Skip to content

Segíthet egy női okosóra a spirituális terveink megvalósításában?

Talán elsőre meglepő lehet a címben jelzett kapcsolat egy tárgy ill. a spirituális céljaink között. Hiszen ez utóbbi pont nem a tárgyakról szól. Hanem a természetről, talán istenről, érzelmekről és lélekről. Vagy valami ilyesmiről.

Vagy éppen az ellenkezőjéről. Mindenki máshol és máshogyan találja meg a benne szunnyadó igazságot. De az biztos, hogy első megközelítésre a spiritualitás nem napjaink egyik divatos használati tárgyáról, nem egy okosóráról szól.

A spiritualitás fogalmát nehéz egy definícióban összefoglalni, mivel minden embernek megvan a saját értelmezése arról, hogy mi a spiritualitás.

Általában azzal a tapasztalattal vagy hittel kapcsolatos, hogy az emberi életnek és az univerzumnak van egy nagyobb célja vagy értelme. És ez nem az, hogy hetente 5 x 8 órát gályázunk vagy jobb esetben egyszerűen eltöltünk a munkahelyünkön.

Ez a nehezen, általában hosszú évek szellemi erőfeszítéseivel megszerzett tapasztalat mély kapcsolatot jelent az emberi szellemmel, a természettel és az isteni vagy transzcendens erőkkel.

Egy okosóra viszont valóban sokat segíthet a spirituális céljaink elérésében és a tervezés megvalósításában. Mutatom, hogy miben képes Téged támogatni.

Elsősorban abban, hogy segít nyomon követni és jobbá tenni az egészségi állapotodat.

Nézzünk konkrét példákat és vegyük alapul egy egészen kiváló ár/érték arányú női okosóra, a Huawei Watch Fit 2 Active képességeit.

Egészségi állapot mérésére alkalmas funkciók:

 • pulzusmérés,
 • légzésgyakoriság mérés, remek légzőgyakorlatokat javasol,
 • véroxigénszint mérés,
 • kalória számítás,
 • alvás és a stresszkövetés,
 • napi rutin kialakítása. Megmutatja, mikor keltél, mennyit léptél, mennyi vizet ittál és mennyit mosolyogtál.

Egészségi szint növelésére alkalmas funkciók:

 • emlékeztet: szól, amikor ideje felállni a székból és sétálni egy kellemeset a közeli parkban. Legjobb, ha ehhez a helyes új pasit is meginvitálod a szomszéd irodából,
 • okosan ébreszt: több input paraméter figyelembe vételével pontosan az ideális időpontban kelt fel reggelente,
 • 97 edzésmódszer: ismerj meg új lehetőségeket is, pl. próbáld ki az ellipszis trénerrel történő edzést,
 • edzés animációk: videós tippek a bemelegítésre ill. az edzés utáni nyújtásokra,
 • edzéssel kapcsolatos valós idejű adatok: teljes távolság, összes idő, kilométerenkénti átlag idő, aktuális pulzusszám,
 • személyes edzéstervek a HUAWEI Health applikációból: mintha egy saját edződ lenne. Aki türelmes, szépen beszél és sohasem sürget,
 • útvonalak: megmutatja, merre fuss. A térképeket akár előre is beimportálhatod.

Amint látod, az egészségedre és fizikai aktivitásodra egy kiváló női okosóra remek hatással lehet. Ha hagyod és akarod. Természetesen szándék nélkül pontosan annyit ér, mint a spiritualitás hit és elkötelezettség nélkül. Csupán üres frázisok és elszalasztott lehetőségek halmaza.

Emellett a női okosórák lehetővé teszik a számodra, hogy jobban megszervezd az életedet.

Folyamatosan kapcsolatban állnak az okostelefonoddal. A légzőgyakorlatokhoz remek zenét biztosítanak. Jelzik a bejövő hívásokat és üzeneteket. Segítenek, hogy megtaláld az elveszett telefonodat.

Előrejelzik a várható időjárást. Egyedi és színes számlapokkal rendelkeznek, hogy mindig a hangulatodnak megfelelően nézzenek ki. Támogatnak, hogy nyomon kövesd az időbeosztásodat, a naptáradat és ezzel közvetett módon a céljaidat. Azokat a célokat, amelyek szintén hozzájárulhatnak a személyes fejlődésedhez.

Természetesen a személyes spirituális növekedés leginkább az odafigyelésen és a meditáción keresztül valósul meg.

Egy eszköz csak abban segíthet, hogy jobban tudd irányítani a figyelmedet és jobban tudd megszervezni az életedet. Így több időt és energiát tudsz szentelni az önmagaddal való elmélyült kapcsolatra és a fejlődéshez szükséges gyakorlataidra.

Összességében elmondhatjuk, hogy a női okosórák hasznos eszközei lehetnek a személyes spirituális gyarapodásnak, de a valódi fejlődés persze mindig a saját belső munkánk eredménye.

Az okosórák használata nem helyettesítheti a meditáció és a tudatos építkezés fontosságát. Csak segíthet abban, hogy életünk minden területén hatékonyabbak legyünk.

Index