Skip to content

Aventurin: a kő gyógyító és mágikus tulajdonságai

Az aventurin a világ egyik legszebb, legtiszteletreméltóbb és legtitokzatosabb drágaköve, amely valójában a kvarc egy finomszemcsés formája.

Ez a fényes gyöngyszem mindig is keresett volt. Kínában a „császárok kövének” nevezték, mivel az uralkodó pecsétjének faragására használták. Az indiánok talizmánként viselték a drágakövet, amely megvédte őket minden katasztrófától.

Az aventurin Indiából jutott el Európába. Az európaiak annyira megszerették drágakövét, hogy az ékszerektől kezdve a figurákon, vázákon és evőeszközök fogantyúin át mindenhez felhasználták.

Tulajdonságai

Az aventurin erősen befolyásolja az ember hangulatát: optimizmust, vidám hangulatot hoz, segít az önbizalom megszerzésében, őszintébb és nyitottabbá teszi a tulajdonost. Ezért az ebből az ásványból készült fülbevalók, gyűrűk, medálok és egyéb ékszerek viselése javasolt a depresszióra hajlamos embereknek.

Üzleti megbeszélésen azonban ne hordjon ebből a kőből készült termékeket: túlzottan komolytalannak tűnhet üzleti partnere számára.

Ha szerencsére van szüksége, az aventurin megbízható szövetségese lesz: segít a szerencsejátékokban és más kockázatos helyzetekben.

De nem szabad mindig a talizmánra hagyatkozni: ha túl gyakran folyamodik a varázsához, elveszítheti az uralmat a helyzet felett, és komoly anyagi veszteségeket szenvedhet el.

Az aventurint nemcsak a játékosok, hanem a kreatív emberek védőkövének tekintik: írók, költők, művészek, szobrászok és más, a kreativitással kapcsolatos szakmák képviselői. A kő inspirációt és kreatív impulzust ad, segít megszabadulni a komplexusoktól és a korlátozásoktól.

Gyógyító és mágikus tulajdonságok

Az aventurin gyógyászati ​​tulajdonságai nagyon változatosak. A drágakő normalizálja a vérnyomást, nyugtatja az idegeket, javítja az emésztést, jótékony hatással van a keringési rendszerre, megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól.

A kő hatékonyan megbirkózik a bőrhibákkal is. Gyógyítja a sebeket és gyulladásokat, megbirkózik a különböző típusú kiütésekkel és irritációkkal, szemölcsök ellen is kitűnően alkalmazható.

Az aventurin ékszerek, amelyek gyógyító ereje a holdfogyatkozás idején megnő, kiváló amulett.

Az ebből az ásványból származó amuletteket és talizmánokat mindenkor nagyra értékelték.

Ez a drágakő tökéletesen fejleszti az intuíciót, vezetői tulajdonságokkal ruházza fel a tulajdonost, és felkészít a sikerre.

Azonban fontos az aventurin színe, melynek mágikus tulajdonságai nagymértékben ettől függnek.

  • A zöld ásványok pártfogolják a szerelmeseket. Megvédenek a megtévesztéstől és a hazugságoktól a kapcsolatokban, segítenek megtalálni a lelki társukat, erősítik a családi kapcsolatokat.
  • A kék drágakő mágikus ereje megvéd a veszélytől. Az ilyen színű aventurinnal készült ékszerek kiváló talizmánok lesznek azoknak az embereknek, akiknek munkája kockázattal jár. Az utazóknak sem árt, ha kék amulettet visznek magukkal az útra. Az ásványi anyag növeli a koncentrációt és a felelősségérzetet. Ezenkívül megnyugtat és segít egy adott ügyre összpontosítani.
  • A fekete színű ásvány a legmisztikusabb. Lehetővé teszi, hogy a tudatalattiba nézzen, így a bűvészek szívesen használják különféle foglalkozásokon. Úgy gondolják, hogy az a személy, aki fekete aventurint visz magával, képes feltárni a körülötte lévő emberek gonosz szándékait.

A drágakő semlegesen hat a vízjelek képviselőire, de a tüzes Oroszlánok, Nyilasok és Kosok jobb, ha nem hordanak aventurint magukon.

A kő érzelmességgel és aktivitással ruházza fel tulajdonosát. A tűzjelek bőségesen rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal, így egy ragyogó drágakő viselése garantálja az idegösszeomlást.

Index