Skip to content
Tartalomjegyzék
< Minden témakör
Print

Lapis lazuli

A lapis lazuli egy lenyűgöző kék kristály, amelyet szépségéért és erejéért már az ókorban is nagyra becsültek. Ez a bölcsesség, az intuíció és az igazság köve, amely segíthet abban, hogy kapcsolatba lépj magasabb éneddel és kifejezd saját magadat, hallasd a hangodat.

Tekintsük át a lapis lazuli általános, spirituális és energetikai tulajdonságait, valamint a kristálymágiához való felhasználásának néhány gyakorlati módját fogjuk megvizsgálni. Néhány részletet is közlünk ennek a csodálatos drágakőnek a színéről, megjelenéséről, ritkaságáról és forrásairól.

A lapis lazuli általános tulajdonságai

A lapis lazuli egy metamorf kőzet, amely több ásványból, főként lazuritból áll, ez adja jellegzetes mélykék színét. Tartalmazhat még fehér kalcitot, kék szodalitot és aranyszínű piritet is, amelyek kontrasztot és csillogást kölcsönöznek a kőnek.

A lapis lazuli hosszú múltra tekint vissza művészeti, vallási és gyógyászati célokra való felhasználása

Az ókori egyiptomiak tisztelték, akik sírjaikat, templomaikat és ékszereiket díszítették vele. Ez volt a forrása az ultramarin pigmentnek is, amelyet a reneszánsz festők használtak lenyűgöző remekművek készítéséhez.

A lapis lazuli általános tulajdonságai
A lapis lazuli általános tulajdonságai

A lapis lazuli a torokcsakrához, a kommunikáció és a kifejezés központjához kapcsolódik. Segíthet abban, hogy tisztán és magabiztosan mondd ki az igazságodat, valamint hogy együttérzéssel és megértéssel hallgass meg.

Fokozhatja kreativitásodat és képzelőerődet is, lehetővé téve számodra, hogy a művészet különböző formáiban fejezd ki magad.

Hogyan használjuk a Lapis Lazulit az általános kristálymágiához?

A lapis lazuli általános kristálymágiához való használatának egyik legegyszerűbb módja, ha medálként vagy nyakláncként viseled. Így a torokcsakrád közelében tarthatod, és egész nap élvezheted gyógyító rezgéseit. Meditáció vagy relaxáció közben egy lapis lazuli követ a torokcsakrádra is helyezhetsz, és vizualizálhatod, hogy egy kék fény tölti be a torok területét.

Ez segíthet megtisztítani minden olyan blokkot vagy negatív energiát, amely hatással lehet a kommunikációs képességeire. Egy másik módja a lapis lazuli általános kristálymágiához való használatának, ha az oltárra vagy a szent helyére helyezi. Használhatod szándékod vagy imáid fókuszpontjaként, vagy jósláshoz, illetve jósláshoz használt eszközként. Arra is használhatod, hogy energiájával feltöltsd a vizet vagy más kristályokat.

A Lapis Lazuli használatának néhány előnye:

  • Segíthet hozzáférni a belső bölcsességhez és intuícióhoz.
  • Segíthet hatékonyan és hitelesen kommunikálni
  • Segíthet fejleszteni pszichikai képességeidet és spirituális tudatosságodat.
  • Segíthet legyőzni a félelmet és a szorongást.
  • Segíthet a spirituális szeretet és hűség vonzásában.
Hogyan használjuk a Lapis Lazulit az általános kristálymágiához?
Hogyan használjuk a Lapis Lazulit az általános kristálymágiához?

A lápisz lazuli spirituális (ezoterikus) tulajdonságai

A lapis lazuli a spirituális növekedés és fejlődés erőteljes kristálya. Erős kapcsolata van az isteni birodalommal, és segíthet a tudatosság és a tudás magasabb szintjeinek elérésében.

Segíthet a harmadik szem csakrád, az intuíció és a belátás központjának felébresztésében is.A harmadik szem csakrád megnyitásával fokozhatod a valóságérzékelésedet, és a fizikai világon túlra láthatsz.Emellett útmutatást is kaphatsz a szellemvezetőidtől, angyalaidtól vagy magasabb énedtől.

Hogyan használjuk a Lapis Lazulit az elme serkentésére?

A lapis lazuli egyik módja az elme stimulálására az, hogy meditáció vagy alvás közben a homlokodra vagy a harmadik szem csakrád fölé helyezed. Ez segíthet aktiválni a tobozmirigyet, amely a melatonin termeléséért és a cirkadián ritmus szabályozásáért felelős.

Segíthet abban is, hogy világos álmokat, asztrális kivetítést vagy a módosult tudatállapotok más formáit tapasztalja meg. A lapis lazuli használatának másik módja az elme serkentésére az, hogy a kezedben tartod vagy a fejed közelébe helyezed, miközben tanulsz vagy valami újat tanulsz.

Hogyan használjuk a Lapis Lazulit az elme serkentésére?
Hogyan használjuk a Lapis Lazulit az elme serkentésére?

Ez segíthet javítani a memóriát, a koncentrációt és az analitikus képességeket.Segíthet az összetett fogalmak megértésében és a problémák megoldásában is.

A lapis lazuli fokozhatja a bölcsességet

A lapis lazuli fokozhatja a bölcsességet azáltal, hogy segít összekapcsolódni a felsőbb éneddel és hozzáférni az egyetemes tudáshoz.

Segíthet abban, hogy betekintést nyerj önmagadba és másokba, valamint az élet mélyebb értelmébe. Segíthet abban is, hogy olyan bölcs döntéseket és választásokat hozz, amelyek összhangban vannak valódi céloddal és lelked útjával.

A Lapis Lazuli energetikai tulajdonságai

A lapis lazuli egy energetikai kristály, amely segíthet egyensúlyba hozni és harmonizálni az energiameződet.

Segíthet elengedni minden olyan negatív érzelmet vagy gondolatot, amely hatással lehet a jólétére. Segíthet abban is, hogy pozitív energiát és rezgéseket vonzzon magához, amelyek támogathatják az egészségét és a boldogságát.

Hogyan használd a lapis lazuli-t az önkifejezés támogatására?

A lapis lazuli használatának egyik módja az önkifejezés fokozására az, hogy fülbevalóként vagy gyűrűként viseljük. Így serkentheti az energiaáramlást a kezében és a fülében, amelyek kapcsolatban állnak a verbális és nem verbális önkifejezési képességével.

A lapis lazulit használhatod íráshoz, rajzoláshoz, festéshez, énekléshez vagy a kreatív kifejezés bármely más formájához is, amelyet élvezel.

Ez segíthet abban, hogy felszabadítsd belső művészetedet, és megoszd egyedi ajándékaidat a világgal.

A Lapis Lazuli energetikai tulajdonságai
A Lapis Lazuli energetikai tulajdonságai

A lapis lazuli javíthatja a kommunikációt

A lapis lazuli javíthatja a kommunikációt, segítve abban, hogy tisztán és magabiztosan mondd ki az igazadat. Segíthet leküzdeni minden félelmet vagy félénkséget, ami esetleg megakadályozza, hogy teljes mértékben kifejezd magad.

Segíthet abban is, hogy együttérzéssel és megértéssel hallgass, és hatékonyan kommunikálj másokkal. A lapis lazuli segíthet abban is, hogy kommunikálj a spirituális világgal, és üzeneteket vagy jeleket kapj a szellemi vezetőidtől, angyalaidtól vagy felsőbb énedtől.

A Lapis Lazuli tulajdonságai dióhéjban

Következzen most néhány részlet a lapis lazuliról, amit érdemes tudnod.

A lápisz lazuli gyakori színváltozata(i)

A lapis lazuli leggyakoribb színváltozata a mélykék, aranyszínű piritpöttyökkel. Vannak azonban más színváltozatok is, amelyek a kék, a fehér vagy a zöld világosabb árnyalatait is tartalmazhatják.

A lápisz lazuli megjelenése

A lapis lazuli megjelenése általában durva és egyenetlen, mivel több ásványból álló kőzetről van szó. Azonban ékszerek vagy díszítés céljából csiszolható és különböző formákra és méretekre vágható.

A lapis lazuli gyakorisága

A lapis lazuli gyakorisága a minőségétől és eredetétől függ. A legjobb minőségű lapis lazuli ritka és drága, mivel a legrégebbi afganisztáni bányákból származik. A gyengébb minőségű lapis lazuli gyakoribb és megfizethetőbb, mivel a világ más tájairól származik.

A lápisz lazuli forrásbányái

A lapis lazuli forrásbányái főként Afganisztánban, Pakisztánban, Chilében, Oroszországban, Olaszországban, Mongóliában, az Egyesült Államokban és Kanadában találhatók. Afganisztánt tekintik a lapis lazuli szellemi hazájának, mivel évezredek óta ott termelik a legfinomabb köveket.