Skip to content

További 5+1 tulajdonság, ami a spirituális emberekre jellemző

A spiritualitás olyan lelki-szellemi irányultságot jelent, amely törvényszerűen megváltoztatja az Embert magát is, nem csak azt, ahogy a világot látja. 
Cikksorozatunk második részében további 5 plusz 1 tulajdonságot vesszünk sorra, ami gyakorta jellemző minden spirituális emberre.

Tudjuk, hogy az élet gyakorta kaotikus, tele félreértésekkel, misztériumokkal. Bizony, mindannyian vallunk kudarcot, mind kerülünk néha a padlóra.

További 5+1 tulajdonság, ami a spirituális emberekre jellemző
További 5+1 tulajdonság, ami a spirituális emberekre jellemző

Egyszerűen maga az Élet ilyen: a hibáinkból tanuljuk meg, mit hogyan érdemes, vagy nem érdemes csinálni. Olyan törvényszerűség ez, amely másfél milliárd éve alakítja az élővilágot a Földön és egészen jól bevált. Elvégre Te is itt vagy!

Milyen további tulajdonságok jellemzők a spirituális emberekre?

7. Egy spirituális ember értékeli az élet minden formáját

A spirituális ember nem törvényszerűen vegetariánus. Ehet húst is, ihat tejet, hordhat bőrt és gyapjút is. Mindez jogában áll és szabad akaratából fakad.

Viszont egy spirituális ember tiszteli és értékeli az élet minden formáját, mert pontosan tudja, látja és érzi, mekkora hatalmas eredmény ez egy alapvetően hideg és élettelen naprendszerben és űrben.

Egy spirituális ember értékeli az élet minden formáját
Egy spirituális ember értékeli az élet minden formáját

Egy spirituális ember ezért akkor öl, ha szükséges és minden esetben tisztelettel teszi. Ha spirituális úton jársz, annak biztos jele, hogy megérted, a valóság ajándék, ezért sokkal könnyebb jelen lenni benne és megbecsülni mindent részét.

8. Egy spirituális ember megbocsát – önmaga miatt

A megbocsátás elsősorban önmagunk miatt fontos. Ha olyasvalaki okozott nekünk sérelmet, aki erről nem is tud, vagy már meghalt, attól hogyan kérhetsz jóvátételt? Aki szándékosan okozott neked kárt, az aligha tanúsítana bűnbánatot. Ráadásul a haragtartással elsősorban magadnak, másodsorban szeretteidnek ártasz!

A negatív energiák elraktározása energetikai zavart eredményez, ami testi tüneteket fog okozni, emellett a mindennapi gondolkodásodat is lehúzza. Károsan hat az emberi kapcsolataidra és felemészt a haragtartás. Egy spirituális ember ezért megbocsátó.

Egy spirituális ember megbocsát - önmaga miatt
Egy spirituális ember megbocsát – önmaga miatt

Ám a megbocsátás nem jelenti azt, hogy hagyja magát kihasználni, vagy ne követelné meg a jóvátételt! Az önmagunkért kiállásról itt írtunk bővebben.

9. Egy spirituális ember szeret utazni, nyitott az újdonságokra

Aki a spiritualitás valamelyik ösvényére lépett, bizonyosan sürgetést érez az utazásra. Ez lehet testi és szellemi egyaránt – van, aki elhagyja a kontinenst is az új élményekért és van, aki a szobájában szeret inkább egy könyvbe bújni. Meg persze vannak azok is, akik mindkettőt szeretik.

Ha a szíved szerint folyton utaznál, az azt jelenti, hogy tapasztalatokra hív a felsőbb tudatod, mert nem ott van dolgod, ahol éppen tartózkodsz! Merj belevágni az ismeretlenbe.

10. Egy spirituális ember intuitív, hallgat a megérzéseire

A spirituális ember tudja, hogy se az érzelmeire (szívére) se az eszére (elméjére) nem érdemes hallgatnia. Az intuíció, a megérzés az, ami vezérli, mert tudja, hogy a Felsőbb Tudata, Tenmaga az, aki tisztán átlátja a dolgokat.

Egy spirituális ember intuitív, hallgat a megérzéseire
Egy spirituális ember intuitív, hallgat a megérzéseire

Az érzelmeket könnyű befolyásolni, az értelmet meg lehet vezetni, de a megérzés az tiszta marad. Ezért aki spirituális úton jár, intuitív ember, és lenyűgözi mindaz, ami sokkal nagyobb, hatalmasabb, misztikusabb nála. Ha spirituális ember vagy, akkor mindig figyelembe veszed a belső megérzéseidet, amikor fontos döntéseket hozol.

11. Egy spirituális ember szeret másokon segíteni

Spirituális emberként tudod, hogy mások úgy viselkednek Veled, ahogy Te gondolkozol magadról és ahogy másokkal bánsz.

Egymást segíteni jó dolog, hiszen egy spirituális ember pontosan tudja, hogy ez tartja össze a közösségeket, a társadalmat. A segítség viszonzásra talál, minél többen gondolkodnak úgy, hogy egymást segíteni jó dolog.

Egy spirituális ember szeret másokon segíteni
Egy spirituális ember szeret másokon segíteni

Még vállalkozóként is inkább segíted a konkurenciát – ha jó szakember vagy, azért, hogy fenntartsd a versenyt, ha pedig kezdő vagy, azért, hogy tanulj.

+1. Egy spirituális ember a csodát várja és a jelenben él

Aki spirituális úton jár, egyszerre él a jelenben, itt és most és tekint az Ég felé. Aki spirituális az bőven lehet realista is mellette – ám a realitás, azaz valóság számára messze több, mint a puszta anyagi lét.

Egy spirituális ember a csodát várja és a jelenben él
Egy spirituális ember a csodát várja és a jelenben él

A realitás ugyanúgy megengedi, hogy a csodát várja, sőt előidézze. Elvégre maga az élet is csoda, az, hogy itt, a Földön van élet, méghozzá gondolkodásra képes élet. Aki spirituális úton jár, természetesen tudja, hogy ez nem véletlen.

Előző cikkünk itt olvasható.