Skip to content

Telihold és elengedés október 24-26.: ezeket tedd meg a boldogabb életért!

Október 24-ét a Telihold és az Elengedés határozza meg. 
Az a közel tizenegy hónap, ami eltelt 2018-ból tisztán megmutatta nekünk, ki az, aki velünk tart és ki az, akinek búcsút intünk

A Telihold mindig a beteljesülés időszaka.

A mostani október 24-ei annyiban több ennél, hogy egyszersmind az elengedés időszaka is.

Az elengedés titkairól itt írtunk bővebben.

Mitől különleges a telihold?

Akár elfogadjuk a Hold ezoterikus-spirituális (okkult) szerepét, akár nem, akár hiszünk az asztrológia valamely iskolájában, akár nem, a Hold mindenképpen hatással van az életünkre.

Telihold és elengedés október 24-26.: ezeket tedd meg a boldogabb életért!
Telihold és elengedés október 24-26.: ezeket tedd meg a boldogabb életért!

A Hold diktálta 4×7 napos ciklusok (a holdhónapok – a hónap is innen kapta a nevét: hold-nap) visszaköszönnek az emberi életben is.

A négyszer hét éves ciklusok

Hét évig tart a kisgyerekkor, újabb hét évig a gyermekkor, és 21 éves korunkig a kamaszkor, végül még hét esztendőig, azaz 28 éves korunkig az ifjúkor. Ez az első négyszer hét éves ciklus.

A következő 28 év az építkezés, kiteljesedés ideje. 56 éves kor táján jön az életközépi krízis – a számvetések ideje, hogy mit terveztünk és abból mit sikerült elérnünk.

Újabb 28 év a lezárás időszaka. Nem véletlen, hogy Európában, Magyarországtól Nyugatra ez az időszak szól az utazásokról, hobbikban elmélyedésről. Európában ugyanis nem utalványt kapnak a nyomorgó nyugdíjasok, hanem tisztes nyugellátást, amiből – ha nem is uralkodókként – tisztességesen megélhetnek. Utaznak, bejárják a hazájukat, a kontinenst.

Mire véget ér a harmadik ciklus, az ember már 84 éves. Ez az utolsó 28 éves ciklus az elmúlásé. 112 év a lezárás. Nem 120 év, az egy számmisztikai szimbólum (2*60, itt olvashatsz többet róla).

A Telihold az elengedés ideje
A Telihold az elengedés ideje

A Telihold lepecsételte „kis életkör” négyszer hét napot zár le. Ekkor, akár a halálos ágyon, több jelentős okkult dolgot is tehetünk:

  • elengedjük a régi sérelmeket, visszahúzó, fárasztó koloncokat
  • felkészülünk az előttünk álló utazásra
  • megtisztulunk és teljessé válunk

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Az Áramlás, mint egyre többen ismerik fel, hála nekünk (mondtuk, hogy az Áramlás lesz 2018 spirituális jelszava!), teljesen feltétel nélküli. Az Áramlást nem érdekli, milyen a bőrszíned, a vallásod, a nemed, kivel bújsz ágyba vagy melyik pártra szavaztál, ha voksoltál egyáltalán. Az Áramlást nem érdekli a testsúlyod, hogy milyen a munkád, vagy eszel-e húst.

Az Áramlás magával sodor, ha engeded, és irányíthatod is – ám csak azt, hogy Te merre haladsz a sodrával.

Ehhez viszont az szükséges, hogy elengedd a múltat, a gátló, zavaró, lehúzó tudati gátakat, blokkokat. Engedd el az érzelmi csomókat, amik nem hajtanak előre! Engedj el mindent, amit már csak kolonc.

Amikor pedig belépsz az Áramlásba, ha nem is tudod, hova akarsz majd eljutni, élj a lehetőségekkel, amik adódnak – mert a Felettes Éned, Önvalód nagyon is tisztában van vele, merre akar(sz) haladni!

A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!
A mostani Teliholdat szenteljük az elengedésnek!

Elengedés a Telihold erejével – ennyire lesz szükséged

A következő módszer rendkívül egyszerű, habár nem jelenti azt, hogy egyszersmind könnyű is.

  1. Fogj egy papírt, és írd fel rá sorban egymás alá mindazt, amit el akarsz engedni. Ez lehet múltbeli esemény emléke, egy kapcsolat, egy rossz munkahely, egy lehúzó „barátság” (innen ismered fel a mérgező barátságokat), egy adósság – mindet írd fel.
  2. Amikor a Hold fennen ragyog az égen (ha felhő takarja sincs gond, a Telihold ettől még hat), gyújts egy gyertyát, és sorra olvasd fel a listád elemeit: „a fény által elengedlek xyz, köszönöm a tanítást, most utadra bocsátalak”
  3. Minden egyes tételnél érezd és lásd, ahogy a gyertya lángja elégeti és a Telihold magába szívja
  4. Égesd el a papírt, a hamvait húzd le a wc-ben (a Hold a Víz elemhez tartozik)
  5. Másnap ébredj úgy, hogy megszabadultál a blokkoktól és bármilyen új lehetőség adódik élj vele! Mozdulj, cselekedj, mert ez a Te életed és senki se élheti helyetted!

Ha többet akarsz tudni a Tarot-ról, indítottunk egy Tarot iskolát, amit itt érhetsz el!

Mire készüljünk a 2018.10.24-i Telihold alkalmából?

A legfontosabb, hogy tartsunk önvizsgálatot: vajon miként szeretnénk Önmagunkat megmutatni? Mi az, amit tényleg meg akarunk valósítani?

Azért is nevezzük megtisztító Teliholdnak, mert kiváló alkalom arra, hogy megtisztítsuk Önmagunkat minden kételytől, aggódástól és más visszahúzó, gátló tényezőtől. Ideje, hogy visszanyerjük önbizalmunkat! Tartsunk testi-lelki-szellemi megtisztulási rituálét, mert most, az augusztus végi Telihold időszakában 10.24. estétől – 10.26. estéig nagyon intenzív hatással bírnak a meditációk, az imák, a spirituális-mágikus szertartások.

Meditáljunk három napon keresztül

Érdemes három egymást követő estén egy-egy meditációt tartani.

Telihold és elengedés az Őszi napéjegyenlőség jegyében október 24-október 26
Telihold és elengedés az Őszi napéjegyenlőség jegyében október 24-október 26

10.24. A tisztító meditáció

Október huszonötödikén, szerdán a Telihold fényében tisztítást, böjtöt tartsunk, amikor kitakarítjuk a testünkből, lelkünkből, szellemünkből a mérgeket, gátló tévhiteket, blokkokat.

Meríts a Telihold fényéből tisztító erőt!

10.25. A rendrakó meditáció

Október huszonötödikén, csütörtökön a Napnyugtától bármikor végezhető a Telihold-meditáció. A második napot szenteljük a belső rendrakásnak és lelki-szellemi lomtalanításnak!

Meríts a Telihold fényéből letisztázó erőt.

10.26. Az üzenő meditáció

Október huszonhatodikán, péntek este is napnyugta után meditálj, lehetőleg a szabad ég alatt, a természetben. Ezúttal Tenmagadra figyelj, és várd a megérzéseket, üzeneteket, tanácsokat, amik lelked mélyéből, vagy Szellemedből fakadnak.

Ha semmi sem érkezik, meglehet, érdemes még többet tisztítanod a tudatod, és még inkább megtanulnod, hogyan lazítsd el az elméd és válj képessé az intuitív üzenetek fogadására.

Emlékezz a bőségmantrára!

Emlékezz 2018 bőségmantrájára: Áramlás és bőség kísérjen az utadon az Istennő áldásával!

Angyali és Égi Meditációs sorozat egyenesen a Messengeredben. Ez Neked szól! Kattints ide a mobilodon (csak ott működik).

Index