Skip to content
Tartalomjegyzék
< Minden témakör
Print

Fekete Turmalin

Fekete Turmalin: A földelés és tisztítás kristálya.

A Fekete Turmalin Általános Jellemzői

A Fekete Turmalin egy erőteljes kristály, amely a Turmalin család tagja, egy különféle színű és tulajdonságú szilikátmineralok csoportja. A Fekete Turmalin, más néven Schorl, a Turmalin leggyakoribb és legbőségesebben előforduló típusa, amelyet általában pegmatit erekben találnak kvarccal és más ásványokkal együtt.

A Fekete Turmalin színe mélyfeketétől a kékfeketén vagy barnásfeketén át változik, attól függően, hogy mennyi vasat tartalmaz. Lágy fényűtől gyantás fényűig terjedő fénye van, és a Mohs-skálán 7-től 7,5-ig terjedő keménységgel rendelkezik. Trigonális kristályrendszerrel és prizmatikus szokással bír, ami azt jelenti, hogy hosszúkás kristályokat formál háromszögletű keresztmetszetekkel és függőleges barázdákkal.

Hogyan Használjuk a Fekete Turmalint az Általános Kristálymágiában

A Fekete Turmalin egy sokoldalú kristály, amelyet különböző célokra lehet használni a kristálymágiában. Néhány módja a Fekete Turmalin használatának:

 • Viseld medálként, karkötőként, gyűrűként vagy fülbevalóként, hogy megvédj magad a negatív energia, az elektromágneses sugárzás és a környezeti szennyeződések ellen. Ugyanezt a hatást elérheted, ha zsebedben, táskádban vagy autódban helyezed el.
 • Helyezd a számítógéped, TV-d, telefonod vagy más elektronikus eszközeid mellé, hogy megóvd magad a káros kibocsátásoktól és növeld a koncentrációd és figyelmed.
 • Tedd az ágyad alá vagy a matracod alá, hogy elősegítsd a nyugodt alvást és megakadályozd az álmatlanságot. Elhelyezheted a hálószobádban vagy nappalidban is, hogy békés és nyugtató légkört teremts.
 • Tartsd a kezedben vagy helyezd a gyökércsakrádra (a gerinced aljára), hogy földeld magad és kapcsolódj az Föld energiájával. Meditálhatsz is vele, hogy tisztítsd az elméd és kiegyensúlyozd az energiaközpontjaid.
 • Használd együtt más kristályokkal, hogy fokozd hatásaikat és szinergiát hozz létre. Például párosíthatod tiszta kvarccal a tisztítás és gyógyítás érdekében, rózsakvarccal a szeretet és együttérzés, ametiszttel az intuíció és spiritualitás, vagy citrinnel a bőség és öröm felé.
Hogyan Használjuk a Fekete Turmalint az Általános Kristálymágiában
Hogyan Használjuk a Fekete Turmalint az Általános Kristálymágiában

A Fekete Turmalin használatának előnyei közé tartozik:

 • Segít megszabadulni a negatív érzelmektől, mint a félelem, harag, szorongás és stressz, és helyettük pozitív érzelmeket, mint a bizalom, bátorság, nyugalom és boldogság áraszt be.
 • Javítja a fizikai egészséget az immunrendszer erősítésével, a test méregtelenítésével, a fájdalom enyhítésével és a keringés javításával.
 • Serkenti a mentális képességeket az emlékezet, kreativitás, logika és problémamegoldó készség fokozásával.
 • Jó szerencsét, jólétet és sikerességet vonz, összhangba hozva igaz céljával és eltávolítva az akadályokat vagy kihívásokat, amelyek gátolhatják a haladását.
 • Elősegíti a spirituális növekedést a harmadik szem és korona csakrák megnyitásával, javítva az intuíciót, a pszichikai képességeket és a magasabb birodalmakkal való kapcsolatot.

A Fekete Turmalin Spirituális (Ezoterikus) Jellemzői

A Fekete Turmalin egy mélyen spirituális kristály, amely segít elérni a magasabb tudatossági és éberségi szinteket. Védelmező, tisztító és átalakító köveként ismert. Segít legyőzni a negatív befolyásokat vagy erőket, amelyek befolyásolhatják a lélek útját.

Hogyan használjuk a Fekete Turmalint a negativitás elhárítására

A Fekete Turmalin az egyik legjobb kristály a negativitás minden forrásból való elhárítására. Pajzsként működik, amely visszaveri és semlegesíti az Ön felé irányuló minden káros vagy nem kívánt energiát. Íme néhány módja a Fekete Turmalin használatának ebben a szellemben:

 • Viselje vagy hordja magánál, amikor zsúfolt vagy stresszes környezetben tartózkodik, mint például tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóközpontokban, repülőtereken vagy kórházakban. Segít elkerülni mások érzelmeinek vagy rezgéseinek befogadását, amelyek csökkenthetik az Ön frekvenciáját.
 • Helyezze el otthona vagy irodája négy sarkában, hogy védelmező hálót hozzon létre, amely kizár minden negatív entitást vagy befolyást, amely megpróbálhatja betörni térét. Helyezheti ajtói vagy ablakai közelébe is, hogy megakadályozza a nem kívánt látogatók belépését.
 • Használja rituálékban vagy varázslatokban, amelyek az elűzést, az ördögűzést vagy a védelmet foglalják magukban. Tisztíthatja magát vagy másokat is minden rátok rakott átoktól, rontástól vagy kötődéstől.
 • Égesse füstölőként vagy füstölje körbe magát vagy terét, hogy megtisztítsa a levegőt és eltávolítsa a megmaradt negatív energiákat. Szórhatja porát ingatlanja vagy tulajdonai köré, hogy elhárítsa a rossz szemet vagy a balszerencsét.
A Fekete Turmalin Spirituális (Ezoterikus) Jellemzői
A Fekete Turmalin Spirituális (Ezoterikus) Jellemzői

A Fekete Turmalin lehet, hogy fokozza a földelést

A Fekete Turmalin egy erőteljes földelő kristály, amely segíthet Neked a központodban maradni és kiegyensúlyozottnak lenni bármilyen helyzetben. Segít kapcsolódni a Föld energiájához és megerősíteni Önt a jelen pillanatban. Íme néhány módja a Fekete Turmalin használatának e célból:

 • Viselje vagy hordja magánál, amikor szétszórt, instabil vagy önmagától vagy környezetétől elszakadt állapotban van. Segít visszanyerni a fókuszt és tisztaságot, és biztonságosabbnak és magabiztosabbnak érezni magát.
 • Helyezze a gyökércsakrára (a gerince aljára) vagy a lábfejeire, hogy aktiválja és összehangolja ezt az energiaközpontot. Segít elengedni a felesleges vagy pangó energiákat, amelyek nyugtalanságot, szorongást vagy ingerlékenységet okozhatnak.
 • Használja meditációban vagy jógában, hogy elmélyítse gyakorlatát és fokozza tudatosságát. Segít lecsendesíteni az elmét és összhangba kerülni a testével és lélegzetével.
 • Használja kristályrácsokban vagy elrendezésekben, hogy stabil és támogató alapot hozzon létre szándékainak. Segít megvalósítani céljait és vágyait realisztikus és gyakorlati módon.

A Fekete Turmalin energetikai jellemzői

A Fekete Turmalin egy hatékony energetikai kristály, amely segíthet megtisztítani és megszűrni auráját és energiamezejét. Segíthet átalakítani és transzmutálni bármely alacsony rezgésszámú vagy disharmóniás energiát, amely befolyásolhatja jólétét.

Hogyan használjuk a Fekete Turmalint az aura tisztítására

A Fekete Turmalin kiváló kristály az aura tisztítására, amely a fizikai testet körülvevő és átható finomenergia-mező. Segíthet eltávolítani bármely blokkolást, szennyeződést vagy torzulást, amely megakadályozhatja aurája ragyogását. Íme néhány módja a Fekete Turmalin használatának e célból:

 • Viselje vagy hordja magánál, amikor kimerültnek, tompának vagy nehéznek érzi magát. Segít visszaállítani vitalitását és ragyogását, és energikusabbnak és frissebbnek érezni magát.
 • Helyezze a feje vagy nyaka köré, hogy megtisztítsa mentális és érzelmi testét. Segít elengedni a negatív gondolatokat vagy érzéseket, amelyek befolyásolhatják ítélőképességét vagy hangulatát.
 • Helyezze a szíve vagy mellkasa köré, hogy megtisztítsa spirituális testét. Segít gyógyítani bármely sebet vagy traumát, amely blokkolhatja szívc sakráját vagy megakadályozhatja, hogy szeretetet adjon és kapjon.
 • Használja kristályfürdőkben vagy zuhanyokban, hogy megtisztítsa fizikai testét. Segít lemosni a toxinokat vagy szennyeződéseket, amelyek károsíthatják egészségét vagy megjelenését.
A Fekete Turmalin energetikai jellemzői
A Fekete Turmalin energetikai jellemzői

A Fekete Turmalin lehet, hogy fokozza a tisztítást

A Fekete Turmalin egy erőteljes kristály a tisztításra, amely a nem kívánt vagy káros anyagok vagy befolyások eltávolításának folyamata önmagából vagy környezetéből. Segíthet tiszta és szent teret teremteni magának és másoknak. Íme néhány módja a Fekete Turmalin használatának e célból:

 • Viselje vagy hordja magánál, amikor tisztításra vagy méregtelenítésre van szüksége. Segít eltávolítani a rendszeréből a hulladékot vagy a felesleget, és helyreállítani egyensúlyát és harmóniáját.
 • Helyezze a vizébe vagy ételébe, mielőtt elfogyasztaná őket. Segít pozitív és gyógyító energiával feltölteni őket, javítva minőségüket és ízüket.
 • Helyezze növényeihez vagy kertjéhez, hogy megtisztítsa őket minden kártevőtől vagy betegségtől. Segíti őket egészségesen és erősen növekedni, bőséges gyümölcsöt és virágot teremni.
 • Helyezze kristályaihoz vagy ékszereihez, hogy megtisztítsa őket minden negatív energiától vagy befolyástól. Segít visszaállítani eredeti szépségüket és erejüket.

A Fekete Turmalin tulajdonságai dióhéjban

A Fekete Turmalin egy lenyűgöző kristály, számos tulajdonsággal és felhasználási móddal. Íme néhány részlet erről a csodálatos kövről dióhéjban:

A Fekete Turmalin gyakori színváltozatai

A Fekete Turmalin alapvetően fekete színű, azonban az összetételében lévő vas és egyéb szennyeződések függvényében színváltozatokban is előfordulhat. A Fekete Turmalin néhány gyakori színváltozata:

 • Kékfekete: Ez a Fekete Turmalin ritka típusa kék árnyalattal bír a titán jelenléte miatt. Ezt a változatot Indikolitnak is nevezik.
 • Barnásfekete: Ez a Fekete Turmalin gyakori típusa barnás árnyalattal rendelkezik a mangán jelenléte miatt. Ezt a változatot Dravitnak is nevezik.
 • Zöldesfekete: Ez a Fekete Turmalin ritka típusa zöldes árnyalattal bír a króm jelenléte miatt. Ezt a változatot Króm Turmalinnak is nevezik.

A Fekete Turmalin megjelenése

A Fekete Turmalin megjelenése egyedi, könnyen felismerhető és azonosítható. Megjelenésének néhány jellemzője:

 • Alak: A Fekete Turmalin hosszúkás kristályokat formál háromszögletű keresztmetszetekkel és függőleges barázdákkal. A kristályok egyenesek, ívelt, csavart vagy hajlított formájúak lehetnek, a növekedési körülményektől függően.
 • Fény: A Fekete Turmalin fénye üvegszerűtől gyantásig terjed, ami azt jelenti, hogy úgy veri vissza a fényt, mint az üveg vagy a gyanta.
 • Átlátszóság: A Fekete Turmalin lehet átlátszó, áttetsző vagy opák, a kristályok vastagságától és minőségétől függően.
 • Hasadás: A Fekete Turmalin rosszul hasad, ami azt jelenti, hogy nyomás vagy erőhatás alatt szabálytalanul és egyenetlenül törik.
 • Törés: A Fekete Turmalin konkoidtól egyenetlen törésű, ami azt jelenti, hogy ütésre vagy leejtésre görbe vagy szaggatott felületekkel törik.
 • Csík: A Fekete Turmalinnak fekete csíkja van, ami azt jelenti, hogy fehér felületen dörzsölve fekete nyomot hagy.
A Fekete Turmalin megjelenése
A Fekete Turmalin megjelenése

A Fekete Turmalin ritkasága

A Fekete Turmalin nem számít ritka kristálynak, mivel széles körben elterjedt és bőven megtalálható a természetben. Számos országban és régióban megtalálható világszerte, mint például Brazília, Madagaszkár, Pakisztán, Afganisztán, Srí Lanka, Ausztrália, Oroszország, USA, Kanada és Európa. Azonban a Fekete Turmalin néhány színváltozata, mint a kékfekete és a zöldesfekete, ritkábbak és értékesebbek a gyakori fekete típusnál.

A Fekete Turmalin bányái

A Fekete Turmalint különböző típusú kőzetekből és lerakódásokból bányásszák, mint például pegmatitok, gránitok, metamorf kőzetek, árkok és kavicsok. A Fekete Turmalin néhány leghíresebb és legtermékenyebb bányája:

 • A Cruzeiro bánya Minas Gerais-ban, Brazíliában: Ez a bánya mélyfekete színű és üvegszerű fényű, magas minőségű Fekete Turmalin kristályokat termel. Ezenkívül másfajta Turmalinok forrása is, mint a rózsaszín, zöld, kék és görögdinnye.
 • A Paprok bánya Nurisztán tartományban, Afganisztánban: Ez a bánya nagy és jól formált Fekete Turmalin kristályokat termel kékfekete színben és gyantás fényben. Ezenkívül másfajta Turmalinok forrása is, mint a zöld, kék-zöld és többszínű.
 • Az Erongo Régió Namíbiában: Ez a régió ritka és gyönyörű Fekete Turmalin kristályokat termel zöldesfekete színben és üvegszerű fényben. Ezenkívül másfajta Turmalinok forrása is, mint a zöld, rózsaszín-piros és sárga.