Skip to content

Tízmilliószoros nap és növekvő Hold 07.16-án. Ezekre készülj!

2018.07.16. ismét egy különleges tízmillószoros nap 2018-ban: több mindenre is figyelj!

A harmadik tízmilliószoros nap tibeti neve Chokhör Düchen, “Az imakerék ünnepe”.

A Chokhör Düchen a hatodik holdhónap 4. napja.

A Tízmilliószoros nappal együtt igazi csoda-idő köszönt be!

Tízmilliószoros nap és növekvő Hold 07.16-án. Ezekre készülj!
Tízmilliószoros nap és növekvő Hold 07.16-án. Ezekre készülj!

A buddhista tanok szerint a harmadik tízmilliószoros nap a ཆོས་འཁོར་དུས་ཆེན (Chokhör Düchen, “Az imakerék ünnepe”). Ezen az ünnepen a tibetiek Buddha első beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek. Buddha hét hétig nem tanított, végül azonban Indra és Brahma ösztönzésére megforgatta a Tan Kerekét – első ízben Szarnathban, ahol a Négy Nemes Igazságot tanította.

Az év négy nagy ünnepe Buddha életével kapcsolatos.

Ezeket a napokat ajánlatos intenzív gyakorlással tölteni. Az első nap neve: a Csodák ünnepe, melyet az első tibeti holdhónap teliholdján tartunk. Az év első tizenöt napja annak a tizenöt napnak az ünneplése, amikor Buddha minden nap más csodát mutatott be azért, hogy jövendő tanítványai érdemeit és odaadását növelje.

A negyedik tibeti holdhónap teliholdja a Veszák, Buddha Sákjamuni megvilágosodásának és Paranirvánába térésének évfordulója. Harmincöt éves korában Buddha elérte a megvilágosodást Bodhgajában. Születésnapját is ezen a napon ünnepeljük.

A hatodik tibeti holdhónap negyedik napján Buddha hét hétig nem tanított, végül azonban Indra és Brahma ösztönzésére megforgatta a Tan Kerekét – első ízben Szarnathban, ahol a Négy Nemes Igazságot tanította.

A kilencedik tibeti holdhónap 22. napján Buddha Sákjamuni alászáll az istenek birodalmából és Buddha anyja, Indra birodalmában születik újjá. Buddha három hónapot tölt tanítással az istenek birodalmában, hogy anyját megszabadítsa és jóságát viszonozza, ugyanakkor az istenek javát is szolgálja.

Tendzin Gyaco

Mire készüljünk a 2018.07.16-i Tízmilliószoros nap alkalmából?

Az ilyen napok kiváló lehetőséget teremtenek, hogy arra gondoljunk, amit teremteni, elérni és beteljesülve látni szeretnénk az életünkben.

A kívánság tízmilliószoros erővel fog hatni. Minden tízmilliószoros napon minden teremtő tett vagy gondolat tízmilliószoros erővel fog hatni. Ez érvényes a pozitív, előremutató gondolatokra, érzelmekre, mind a negatív szándékra.

A mindennapi életben is ugyanúgy igaz, hogy gondolkodásunk határozza meg valóságtudatunkat: amit kivetítünk, könnyen valóságba fordulhat.

Mi teremtjük meg a körülményeinket, kapcsolatainkat és azok minőségét.

Mi választjuk meg, hogy kivel és mivel kívánunk kapcsolatba kerülni földi létünk során. Ahogy minden anyagi létezés egy teremtő gondolat eredményeként jön létre, úgy minden, ami a világunkat meghatározza, a mi teremtményünk.

Emlékezz a bőségmantrára!

Emlékezz 2018 bőségmantrájára: Áramlás és bőség kísérjen az utadon

Index