Skip to content

Az anyák napja spirituális jelentősége

Az anyák napja spirituális üzenete az összetartozás a múltunkkal, évek százezrein keresztül kapcsolódva a legelső emberekhez.

Ha az életből veszünk egy példát, akkor a világi szeretet legmagasabb rendű példáját látjuk egy anya és gyermeke között. Gondoljunk egy anyára a tehetetlen csecsemőjével.

Az anya rajong a gyermekéért

Annyira tele van szeretettel a gyermek iránt, hogy nincs helye benne a haragnak. A csecsemő megragadhatja az anya haját, ököllel verheti az anyát, és bemocskolhatja az anya ruháját.

Az anyát olyan szeretet tölti el a gyermek iránt, hogy megértéssel és együttérzéssel képes elviselni a gyermek viselkedését.

Az anyák napja spirituális jelentősége
Az anyák napja spirituális jelentősége

Az anyák napját az egész világon ünneplik, az anyaság tiszteletére

Az anya és a gyermek kapcsolata szent és feltétel nélküli szeretettel teli. Emlékeztettek minket arra, hogy anyáink nélkül nem lennénk itt. Feláldozták magukat azért, hogy segítsenek minket erre a világra jönni, mégis, ahogy felnövünk, sokan elfelejtik.

Az anyák napja arra emlékeztet, hogy legyünk hálásak anyáinknak azért, amit tettek azért, hogy világra jöjjünk.

Hasonlóképpen azt is elfelejtjük, hogy mindannyian, beleértve anyáinkat és apáinkat, valamint az őket megelőző generációkat, az igazi Anyának vagy Szülőnek, Istennek köszönhetően vagyunk itt.

Elfelejtjük, hogy csak azért létezünk, mert Isten teremtett minket

Sokan azt hiszik, hogy ők a világegyetem középpontja. Korábban a tudósok azt hitték, hogy a Naprendszer a Föld körül forog. Később azonban rájöttek, hogy a Naprendszer a Nap körül forog.

Hasonlóképpen mi is úgy gondoljuk, hogy az egész teremtés körülöttünk forog. Kevéssé vesszük észre, hogy Isten óriási drámájának szereplői vagyunk. Ez a teremtés az Teremtő színdarabja, és mi csak apró szereplők vagyunk.

Lehet, hogy azt gondoljuk, hogy Istentől különállóak vagyunk, de mi Isten által teremtett teremtmény vagyunk, és a mi szerepünket játsszuk.

Mindannyian a Teremtő részei vagyunk

Az anyák napjának mélyebb értelme nem csak az, hogy tiszteljük édesanyáinkat, amiért fizikailag életet adtak nekünk, hanem az is, hogy tiszteljük igazi Szülőnket, az IstenNőt, aki minden szinten életet adott nekünk: fizikailag, szellemileg és lelkileg. Amikor édesanyáinkra emlékezünk, emlékeznünk kell az IstenNőre is, amiért megteremtett minket.

Mindannyian a Teremtő részei vagyunk
Mindannyian a Teremtő részei vagyunk

Mindannyian, akik szülők vagyunk, ismerjük a fájdalmat, amit akkor érzünk, amikor gyermekeink nem hálásak az értük hozott szeretetért és áldozatért.

Azt is tudjuk, milyen boldogsággal tölt el minket, amikor elismerik az irántuk érzett szeretetünket. Ugyanígy gondolhatunk a különbségre azok között, akik hálával emlékeznek Istenre, és azok között, akik vagy hálátlanok, vagy el sem ismerik Isten létezését.

Az, hogy mind a Teremtő IstenNő részei vagyunk, nem pantheizmus. Az azt jelenti, „Minden Isten”. Ez az Ősi Hit alapvető felismerése, a panentheizmus, ami azt jelenti: „Minden Istenben van”.

Hogyan emlékezhetünk meg az IstenNőről?

Amikor csendes meditációban ülünk, akkor tudunk közösséget vállalni a bennünk lévő spirituális Erővel. A meditációban való belső koncentráción keresztül megtapasztalhatjuk az IstenNőt.

Ezen a tapasztalaton keresztül aztán tudjuk, hogy van Teremtő, hogy mi lélek vagyunk, és van mód arra, hogy a kettőt újra összekapcsoljuk. Minél inkább megtapasztaljuk a Teremtőt belül, annál jobban tudjuk értékelni és hálásak lehetünk Isten ajándékaiért.

Hányan mondtunk már hálát az IstenNőnek a nekünk adott életért?

Panaszkodunk Istennek, amikor rosszul mennek a dolgok, de mi a helyzet azzal a több száz dologgal, amit a Teremtő adott nekünk?

Azáltal, hogy Istent a saját belső lelki szemünkkel látjuk, és belső lelki fülünkkel halljuk az IstenNő Hangját, növekszik bennünk a hála Isten iránt, miközben kegyelemmel és isteni szeretettel áraszt el bennünket.

Miközben anyák napját ünnepeljük, el kell köteleznünk magunkat arra, hogy nem csak anyák napja alkalmából, hanem minden nap viszonozzuk anyai szeretetünket. Meg kell köszönnünk Istennek is, hogy megadta nekünk az emberi életnek ezt a lehetőségét.

A legjobb módja annak, hogy megköszönjük a Teremtőnek a számtalan áldást és a végtelen szeretetet, ha etikus, szeretetteljes életet élünk, és rendszeres időt szentelünk a meditációs gyakorlatoknak, hogy gyorsan haladjunk előre a belső lelki úton.

A Teremtő IstenNő áldása legyen rajtunk!

Forrás: great-goddess.com

Index