Skip to content

Felfedezték a 4. térdimenziót – és az mindig is itt volt

A 4. térdimenzió megléte eddig többnyire csak ezoterikus, spirituális, okkult írásokban jelent meg, és elméleti fizikai tanulmányokban. Most azonban úgy tűnik, gyakorlati bizonyítékok is születtek a létezésére.

Az 5D-be emelkedés egy humbug. Valóban arról van szó, amit páran már emlegetnek, szembe menve a divatos tanításokkal: a 4. és 5. térdimenzió mindig is jelen volt. Legfeljebb nem érzékeltük.

A mostani kísérletek azt bizonyítják, hogy a 4. térdimenzió nagyon is valóságos

Ugyan a cikkben azt írják, hogy az újonnan felfedezett 4. a kiterjedés, valójában arról van szó, hogy az eddigi 3+1 dimenziós téridőt 4+1 dimenziós téridő-kontinuumnak fogjuk nevezni, amint végleges bizonyítást nyer, hogy a térnek (legalább) egyel több dimenziója van. A dimenzió ugyanis eleve kiterjedést jelent.

Nagy port kavart a tudományos világban az európai és amerikai tudósok nagyjából egy időben tett közlése

Úgy vélekednek, hogy most először ténylegesen sikerült megfigyelniük az általunk megtapasztalt világon túli negyedik, térbeli dimenziót. Hatalmas áttörésről van szó.

Jelentős felfedezésről számoltak be a napokban a Nature nevű tudományos folyóiratban publikált tanulmányokban dimenziókutatással foglalkozó tudósok, bizonyítva a negyedik térdimenzió létezését: laborkörülmények között sikerült reprezentálniuk a világunk egy új, ismeretlen „részét”, ami alapjaiban változtathat meg mindent, amit eddig a négydimenziós valóságról tudni véltünk.

A jelenlegi ismeretek szerint az általunk ismert világegyetemet háromdimenziósnak tartjuk, amiben a tárgyaknak szélessége, hosszússága és magassága van. A negyedik dimenzió ezzel szemben a tárgyak kiterjedését (sic!) írja le.

A szakemberek szerint a felfedezés a tudomány szempontjából is komoly hatással lehet az emberiségre

új határok nyílhatnak meg a területtel foglalkozó tudósok előtt, amelyek végső soron számos új ismerettel gazdagíthatják a téma iránt érdeklődőket. De a felfedezésnek fontos következményei lehetnek az alapvető tudományokra, így idővel mindennapi életünkre nézve is.

 

Cikk és kép forrása és a folytatás: hvg.hu

Index