Skip to content

Téli napfordulós Tarot jóslás december utolsó hetére (12.22-12.28)

Téli napfordulós Tarot jóslás december utolsó hetére (12.22-12.28)

válassz egy vagy két kártyát megérzésed szerint, és máris olvashatod a lapok jelentését, amikből megtudhatod, hogy mit üzen december utolsó hetére Neked a Tarot!

tarot jóslás spiritan
tarot jóslás spiritan

A mostani kirakás során ismét megmutatjuk a három lap egyenkénti értelmén túl két-két lap együttes jelentését is.

A Tarot sokkal erősebb, hatékonyabb és komolyabb eszköz az angyalkártyákhoz képest. Míg az angyalkártyáknál egy lapot húzunk egy kérdésre, a Tarot képes mélységeiben is feltárni a problémákat, megoldásokat.

Ehhez viszont szükséges tudni értelmezni is a lapok közös jelentését. A mai kirakással tehát bepillantást nyersz abba, hogy miként dolgoznak azok, akik a Tarot-t valóban használják.

#spiritan #tarot

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

A három lap a következő:

Tarot jóslás a jövő hétre
Tarot jóslás a jövő hétre

Bal

Kelyhek Hármas

A Kelyhek Hármas az öröm, a gondtalanság és a hála kifejezője, amit az arató hálaünnep élménye fejez ki a legjobban.

Azt jelzi, hogy valami értékeset, szépet értünk el, vagy kaptunk ajándékba, és ezért boldogok, elégedettek és hálásak vagyunk. A lélek szintjén életörömöt és beteljesülést mutat, külső szinten örömünnepet jelenthet.

Közép

Érmék ötös

Az Érmék Ötöse a krízis, a nélkülözés és a bizonytalanság kártyája. Az élet szűk átjáróit jelképezi, melyekben nyomorúságosnak, boldogtalannak, elhagyatottnak és valóban szánalmasnak érezzük magunkat.

Ennek ellenére kevésbé a valóságos veszteségek és anyagi kudarcok előhírnökét, inkább azt mutatja, hogy bizonytalan lábakon állunk, félünk, hogy az ingatag talaj nem tart meg. A minden fejlődési krízisre jellemző állapotot jeleníti meg, melyben elhagyjuk a stabilitást és biztonságot jelentő területeket, hogy új, az eddigieknél nagyobb kihívások és az ezekkel járó kockázatok felé forduljunk.

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Jobb

XIV Mértékletesség

A Mértékletesség az utána következő Ördög (XV) kártyának, a mértéktelenség megtestesítőjének egészséges ellentéte.

Harmónia, kiegyensúlyozottság, higgadtság és lelki béke jellemzi a Mértékletességet. Ezzel az egészség és lelki egyensúly boldogító élményét jelenti, vagyis, hogy jól bánunk önmagunkkal, szeretjük önmagunkat és ebből adódóan harmonikus összhangban élünk környezetünkkel is.

Ez a kártya az egyensúlyi állapot kifejezése, aminek létrejötte az ember kiegyensúlyozó, mértéktartó képességét feltételezi. Az ember ebben az élethelyzetben igyekszik vágyai és lehetőségei között reális középutat találni.

Két-két kártya együttes értelme

1+2

Ha képes vagy kilépni a komfortzónádból, nem várt öröm érhet igazi meglepetésként. Mozdulj meg, mozdulj ki, hagyd hátra a biztonságos ámde unalmas kikötőt.

Az igazi Élet az ismeretlen tengereken vár rád!

1+3

Ez most a beteljesült ünneplés ideje, amikor valamit ténylegesen sikerrel fejezel be úgy, hogy örömre ad okot mindenkinek, aki a részese volt.

Olyan nyugalmi helyzetről van szó, amit leginkább a megelégedett öröm ír le.

2+3

Vigyázz, mert könnyen kibillenhetsz az egyensúlyodból és nem feltétlen örömteli irányba.

Lehet, hogy nem akadályozhatod meg a változásokat, ám keresd mindig azt bennük, ami leginkább javadra válik!

Érdekességek a Tarot-ról

A tarot keletkezéséről megoszlanak a vélemények. A kártyákról elsőnek egy 1377-es dokumentumban tettek említést, amelyben betiltották a kártya használatát. Ennek ellenére a terjedését nem tudták megállítani, és a világ nagyobb városaiban rövid időn belül ismertté vált.

Ismerve a középkor kommunikációs szokásait, és figyelembe véve a könyvnyomtatás hiányát, ez nem volt elhanyagolható tényező akkoriban. A mai játékkártyák szerzetileg sok hasonlóságot mutatnak a tarot lapjaival. A kis arkánum négy színe a legtöbb mostani játékkártyajátékban is megtalálható. A nagy arkánum Bolond kártyája mára dzsókerként vált ismertté.

A Tarot a 16. században

A 15. század végére, 16. század elejére már a maihoz hasonló, 78 lapos kártyáról álló csomag vált ismertté, melyet velencei tarotnak neveztek, a későbbiekben marseille-i tarotként híresült el. A marseille-i tarot máig is hozzáférhető az eredetivel azonos kiadásban, a szakirodalmak általában ezeket a lapokat kiáltják ki „eredetinek”. Jellegzetes, egyszerűen színezett lapjai erősen megosztják a hozzáértőket, abban azonban egyetértenek, hogy szimbólumrendszere valóban, a ma kapható lapok eredetiének tekinthetőek.

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Index