Skip to content

Nyúl éve 2023 a kínai asztrológia szerint. Mi jellemzi a Víz Nyulat a kínai horoszkópban?

A Nyúl éve 2023 a kínai horoszkóp szerint. Még pontosabban a Víz Nyúl éve. Tudd meg most, mi vár Rád 2023-ban a kínai asztrológiában!

A 2023-as év a Víz Nyúl éve a kínai asztrológiában. A Nyúl újéve 2023. január 22-én kezdődik, és érdemes felkészülni rá, mert a holdújév kezdete mindig energiaváltozást hoz magával, mivel új jegybe lépünk.

A Nyúl éve 2023-ban valóban nagy változást jelent majd, tekintve, hogy kilépünk a Tigris évéből, amelyben a 2022-es kínai újév óta élünk.

A 2023-as év a Víz Nyúl éve lesz

2023 a víz nyúl éve, amely 2023. január 22-én (kínai újév) kezdődik és 2024. február 9-én (kínai újév) ér véget, amikor is átlépünk a sárkány évébe.

A Nyúl jegye a kínai kultúrában a hosszú élet, a béke és a jólét szimbóluma. Az előrejelzések szerint 2023 a remény éve lesz. A Nyúl befolyása mérsékelni fogja a túl impulzív vagy túlságosan elbizakodott embereket.

2023 a „Víz Nyúl” éve lesz, amire 1963 óta nem volt példa.

A nyugati asztrológiában a jegyek minden évben ciklikusan végigjárják a tizenkét hónapot, de a kínai asztrológiában minden jegy egy egész évet kap magának, és egy ciklus tizenkét évig tart.
Minden elemnek megvannak a maga sajátosságai:

 • Fa: Kreativitás és növekedés
 • Tűz: Vezetés és bátorság
 • Föld: Erő és stabilitás
 • Víz: Érzelmek és inspiráció
 • Fém: Fókusz és rend

Egy mozgalmas és energikus évet követően a 12 kínai csillagjegy szülöttei kihasználhatják a nyugodtabb időszakot, hogy számba vegyék életcéljaikat.

A kínai újév egy hagyományos ünnep, amely nagyon fontos Kínában

A kínai asztrológia szerint minden év a tizenkét állat (Patkány, Ökör, Tigris, Nyúl, Sárkány, Kígyó, Ló, Kecske, Majom, Kakas, Kutya és Disznó) egyikének felel meg, és ez a ciklus tizenkét havonta ismétlődik.

A kínai újév, más néven holdújév vagy tavaszi fesztivál, a legfontosabb ünnep Kínában, és néhány más kelet-ázsiai országban is jelentős esemény.

A kínai újév a hagyományos kínai holdnaptár szerinti új év kezdetét ünneplő fesztivál. Hagyományosan az istenségek és az ősök tiszteletének ideje volt, és a lakomák és a családtagok meglátogatásának ideje is lett.

Mikor van a kínai holdújév 2023?

A 2023-as kínai holdnaptár szerint a 2023-as kínai újév 2023. január 22-én, vasárnapra esik, az ünnepségek a lámpásünnepig tartanak, amely 2023. február 5-én lesz.

Mennyi ideig tart a 2023-as kínai holdújév ünnepe?

A hivatalos állami ünnep Kínában általában hét napig tart, de országonként eltérő lehet. Általában a holdújév előestéjétől, más néven a tavaszi fesztivál előestéjétől az első holdhónap hatodik napjáig tart.

Mi a 12 kínai zodiákus jegy?

A kínai állatövi jegyek között a Nyúl a 4. helyen áll. A 12 kínai állatövi jegy sorrendje a következő:

 1. Patkány
 2. Ökör
 3. Tigris
 4. Nyúl
 5. Sárkány
 6. Kígyó
 7. Kecske
 8. Majom
 9. Kakas
 10. Kutya
 11. Disznó

kínai asztrológia szerint minden évhez egy állatot rendelnek e 12 közül, és ez a ciklus minden 12 év után megismétlődik. A kínai naptárban 2023-ban a víz elem a jin formában a fő energiaforrás.

A Nyúl csillagjegy a kínai asztrológiában

A kínai asztrológiában a nyúl az állatöv 12 állatának egyike. A nyúl évében születettekről azt mondják, hogy intelligensek, kedvesek és szelídek, és nyugodt, higgadt természetükről ismertek.

A Nyúl csillagjegy a kínai asztrológiában
A Nyúl csillagjegy a kínai asztrológiában

A Nyúl személyisége

A nyulakról azt mondják, hogy nagyon diplomatikusak, és ügyesek a konfliktusok megoldásában és az emberek összehozásában.

Kiváló kommunikációs képességeikről és mások meggyőzésének képességéről is ismertek.

A Nyúl karrierje

A nyúl évében született emberekről úgy tartják, hogy szorgalmasak és ambiciózusak, és gyakran sikeresek a karrierjükben.

A részletekre való odafigyelésükről is ismertek, valamint arról, hogy képesek precízen megtervezni és végrehajtani a projekteket.

A Nyúl empatikus

A nyulakról azt mondják, hogy nagyon érzékenyek és érzelmesek, és mély empátiájukról és gondoskodó természetükről ismertek.

Gyakran békésnek és nyugodtnak tartják őket, és ügyesek a harmónia fenntartásában a kapcsolataikban.

Nyugodt és higgadt külsejük ellenére a nyulak igen ambiciózusak és céltudatosak lehetnek. Elszántságukról ismertek, és arról, hogy kitartóan és állhatatosan követik céljaikat.

A Nyúl kapcsolatai

Ami a személyes kapcsolatokat illeti, a nyulak hűségükről és elkötelezettségükről ismertek. Gyakran tekintik őket odaadó partnernek és támogató barátnak, és nagyra értékelik a szoros, mély kapcsolatokat.

A nyulak a fa elemhez is kapcsolódnak, és úgy tartják, hogy összhangban vannak a természettel és a természeti világgal. A szépség szeretetéről, valamint a művészet, a zene és az irodalom iránti nagyrabecsülésükről ismertek.

Összességében a nyúl évében született emberek intelligensnek, kedvesnek és szelídnek, nyugodt és higgadt külsővel és mély, gondoskodó természettel rendelkeznek

Képesek a konfliktusok megoldására és az emberek összehozására, valamint céltudatosak és ambiciózusak a törekvéseikben.

Nagyra értékelik a szoros, mély kapcsolatokat, és hűségükről és elkötelezettségükről ismertek. A természettel is összhangban vannak, és mélyen tisztelik a szépséget és a művészeteket.

Melyek a Nyúl évek a kínai asztrológiában?

A Nyúl évei a következők voltak eddig:

Nyúl évek Dátum Őselem
2023 2023. január 22. – 2024. február 9. Víz nyúl
2011 2011. február 3. – 2012. január 22. Fém Nyúl
1999 1999. február 16. – 2000. február 4. Föld Nyúl
1987 1987. január 29. – 1988. február 16. Tűz nyúl
1975 1975. február 11. – 1976. január 30. Fa Nyúl
1963 1963. január 25. – 1964. február 12. Víz nyúl
1951 1951. február 6. – 1952. január 26. Fém nyúl
1939 1939. február 19. – 1940. február 7. Föld nyúl

A Nyúl csillagjegy szerencsés és szerencsétlen dolgai

A Nyúl csillagjegy szerencseszámai: 6, 4 és 3

A Nyúl csillagjegy szerencsés színei: Lila, kék, rózsaszín és piros

A Nyúl csillagjegy szerencsés időpontjai: 29, 27, 26 minden kínai holdhónapban.

A Nyúl csillagjegy szerencsés irányai: Északnyugat, kelet és dél

A Nyúl csillagjegy szerencsés virágai: Jázmin és Plantain Lily

A Nyúl csillagjegy szerencsés hónapjai: Kínai holdhónapok: 11., 8., 4. és 1.

A Nyúl csillagjegy szerencsétlen számai: 8, 7 és 1

A Nyúl csillagjegy szerencsétlen színei: Fehér, sötétsárga és sötétbarna

A Nyúl csillagjegy szerencsétlen irányai: Délnyugat, Nyugat és Észak

A víz elem a kínai tanításokban

A kínai elemrendszerben a víz egyike annak az öt elemnek, amelyekről úgy tartják, hogy a világegyetemet alkotják. A másik négy elem a fa, a tűz, a föld és a fém. Mindegyik elemhez sajátos tulajdonságok és jellemzők társulnak, és úgy tartják, hogy jelentős hatással vannak az emberekre és az eseményekre.

A vízhez az áramlás, az alkalmazkodóképesség és a rugalmasság tulajdonságait társítják. Úgy tartják, hogy az élet folyékonyságát és mozgását képviseli, és a változással és átalakulással társul. A vizet az érzelmekkel és az intuícióval is kapcsolatba hozzák, és úgy gondolják, hogy az én mély, tudattalan részeit képviseli.

A kínai asztrológiában a víz elem a patkány, az ökör és a disznó állatövi jegyekhez kapcsolódik. Az e jegyekben születettekről úgy tartják, hogy a víz tulajdonságai befolyásolják őket, és gyakran mondják róluk, hogy érzékenyek, érzelmesek és intuitívak.

A víz elem a kínai feng shui rendszerben az északhoz és a télhez is kapcsolódik

Úgy tartják, hogy nyugalmat és békességet hoz, és különösen hasznosnak tartják stresszes vagy bizonytalan időkben.

A személyes növekedés és fejlődés szempontjából a víz elem az alkalmazkodás és az áramlással való együtthaladás képességével van összefüggésben. Úgy tartják, hogy az elengedés képességét és az élet természetes áramlásának való átadás képességét képviseli.

Az egészség szempontjából a víz elemet a vesékkel és a húgyutakkal tartják kapcsolatban állónak. Úgy gondolják, hogy különösen fontos az egészséges hidratációs szint fenntartásában és a szervezet természetes méregtelenítési folyamatainak támogatásában.

Összességében a kínai asztrológiában a víz elemet az áramlás, az alkalmazkodóképesség és a rugalmasság tulajdonságaival hozzák összefüggésbe

Úgy tartják, hogy az érzelmeket, az intuíciót és a tudattalan ént képviseli, és úgy gondolják, hogy a nyugalom és a békesség érzetét kelti. Az alkalmazkodás és az áramlással való együtthaladás képességével is összefüggésbe hozzák, és úgy tartják, hogy az egészséges hidratálással és méregtelenítéssel kapcsolatos.

Cikk forrása: tarsasag.org

Index