Skip to content

A gyertyák és a színek jelentése – A gyertya kiválasztása sokat elárul Önről

A legtöbb szín pozitív energiákat generál életünkben és hatással van a gondolatainkra is. A színek nagy többsége emlékeztet egy-egy megtörtént eseményre a múltban. Így újabb dimenziót nyit, szimbólumokká válnak.

Minden szín másképp hat az emberre. A színek körülvesznek minket és folyamatosan hatnak ránk. A színek rezgését az egész testünkben érzékelhetjük. Ha ismerjük hatásukat, akkor érzelmeinket és közérzetünket is befolyásolhatjuk velük. Hogy milyen színű gyertyát választunk, az sokat elárul rólunk. A gyertyák színének köszönhetően javíthatunk negatív lelkiállapotunkon.

Kérjük ismerje meg a gyertyaszínek jelentését.

Mit fejeznek ki az egyes színek?

FEHÉR

A fehér szín Isten szeretetét jelképezi. A világosság, választás, beavatás, tiszta érzések, tökéletesség, kreativitás színe. A tisztaságot, kezdetet, fényt, rendet, jóságot, ártatlanságot, őszinteséget, lelki képességeket, reményt és a biztonságot szimbolizálja. Erősít, ellazít, megszabadít minden negatívtól. Stabilizálja és felébreszti az éber tudatosságot, tisztít és erőt ad. Magas értékeket és eszményeket szimbolizál. Népszerű a kiegyensúlyozott, magabiztos és őszinte emberek körében.

A fehér szín kedvelői szeretik a nyitott, kiegyensúlyozott és magabiztos embereket.

SÁRGA

A sárga serkenti a memóriát és jótékony hatással van idegrendszerre. Az elme és az érzelmek színe, serkenti az agyi aktivitást, az életkedvet, reményt, immunitást és a vitalitást. Optimizmust, boldogságot, energiát és nyitottságot szimbolizál. Bátorít, felszabadít és javítja a hangulatot. Erősen  hat a gondolkodásra és az önbizalomra. A sárgát a céltudatos emberek kedvelik. Fejleszti az öntudatot, koncentrációt és a kreativitást. Aki szereti ezt a színt, az kedves, szerény, őszinte, tehetséges, nagylelkű.

Segít megszüntetni a szellemi fáradtságot.

Mit fejeznek ki az egyes színek?
Mit fejeznek ki az egyes színek?

NARANCSSÁRGA

A narancs az optimizmus, a pozitív energia, a kitartás és a kontrollált szenvedély színe. Segít új energiához jutni, serkenti a kreativitást, bátorít, boldogság- és örömérzetet vált ki. Biztonságérzetet kelt. Támogatja a szellemi tevékenységet, a fáradhatatlanságot, kommunikációt és az inspirációt. A boldogság szimbóluma, a lelkesedés, kreativitás, siker, öröm, kitartás és a vonzalom színe. Ez a szín segít leküzdeni a depressziót, a fáradtságot és pozitív hatással van a szívbetegségekre.

A narancssárga színt a melegszívű, ambiciózus és kíváncsi emberek kedvelik.

PIROS

A piros szín a bátorság, az erő, az izgalom színe. Növeli a vágyat és a szenvedélyt. Az erő színe. A tűz, az izgalom, dinamikus optimista szín. Eleganciát, energiát, vitalitást képvisel, és segít a fáradtság leküzdésében. Erősíti az akaratot, és hatással van az emberi pszichére.

A piros színt a, kreatív, magabiztos, impulzív emberek kedvelik.

RÓZSASZÍN

A rózsaszínt leginkább a romantikus lelkületű emberek kedvelik. A pozitív gondolkodás, a nőiesség, szelídség, a belső tisztaság, barátság és a jólét színe. Boldogság és öröm érzését váltja ki. Harmonizáló hatása van. Tiszta érzelmeket, romantikát, tisztaságot és hűséget szimbolizál. Segít a harag és magányérzet enyhítésében. Lelki egyensúlyt teremt és kreativitásra ösztönöz.

Alacsony önbizalommal rendelkező emberek számára alkalmas.

KÉK

A kék a béke, harmónia, értelem, nyugalom és a jó közérzet színe. Az őszinteséget, gazdagságot, intelligenciát szimbolizálja. A nőiességet, odaadást, hűséget és szeretetet képviseli. Növeli a koncentrációt, fejlődést és bölcsességet sugároz. Bebizonyosodott, hogy a sok kék szín jótékony hatással van a szervezetre. Impulzív embereknek ajánlott kékkel körülvenniük magukat.

Azok az emberek kedvelik, akik szerelmet keresnek, idealisták és érzelmileg gazdagok.

IBOLYA

Az ibolya szín a spiritualitás, eredetiség, harmónia, gazdagság, diplomácia, kreativitás színe. Összefügg a képzelettel, a misztikával, nőiességgel és a képzelőerővel. Oldja a feszültséget, megnyugtatja a lelket. Inspiráló és ösztönzi a kreativitást, a meditációt és a tudatosság magasabb szintre emelését. Visszafogott, zárkózott, független, kreatív képességekkel rendelkező emberek és művészek kedvelik. Népszerű a szenvedélyes, figyelmes és introvertált emberek körében.

Spirituális szempontból ez a szín megtisztítja és növeli a szellemi rezgést.

LILA

A lila királyi szín. Segít a depresszió ellen, kezeli a nyugtalanságot és a határozatlanságot. Felébreszti az emberben annak felismerését, hogy az élet Isteni. Segítségével könnyebben érzékelhetjük a világ szépségét és gazdagságát.

Méltóságot és az igazságot jelképezi.

TÜRKIZ

A türkiz a barátság és a szeretet színe. Az érzelmi egyensúlyhoz és higgadtsághoz kapcsolódik. Tisztítja a testet és harmonizálja a szellemet. Erősíti az önbizalmat, képzelőerőt, a kreativitást és a spontaneitást. Békét, jó közérzetet indukál és támogatja a koncentrációs képességet.

A türkiz szín ösztönzi az önbizalmat, az önszeretetet és a kapcsolatteremtést.

Melyik szín áll Önhöz a legközelebb? Vagy több szín is kedvel?
Melyik szín áll Önhöz a legközelebb? Vagy több szín is kedvel?

ZÖLD

A zöldet pozitív, nyugtató és optimista színként érzékelik. Ez a szín a türelem színe, a természet, a béke, a tisztaság és a növekedés szimbóluma. Erősíti az ember testét, szellemét. Az egészség színe. Nyugtat, harmóniát kelt, bátorít és kiegyensúlyoz. Regeneráló hatása van, segít megnyugtatni az elmét. Támogatja a koncentrációt, stabilitást, fejlődést és a növekedést. Ez a kreatív szín az egyik legnépszerűbb a tiszta lelkű, érzelmes emberek körében.

FEKETE

A fekete az elegancia színe, de a bánat színének is tartják. Erőt, kitartást, és fáradhatatlanságot jelképezi. Tekintélyt, hatalmat, komolyságot és tiszteletet ébreszt. Eltereli vagy semlegesíti a negatív energiákat. Felerősíti a képességeket és a gondolatokat. Az eredeti, megközelíthetetlen és az átlagon felüli képességekkel rendelkező emberek körében népszerű.

A megfelelő színek kiválasztása a feng shui szerint elsősorban az öt alapvető elem, a tűz, a fém, a föld, a fa és a víz felhasználásán alapul. Mindegyik speciális színeket tartalmaz, amelyeken keresztül létrehozza és fokozza az energiáját.

Melyik szín áll Önhöz a legközelebb? Vagy több szín is kedvel?

Válasszon egy Önnek tetsző gyertyát és használja ki a színek erejét.

100% -ban természetes viaszból készült gyertyák széles kínálatát találja a www.astron-gyertyak.hu weboldalunkon.

Index