Skip to content

A Hála a leggyorsabb út

" Cicero szerint: A hála nemhogy csak a legnagyobb erény, de az összes többi tőle származik."

A Hála egy nagyon pozitív érzés, szavakba önteni nehéz. A Hit, a békesség és bizonyosság, hogy – ez számomra megvan most- és ha most minden megvan,  ez örömmel tölt el és megvan a békességem.

Így nem engedek utat a negatív érzéseknek, gondolatoknak mert ez az érzés itt él bennem

Ezért minden körülményeim ellenére hálát tudok adni azokért a dolgokért, amiket még nem látok, nem érzek. A Hála érzése belülről kell fakadjon, mégpedig önzetlenül – mert mikor önzetlenül adsz, akkor azt mindig visszakapod – talán nem is attól, akinek „adtad”.

A Hála a leggyorsabb út
A Hála a leggyorsabb út

Mindenkoron köszönettel  és Hálával tartozol azért amid van- mert rengeteg mindened van – csak vedd észre -és azért is, amid még nincs.

Légy hálás a meglévő emberekért, az életed történéseiért, azért, hogy élsz, a napfényért, az ételért az asztalodon és tulajdonképpen    minden apróságért ami történik az életedben. Így hamarosan megtapasztalhatod az elégedettség, a megnyugvás érzését, ez az, amit ha gyakorolsz, pozitívan befolyásolja  életed minden napját.

Elmondhatjuk, a Hála a leges-legértékesebb dolog, amit ember birtokolhat.

Erőt ad annak, aki érzi…. és mégis alázattal jár.  Egy nagyszerű ajándék Teremtőnktől.

Amikor Hálát adunk, ezzel tulajdonképpen  rájövünk, hogy életünket egy nálunk magasabb erő, egy felsőbb hatalom vezeti,  akinek kezében van az életünk, aki csak jót akar és törődik velünk. Éljünk a lehetőséggel és gyakoroljuk minden nap, de naponta inkább többször, hogy kimutassuk hálánkat Teremtő Anyánk felé.

Bár sok ember eltévedt az útján,  mert az Istennőnek „csak” a cselekvő kezét szeretné azzal, hogy Hálát mond, – de nem az Istennőt helyezi a középpontba, hanem azt amit Tőle kaphat. Ha kapni akarsz, adnod is kell- mégpedig HÁLÁT!

Sose felejtsd…

„Légy hálás mindenért amit az élettől kaptál. Köszönd meg!

Légy hálás mindenért amit az élettől kapsz. Köszönettel fogadd!

Légy hálás azért, amit akarsz az élettől- éppen úgy, mintha már megkaptad volna. Köszönettel kérd!”

„Többféle kutatás is megmutatta a kapcsolatot a hála és a jól-lét között, ami nem csak az egyén számára jelentős, hanem mindenkinek akivel kapcsolatban van.”

Fontosnak tartom, hogy a hálaadás életünk rendszeres részévé váljon.

A hála kifejezésének egyik formája a befelé irányuló ima, amiben elismerjük, hogy  minden, amik vagyunk  és ami a birtokunkban van azt az Istennőtől kaptuk.

Vezethetsz Hálanaplót is! Vegyél egy e célból megjelent naplót de bármilyen határidőnapló vagy füzet is megfelelő. Eleinte könnyebb lesz ha minden nap leírod mi az, amiért az adott napon hálás lehetsz – minimum három dolgot, de akár százat is. Ha naponta gyakorlod, olyan lesz számodra, mint egy érzelmi edzés- nem fog többé nehezedre esni a szó: Köszönöm!

Az Istennő Áldása vezessen utunkon!
– Sz

Forrás: great-goddess.com

Index