Skip to content

Különleges Samhain-i Tarot jóslás a Tarot Nouveau-ból október utolsó hetére

Samhain-i Tarot jóslás a Tarot Nouveau-ból október utolsó hetére

Válassz egy kártyát megérzésed szerint, és máris megtudhatod, hogy mit üzen október utolsó hetére Neked a Tarot!

Ma ismét a saját tervezésű Tarot kártyánkból húzzuk a lapokat.

Ez az új Tarot vagy Tarot Nouveau évtizedes munka eredménye.

Kutatás, meditáció, intuíció segítségével újjá formáltuk a Tarot-t, kijavítottuk a hibáit és rátaláltunk az eredeti rendszerére.

Ma tehát ismét ebből húzunk.

tarot jóslás spiritan
tarot jóslás spiritan

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

A három lap a következő:

Bal

Logika

A Logika az oksági viszonyrendszer tudatosításaként a következtetések, következetesség, az ok-okozati összefüggések feltárását és megértését jelképezi, a tudatos értelemnek azt a jellegzetes sajátosságát, amely az Égiek hathatós közreműködésével képes volt tízezer év alatt eljuttatni az emberiséget a pattintott kövektől a marsjáróig.

Kártyaként a Logika az okos, gyors, agyafúrt elme erejét szimbolizálja, amely itt a maga ötletes, szellemes, sokoldalú, ellentmondásos, sőt ironikus és ravasz módján jelenik meg.

Ez az adottság tesz képessé a dolgok felismerésére, megértésére, elemzésére, azok logikus követésére, az elvonatkoztatásra, számításra és kiszámolásra, a problémák minden oldalról való körüljárására és átlátására.

Ha ezek az erők átveszik az irányítást, megmutatkozik sötét oldaluk: az okoskodás, érzelmi hidegség, maró, cinikus kritika, kétszínűség, pillangószerű változékonyság. A logikáról itt írtunk bővebben.

Kis Arkánumbéli megfelelője: Kardok Királya

Közép

A Ló egyszerre mozgás, változás, energia, egyszersmind állandóságra törekvés és hűség. Kettős természetében azonos a Levegőével – ezáltal tekinthető az Élő Levegőnek.

Kártyaként a Ló teremtette légkörében pezseg az életkedv, a szenvedély és a rajongó lelkesedés, nem hiányzik azonban belőle a türelmetlenség, impulzivitás a féktelen túlzás sem. A kártya a türelmetlenséget fejezi ki, mindent akarunk, mégpedig azonnal.

Ha ez nem sikerül vagy nem kapjuk meg amit akarunk, fortyogva, dühösen, agresszívan reagálunk.

Másrészt a Lótól eredő, serkentő és magával ragadó lendület feloldhatja a fagyos légkört, és kimozdíthatja az elakadt ügyet a holtpontról. Erről itt írtunk részletesebben.

Kis Arkánumbéli megfelelője: Botok Lovagja

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Jobb

Álom

Habár az Álom az elme sajátja, ugyancsak több értelemmel bír, mint alvás közbeni regeneráció, emléktárolás és tervezés. Leginkább ez utóbbi értelemmel bír spirituális vonatkozásban: tapasztalások, események olyan sorát, amelyeket képzeletben élünk át.

Az Álom egy saját logikával és rendszerrel bíró, alternatív valóság, amely csak közvetve hat ki az életre.

Kártyaként az Álom szeretetteljes, békés légkört, jókedvet és a mosoly bölcsességét szimbolizálja. Szemlélődő órákat, harmonikus összhangot, romantikus álmodozást jelképez, azt a hangulatot, mikor szerelmesek leszünk.

A kikapcsolódás és pihenés álmodozó óráit jelöli, mikor örülünk az élet szépségének, a művészeteknek és különösen a zenének. A meditációról ebből a cikkből tudhatsz meg többet.

Kis Arkánumbéli megfelelője: Kelyhek Lovagja

Három érdekesség a Tarot Nouveau-ról

A Tarot Nouveau két fő újdonsága a Nagy Arkánum helyreállítása és a Kis Arkánum összetett rendszerének megalkotása. Ha úgy érezted eddig, hogy a Tarot lapjai valahogy nem igazán követik egymást logikusan és sokszor hiányos vagy kaotikus, nos, igazad van. Tényleg az. A jelenlegi Tarot ugyanis sérült és összekevert. Erre már Crowley is rájött és igyekezett megjavítani.

  1. A Tarot Nouveau valóban új Tarot
    A Tarot Nouveau (ejtsd: taró nuvó, azaz Új Tarot) az egész Tarot újragondolásaként született meg, feltárva az eredetihez legközelebb álló ősi rendszert, úgy, hogy a Kis Arkánum majdnem egészében lecserélésre került.
  2. A Tarot Nouveau három arkánumból áll
    A rendszer a Tarot újragondolásával született. Ennek köszönhetően két fő arkánumból (Nagy és Kis) és egy köztesből (Élő) áll.
  3. A Tarot Nouveau egyszerre segíti a spirituális, okkult fejlődést és az önmegismerést
    A Tarot Nouveau egyszerre használható egy teljes és hiánytalan beavatási sorozat leírásaként és nyomon követésére az anyagban szunnyadásból induló útkereséstől kezdve egészen a Forrásig, képes megmutatni, mely részünkön érdemes dolgozunk, vagy éppen mi az, aminél nem vesszük észre a valódi erőnket. Továbbá a világ 49 archetipikus elemi részét is megmutatja, amely kártyák egy sokszoros összefüggési rendszerben, tökéletesen illeszkednek egymáshoz, ezzel biztosítva, hogy minden kártya megfelelő helyen van.

Akarsz beszélgetni a cikkről? Mi a véleményed a Tarot Nouveau-ról? Kattints ide:

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Index