Skip to content

Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2020.03.09.

2020.03.09. ismét egy különleges nap 2020-ban: egyszerre következik be a Tisztulást hozó Telihold és az idei első Tízmilliószoros nap!

A Telihold mindig különleges alkalom, hiszen ekkor a legfényesebbek az éjszakák (kiváltképpen ha hó borítja a földet).

Ahogy a Nap bevilágítja a Holdat, úgy, mivel a Hold a lélek jelképe, bevilágítja a Lelkünket is. A 2020.03.09-i Telihold este 18:00 órakor kel fel.

A Tízmilliószoros nappal együtt igazi csoda-idő köszönt be!

A buddhista tanok szerint az első tízmilliószoros nap a ཆོས་འཕྲུལ་དུས་ཆེན་ (Chötrül Düchen, azaz “A vajmécsesek ünnepe”, és ismert még བཅོ་ལྔ་མཆོད་པ་, azaz Chonga Choepa néven is). Ez az az időszak, amikor sokszorozottan tér vissza Hozzánk minden, amire a figyelmünket fordítjuk.

Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2020.03.09.
Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2020.03.09.

Kép forrása: guruling.org

Az első tízmilliószoros nap mindig az első holdhónap 15. napjára esik, ami 2020-ban március kilencedike. Ez rendkívüli jelentőségű nap.

A Csötrül Düchen onnan kapta a nevét, hogy ilyenkor a buddhisták Tibetben és Nepálban jakvajból készült mécseseket készítenek és a virág-, madár- vagy fa alakú lámpásokat meggyújtva emlékeznek meg Buddha csodálatos tetteiről.

Mire készüljünk a 2020.03.09-i Telihold alkalmából?

A legfontosabb, hogy tartsunk önvizsgálatot: vajon miként szeretnénk Önmagunkat megmutatni? Mi az, amit tényleg meg akarunk valósítani?

Azért is nevezzük megtisztító Teliholdnak, mert kiváló alkalom arra, hogy megtisztítsuk Önmagunkat minden kételytől, aggódástól és más visszahúzó, gátló tényezőtől. Ideje, hogy visszanyerjük önbizalmunkat!

Tartsunk testi-lelki-szellemi megtisztulási rituálét, mert most, a februári Telihold időszakában 03.09. estétől – 03.11. estéig nagyon intenzív hatással bírnak a meditációk, az imák, a spirituális-mágikus szertartások.

Spiritan jóhír-levél Neked!

A Spiritan Jóhír-levél egy heti hírösszefoglaló a legjobb spirituális, ezoterikus témákban.

Iratkozz fel itt, hogy hetente egy alkalommal összefoglalót küldjünk az emailcímedre a legjobb cikkeinkből:

http://bit.ly/spiritanhirek

Meditáljunk három napon keresztül

Érdemes három egymást követő estén egy-egy meditációt tartani.

03.09. A tisztító meditáció

Március kilencedikén, hétfőn a Telihold fényében tisztítást, böjtöt tartsunk, amikor kitakarítjuk a testünkből, lelkünkből, szellemünkből a mérgeket, gátló tévhiteket, blokkokat.

Meríts a Telihold fényéből tisztító erőt!

03.10. A rendrakó meditáció

Március tizedikén, kedden a Nap koradélután nyugszik le, amikortól bármikor végezhető a Telihold-meditáció. A második napot szenteljük a belső rendrakásnak és lelki-szellemi lomtalanításnak!

Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2020.03.09.
Most kapaszkodj! Tisztulást hozó Telihold és Tízmilliószoros nap 2020.03.09.

Meríts a Telihold fényéből letisztázó erőt.

03.11. Az üzenő meditáció

Március tizenegyedikén, szerda este is napnyugta után meditálj, lehetőleg a szabad ég alatt, a természetben. Ezúttal Tenmagadra figyelj, és várd a megérzéseket, üzeneteket, tanácsokat, amik lelked mélyéből, vagy Szellemedből fakadnak.

Ha semmi sem érkezik, meglehet, érdemes még többet tisztítanod a tudatod, és még inkább megtanulnod, hogyan lazítsd el az elméd és válj képessé az intuitív üzenetek fogadására.

Emlékezz a bőségmantrára!

Emlékezz, 2020 a Bőség áramlásának és az akadályok áttörésének éve lesz!

Index