Skip to content

Unikornis, egyszarvú: a Természet erejét megtestesítő égi ló

Az unikornis a Természet erejét testesíti meg a valóságban, míg a keresztény hagyományban a fényt és a legtisztább erőt

Az egyszarvúakat sokan a mítoszok világába sorolják, pedig nagyon is léteznek. Voltak, akik élő állatokat mintáztak meg unikornisként és voltak, akik érzékelték a spirituális valóságot is.

Az unikornis az antikvitásban

Az unikornist, vagy más néven egyszarvút, a legendákból és mítoszokból ismerjük, de éppen olyan sok valóságtartama van ezen történeteknek, mint amik az óriásokról szólnak. Neve latinul unicornis, görögül μονόκερως monokerósz (uni/mono=egy, cornus/kerósz=szarv).

Amikor az unikornis szóba kerül, az emberek rögtön egy gyönyörű, fehér lóra gondolnak, amelynek homlokát hosszú, csavart szarv díszíti. Ez a legelterjedtebb kép róla, nem vitás. Azonban a középkorban még másképp látták.

Indus-völgyi unikornisok
Indus-völgyi unikornisok

Indiai források vörös lófejjel, fehér ló testével, oroszlánfarokkal és őzlábbal mutatják be, háromszínű csavart szarvval a homlokán.

Európában inkább kecskeszerűként illetve néha kecskeszakállas lóként jellemzik, azonban mindegyik leírás közös pontja a csavart szarv, más néven alikornis.

Unikornis, egyszarvú: a Természet erejét megtestesítő égi ló

Több híres író művében találkozhatunk az egyszarvúval, például Arisztotelész, Plinius és Aelianus írásaiban, még a Bibliában is szerepel, bár ez utóbbi valószínűleg félrefordítás.

Az unikornis szarva a harmadik szeméből nőtt ki.

Ezzel szokott megérinteni és gyógyítani másokat.

A szarv a hatalom, az erő, Isten kardjának és a spirituális megtermékenyítésnek (Szűz Mária) a jelképe. Azt tartják róla, aki ebből a szarvból készült pohárból iszik, nem lesz beteg, és ha a szarvat porrá őrlik, minden mérget semlegesít.

Az ókori királyok gyakran használtak ilyet, legalábbis azt hitték.

A legtöbbször azonban egy rinocérosz szarva vagy egy narvál agyara került a birtokukba. III. Pál pápa állítólag 12.000 aranyat fizetett egy „unikornis” szarváért.

Ókori római unikornis mozaikábra
Ókori római unikornis mozaikábra

Az unikornis tulajdonságai az angyalmágiában

Az ősi leírások az unikornist a következő tulajdonságokkal és képességekkel kapcsolják össze: ártatlanság, tisztaság, mágikus gyógyító erő, gyönyörű, méltóságteljes megjelenés, kecsesség, jóindulat.

A nyugati emberek számára az unikornis a fényt és a legtisztább erőt testesíti meg. Főként a női misztériumok őreként ismert, energiája rendkívül feminin. Az angyalmágiában is ilyen tulajdonságokkal bír.

Képmása a kelta papnők ismertetőjele volt. Erősen kapcsolódik Avalonhoz.

A Hármas Istennő szimbóluma, főleg az ártatlan és tiszta Szűzé. Éppen a Szűz archetípus az, aki képes teljesen megszelídíteni az egyszarvút, mert csakis egy szűz illata hívhatja magához ezt a mágikus lényt. Ekkor a lány ölébe hajtja fejét és békésen megpihen.

A legendák szerint csendben jár, és nem tapossa le a füvet, sem más élő rovart vagy bogarat, emellett a vízen is képes járni. Nem fogyaszt élő növényt, csak mágikus étket eszik.

Unikornis rézmetszet
Unikornis rézmetszet

Léteztek unikornisok fizikai testben?

Az unikornisok sosem voltak jelen fizikai testben úgy, mint egyszarvúak, hiszen ugyanolyan égi lények, mint a pegazusok. Viszont leszülethetnek fizikai testbe, ilyenkor a fehér és a fekete, homlokukon csillagot viselő lovak állnak hozzájuk a legközelebb a fizikai síkon.

Úgy tartják (és tanítják), hogy azokból a lovakból lesznek az unikornisok, akik elérnek egy nagyon magas spirituális szintet és felemelkednek, ugyanúgy, ahogyan belőlünk is válhat felemelkedett mester. Valóban, az unikornisokat egyfelől az Égiek választják ki. Az ilyen ló-lélek nem olvad vissza a Ló lélektengerbe, hanem halhatatlanná válik. Másfelől az unikornis lélekfaj vagy csillagnemzetség eleve nem e világról származi.

Erőállatként az unikornis a hit erejét ajándékozza nekünk. Segít elérni, hogy áttörhessük korlátozó félelmeink falát.

A (mágikus) állati birodalom egyik legbölcsebbikével állunk szemben, ereje végtelen lehetőségeket vetít elénk, és megmutatja, hogy valójában nincsenek korlátaink. Mesteri manifesztátorként segíthet elérni, amiről nem is sejtettük, hogy lehetséges. Látja a bennünk lakozó potenciált, segít kihozni belőlünk a legjobbat és segít valóra váltani a kívánságainkat.

Miben lehet az unikornis a segítségünkre?

A legfontosabb, hogy megtanít minket helyesen teremteni/manifesztálni.

Emellett segít még és az energiákkal való munkában (észlelés, növelés, harmonizálás, tisztítás, átalakítás), a spirituális látás fejlesztésében, az intuíció növelésében, a lehetőségek felismerésében és bevonzásában, a jósálmok megálmodásában és megfejtésében, a bölcsesség elérésében.

Támogatást ad az egységtudat megtapasztalásához, varázslatot és örömöt hoz életünkbe. Segít elérni a szellemi képzettségek legmagasabb fokát. Figyelmeztet a negatív energiákra és segít semlegesíteni.

Domenichino: A szűz és az egyszarvú, 1602 körül
Domenichino: A szűz és az egyszarvú, 1602 körül

Léteznek nem fehér unikornisok? Igen!

Az unikornisok gyakran megjelenhetnek a fehértől eltérő színben is, ilyenkor rávilágítanak, miben szorulsz segítségre. Az szarv színe is attól függ, amilyennek épp látnod kell, de általában fehér vagy arany színben tündököl. Amennyiben más színben játszik, mutathatja azt is, hogy melyik csakrád gyógyításával kellene foglalkoznod.

  • Az unikornisok vonzódnak az érzékeny, együttérző és segítőkész emberekhez. Mivel fizikai szemmel nem láthatóak, létezésüket legtöbbször kétségbe vonják. Fotókon fénygömbként látszódhatnak.
  • Feladatuk a lélek felébresztése.
  • Az unikornis ugyan elsődlegesen a lélek gyógyítója, de szarvának érintése képes egyensúlyba hozni az elmét, a lelket és a testet, ezzel teljes gyógyulást hozva. Emellett segítenek ráébredni, hogy kik is vagyunk valójában.
  • Az egyszarvúak a 7.-9. dimenzió lényei.
  • Jellemzően könnyen utaznak a világok, dimenziók között.
  • Aktiválják a fénytestünket.
  • Segítenek kapcsolatba lépni a természetszellemekkel, tündérekkel.

Ahogyan a fehér fény magában hordozza a szivárvány színeit, úgy kapcsolódik a szivárvány az unikornisokhoz. Előfordulhat, hogy meditációban szivárványszínű sörénnyel vagy szarvval jelennek meg. Az egyszarvúak jelenlétének egyik jele a szivárvány.

Arra biztatnak minket, hogy „lélegezzük be színeit”, így könnyen rájuk tudunk hangolódni, emögött spirituális okok állnak.

Fekete unikornis
Fekete unikornis

Az unikornishoz kapcsolódó jelképek

• Szimbólumok: éterikus fényszarv, spirál, végtelen jel, szivárvány, fehér csillag.
• Színek: fehér, szivárványszínek, ibolyalila, ezüst, arany.
• Kristályok: hegyikristály, holdkő, ametiszt, tejkvarc, iolit, larimar, mohaachát, optikai kalcit, apofillit, szerafinit, szelenit, rózsakvarc, vízopál.
• Elemek: szellemi Tűz, szellemi Levegő.
• Fák: bükk, nyírfa.
• Egyéb asszociációk: Szent Grál, kozmikus tudás és csillagtudás, Ibolya Láng, kommunikáció növényekkel, állatokkal és természeti lényekkel, kristályok.

Képek forrása: 1,2,3,4,5,6

Forrás: aureion.hu

Index