogy nekikezdett.

Az anyagi, lelki és szellemi síkok egymásra épülve támogatják egymást. Az anyagi bőség kiteljesíti a szellemi bőséget és lehetőséget biztosít a lelki bőség megnyilvánulására.
Nemes gesztus a szegénytől, ha megosztja kenyerét mással, ám ettől még mindketten szegények maradnak, és még többen éheznek. Ha viszont egy gazdag nyit népkonyhát és oszt ételt, ott ezrek laknak jól – és a gazdag nem válik tőle szegénnyé!

Aki tehát el akarja sajátítani a bőségtudatot, elsőként azt realizálja, hogy a bőség mindhárom síkon jelen lévő bőség-áramlást jelent.

A következő cikkünkben olyan gyakorlatokat veszünk végig, amelyek segítenek megteremteni a bőséget bárki életében.

Forrás: tarsasag.org

Index