Skip to content

11+1 árulkodó jele a magas érzelmi intelligenciának

Az érzelmi intelligencia, az EQ ugyanolyan fontos, mint az IQ - mert ezáltal vagyunk képesek a társas helyzeteket megoldani.

Írásunkat immáron egy közel 7 és fél perces hangzócikk formájában is meghallgathatod, kattints ide:

Ugye te is úgy gondolod, hogy attól még, hogy valakinek magas az IQ-ja, még nem jelenti azt, hogy az adott illető sikeres és boldog életet él?

Azt ugyanis, hogy hogyan viselkedünk másokkal, mi alapján hozzuk meg a személyes döntéseinket, legfőképpen az érzelmi intelligenciánk, az EQ-nk befolyásolja.

A spirituális fejlődés, akár bármilyen más folyamat, hullámszerű jellemzőkkel bír.
11+1 árulkodó jele a magas érzelmi intelligenciának

Segítségképpen egy ismert külföldi pszichológus írásai alapján összegyűjtöttünk 12 olyan jelet, amelyek alapján te is eldöntheted, hogy a magas EQ-jú emberek táborába tartozol-e.

1. Önismeret

Saját gyengeségeinket és erősségeinket ismerni kell ahhoz, hogy gond nélkül élhessük az életünket. Ha beismered, hogy valamiben az átlag alatt teljesítettél, az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy bele is nyugodtál.

Sőt, sokkal inkább arra utal, hogy tisztában vagy vele, min kéne még dolgoznod, miben kellene fejlődnöd. Az erősségeidet pedig az élet minden területén az előnyödre fordíthatod.

2. Magabiztosság

Attól, hogy biztos vagy magadban, még nem leszel beképzelt és nagyképű! A magabiztosság inkább arra vonatkozik, hogy jól tudod kezelni az olyan helyzeteket is, amelyekben kritizálnak téged, vagy sértegetnek.

Egy magabiztos ember ugyanis…

A cikk folytatása a tarsasag.org oldalon olvasható

 

Index