Skip to content

A Reiki 2. 3. és 4. beavatási fokozata

A Reiki olyan univerzális gyógyító erő, amelyet több beavatási fokozat során tanulnak meg használni a beavatottak. Most a 2-4. fokozatokat ismerheted meg.

Előző cikkeinkben magával a Reikivel, a Reiki etikájával, a Reiki kezelés folyamatával és az 1. avatási fokkal foglalkoztunk. Következzen most a 2-4. fokozatok bemutatása.

A Reiki 2. beavatási fokozata

A Reiki 2. fokozata a távkezelés elsajátítását jelenti, melynek lényege, hogy távolban lévő személyeknek küldhetünk gyógyító Reiki energiát.

A Reiki 2 fokozatát általában a Reiki 1 fokozat után, legalább 3 hónap gyakorlati időt követően lehet elvégezni. A Reiki 1 beavatáshoz hasonlóan ez is egy hétvége alatt elsajátítható.

A Reiki 2. 3. és 4. beavatási fokozata
A Reiki 2. 3. és 4. beavatási fokozata

Míg a Reiki 1 a fizikai testre hat, a Reiki 2 fokozat többnyire mentális és érzelmi szinten hat, az éteri test kiigazítására összpontosít, nagy hatással van a harmadik szem (6.) vagy homlok csakrára, ezáltal javul a beavatott intuíciós képessége.

A Reiki 2 fokozat beavatását követően a rezgésszint növekedése legalább 4-szerese a Reiki 1 fokozat beavatásakor tapasztalható rezgésszintnek.

Ezen a beavatási szinten a tanítvány megismerkedik a Reiki szimbólumaival, illetve ezek használatával.

4 szimbólum van, ezek közül 3 szimbólummal a Reiki 2 beavatás keretén belül, 1 szimbólummal pedig a mester-tanár fokozaton ismerkedhetünk meg. A Reiki szimbólumok segítenek a beavatottnak, hogy időt-teret áthidalva tudjon Reiki energiát küldeni egy személynek, vagy akár eseménynek, kapcsolatnak stb. is.

A Reiki 2 beavatásakor a beavatott három szimbólumot (kozmikus erő szimbóluma, a táv-gyógyítás szimbóluma és a mentális gyógyítói szimbólum) ismer meg majd sajátítja el azok használatát.

A Reiki szimbólumokról csak beavatott beavatottal beszélhet, hiszen azok meg vannak szentelve.
A Reiki szimbólumokról csak beavatott beavatottal beszélhet, hiszen azok meg vannak szentelve.

Ezek segítik, hogy úgy összpontosítsa elméjét, hogy idő és tér távlatain túlra is küldhesse a Reiki energiát.

A 4. szimbólum a mester szimbólum és mantra, melyet a Reiki 3 beavatáskor kap meg a beavatott a reiki mesterétől. Ezáltal a szimbólum által a reiki mester képes lesz arra, hogy másokat is segítsen önmaguk megerősítésében.

A Reiki szimbólumokról csak beavatott beavatottal beszélhet, hiszen azok meg vannak szentelve.

A 4 Reiki szimbólumból 3 szimbólumot a Reiki 2-es fokozatán, míg 1 szimbólumot a Reiki mesteri fokozatán ismerhet meg a Reiki beavatott.

A Reiki szimbólumok meg vannak szentelve, azokat kizárólag a beavatáskor ismerhetjük meg, s a tradicionális iskolarendszerben, amiben mi is tanulunk a hagyomány részeként csak beavatott beavatottal beszélhet róla, más előtt nem lehet a szimbólumokat lerajzolni, vagy megmutatni.

Természetük és céljuk megbeszélhető a bizalom megszegése nélkül is.

A Reiki szimbólumok használatakor nem kell megváltozott tudatállapotban lennünk.

A Reiki szimbólumok egy-egy kulcsként kinyitják számunkra a tudatosság magasabb szintjéhez vezető úton az ajtókat. Semmi mágikus nincs e szimbólumokban, yantrákban.

Pusztán gyűjtőlencseként működnek a Reikit gyakorló számára, hogy így segítsék az energia távolba küldését, még erősebbé tegyék a mentális és emocionális gyógyítást. A Reiki szimbólumok használatával érjük el, hogy a távolba küldött energia koncentrált legyen.

Csatlakozz most a Lélekút Társaság szabad spirituális közösségi oldalához! A Lélekút Társaság küldetése, hogy a tiszta, valódi ezotéria, spiritualitás, okkultizmus és misztika iránt elkötelezett személyek számára lehetővé tegyük a közösségépítést.

A szimbólumokkal a kezelést végző valójában egy olyan „hidat” képez önmaga és a gyógyított között, melyen aztán lehívhatja a szükséges energiát.

A Reiki 3. fokozata

A Reiki 3 fokozat behangolása a mesterré avatási eljárás. Erős elhivatottság kell ezen fokozat „megszerzéséhez”. Van ahol pár hónap alatt Reiki mester lehet a tanítvány, de általábani ez legalább 3 évet jelent. Ez a fokozat azokat érinti, akik életüket a Reiki energia nyújtásával és befogadásával szeretnék eltölteni.

Ez a behangolás szintén növeli a tanítvány rezgésszintjét, ekkor aktivizálódik a mester szimbólumot azért, hogy a Reiki mester ezt követően másokat segítsen önmaguk megerősítésében és a Reiki csatornájává tegyen.

Azt fontos tudni, hogy a Reiki mester nem misztikus személy, nincs isteni hatalma, nincsenek privilégiumai.
Azt fontos tudni, hogy a Reiki mester nem misztikus személy, nincs isteni hatalma, nincsenek privilégiumai.

Azt fontos tudni, hogy a Reiki mester nem misztikus személy, nincs isteni hatalma, nincsenek privilégiumai.

A Reiki 3, mester fokozattal sok személyes változási folyamat jár. A beavatás ezért nagyon bensőséges kapcsolatot kíván meg a Reikivel. Takata asszony az utolsó előtti Reiki nagymesternő mondta: „Ha kész vagy arra, hogy mindent feladj, hogy a Reikit közvetítsd a világba, akkor kész vagy arra is, hogy Reiki mester legyél.”

A Reiki behangolás, beavatási folyamat azért kivételes, mert képessé tesz arra, hogy ráérezz igazi mivoltod lényegére.

Aki a beavatások útjára lép, az nagy lépést tesz előre afelé, hogy élete alakulásáért felvállalja a felelősséget. Ezen a beavatáson csak a beavatásra váró és a mester van jelen.

Ha Reiki mesterek szeretnénk lenni, akkor tanácsos a mesterünkkel szoros kapcsolatot kialakítani és több hónapig, vagy akár évekig mellette gyakorolni.

A Reiki 3, mesteri fokozat komoly pénzbeli, spirituális és érzelmi elkötelezettséget követel.

A Reiki 3 fokozatra, Reiki mesterré való beavatást bármelyik Reiki mester elvégezheti, azonban győződjünk meg róla, hogy legalább 3-4 éves gyógyítói gyakorlattal rendelkezzen. Sok Reiki mester pár hónap alatt kap Reiki mesteri „képesítést”, így igen keveset tud nyújtani tanítványainak.

Reiki mestertanárként a Reiki hagyomány őrzőjévé válunk.
Reiki mestertanárként a Reiki hagyomány őrzőjévé válunk.

A Reiki 4. beavatási fokozata

Ez a legmagasabb Reiki fokozat: a Reiki mestertanár fokozata. Ezen fokozattal válunk képessé arra, hogy másokat tanítsunk. Sokan úgy gondolják, hogy a Reiki 4 fokozat „elsajátításával” véget ér a tanulás, holott a Reiki mestertanár is egy tanuló az önmegvalósítás ösvényén.

Reiki mestertanárként a Reiki hagyomány őrzőjévé válunk.

Ez a fokozat a gyakorlati technikákra összpontosít, s megmutatja, hogyan kell másokat beavatni a Reikibe.

A Reiki mester elkötelezettséget vállal, fegyelmet és elhivatottságot tanúsít munkája során, alázatot mutat az élet minden pillanatában, továbbá intuíció és nagylelkűség jellemzi.

Forrás: tarrdaniel.com

Index